Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Málna keresztnév. Haragudnál...

Málna keresztnév. Haragudnál emiatt a szüleidre?

Figyelt kérdés

Volt pár neves kérdés így jutottam el a Málna névig. Elsőre nem fogott meg, de most ezen gondolkozok, hogy ha lesz kislányom, a Málna nevet kapja meg.

Vélemények? Ha titeket Málnának hívnának, akkor haragudnátok emiatt a szüleitekre, mert nem hétköznapibb nevet adtak?

2015. máj. 31. 14:20
 51/108 anonim ***** válasza:
70%

Zsófit is könnyű cikizni, de mérföldekkel jobb mint a Málna.

Zsófika voltál gondolom. Viszont ezzel a névvel komolyan vesznek (Zsófi) 5.-8.-12.-es korodban.

Málna meg 20 és 60 évesen is gyerekes.

2015. máj. 31. 15:52
 52/108 anonim ***** válasza:
100%
A második keresztnevem miatt 21 éves koromban is cikiznek, és "szép igazi magyar név", nem pedig valami "új marhaság", erről ennyit :D
2015. máj. 31. 15:55
 53/108 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva az, amit kaptam, sokkal jobban tetszik. Ha gúnyolnának emiatt, biztos megváltoztatnám, amúgy ugyanaz a kategória, mint a többi olyan név, ami növények nevéből született (mondjuk az Eperkénél egy fokkal jobb, de szokatlan).

Aztán lehet, hogy 10 éven belül ezek lesznek a leggyakoribb nevek, mert olyan sokan akarnak "szokatlan" nevet adni.

2015. máj. 31. 15:58
 54/108 anonim ***** válasza:
87%

Amikor a lányom született, akkor kezdtek divatba jönni a Kata, Zsuzsa, Mari, Zsóka stb nevek, amik korábban egyértelmüen becenévnek számítottak.

Akkorrban rengeteg ilyen megjegyzés volt, hogy ki fog komolyan venni egy Akármilyen Kata nevü orvost, vagy ügyvédet - mivel ez egy gyereknek való becenév.

Ma már teljesen megszokott, senki sincs fennakadva az ilyen neveken, söt sok esetben túl öregesnek, régiesnek tartják.

2015. máj. 31. 15:59
 55/108 anonim ***** válasza:
100%
Csak a kérdésre válaszolva, én nem örülnék neki, ha ilyen nevet kaptam volna.
2015. máj. 31. 16:00
 56/108 anonim ***** válasza:
100%
Máson aranyosnak gondolom ezt a nevet, de ha engem hívnának így, biztos nem tetszene.
2015. máj. 31. 16:03
 57/108 anonim ***** válasza:
69%
Nem támogatom, a világ nem úgy működik hogy ha nekem tetszik valami akkor másnak is biztosan fog. A Málna név kiszúrás a gyerekkel, a gyerekközösség kegyetlen. Ha kiközösítik emiatt az az egész életére kihatással lehet, szeretném minél jobban lecsökkenteni az esélyét hogy a gyerekem kívülállóvá váljon. Nem kell az harmadik névnek se, ahogy nem kell a fiúgyereket se rózsaszínben járatni iskolába.
2015. máj. 31. 16:05
 58/108 anonim ***** válasza:
74%

Igen.

Most gondolj bele, még normálisan kimondva is tök gáz, de ha az illető náthásan próbál bemutatkozni, akkor "Bálna" lesz belőle. Na ne már!!!!

2015. máj. 31. 16:10
 59/108 anonim ***** válasza:
85%
18 éves koromig Jusztin Witold voltam, most csak simán Péter.
2015. máj. 31. 16:17
 60/108 anonim ***** válasza:
70%

Ha neked tetszik a név a tiéd lehet Málna.

Gyereket meg ne tedd ki ennek. Majd rájössz hogy ez csak egy fellángolás.

2015. máj. 31. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!