Málna keresztnév. Haragudnál emiatt a szüleidre?
Volt pár neves kérdés így jutottam el a Málna névig. Elsőre nem fogott meg, de most ezen gondolkozok, hogy ha lesz kislányom, a Málna nevet kapja meg.
Vélemények? Ha titeket Málnának hívnának, akkor haragudnátok emiatt a szüleitekre, mert nem hétköznapibb nevet adtak?
Érvként azt tudnám felhozni, hogy van egyre több Alma nevű hölgy. És pl a Virág vagy az Ibolya, Kamilla név is hasonló kategória szerintem.
Egyéb vélemények?
Mivel még úton sincs a gyerek, ráérek a kérdéssel, csak sokat gondolkodtam ezen.
Nincs bennem semmi megfelelési kényszer, vagy hogy az én kis szentem legyen a legegyedibb név alapján. Egyszerűen megtetszett a név.
itt olvasgattam még véleményeket, nyilván nem szeretnék kicseszni a gyerekemmel ezért érdekelne minél több ember
Egyébként lehet, hogy neked tetszik, de az is tetszene, hogyha találkoznál valakivel, akit mondjuk Kovács Ribizlinek, vagy Dr. Nagy Citromnak hívnának?
Mert hiába van egyre inkább elterjedőben ez a név, az Almával ellentétben a legtöbb ember a gyümölcsre asszociál, amit bárhogy is nézek, komolytalan.
szerintem a Kamilla/Virág/Ibolya/Jázmin név se úgy volt, hogy hipp-hopp elfogadta mindenki. de egyre több lányt/nőt hívnak így,szóval hozzászoktunk nem lepődik meg senki ha valaki így mutatkozik be.
szóval szerintem ez csak átmeneti állapot, amíg nem terjedt el annyira ez a név.
Nekem csak a Kamilla jön be ilyen alapon. Nekem nem tetszene. Mármint, kislánynak aranyos, de az iskolában sokat piszkálnák érte. Igaz, minden neven tudnak csúfolódni, de egy ilyen név alapból okot ad rá a legtöbb esetben. Ha mindenképp ezt a nevet szeretnéd majd, akkor adj neki még egy nevet, és akkor a gyerek azt használja amelyiket szeretné.
Nekem egy normálisnak mondható, átlagos nevem van, azonban utálom. Már emiatt haragszok a szüleimre, nem tudom mi lenne ha gyümölcsnevet adtak volna nekem. Azonban erősen gondolkodom, hogy a nevem mellé felveszek még egyet 18 éves koromban (a szüleim most is megengednék, de nem visz rá a lélek). Szóval én haragudnék. Mert lehet nekik tetszik, de nem biztos hogy magának a gyereknek is, bár ez más névnél is lehet így. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!