Málna keresztnév. Haragudnál emiatt a szüleidre?
Volt pár neves kérdés így jutottam el a Málna névig. Elsőre nem fogott meg, de most ezen gondolkozok, hogy ha lesz kislányom, a Málna nevet kapja meg.
Vélemények? Ha titeket Málnának hívnának, akkor haragudnátok emiatt a szüleitekre, mert nem hétköznapibb nevet adtak?
Ahogy az agár, vizsla, pincs, kuvasz,
Komondor, uszkár, kopó és szelindek
Mind kutya névre hallgat; de a rangsor
Gyorsat is ismer, és jószimatút,
Lassút, láncosat és vadászebet,
Aszerint, hogy a természet kegye
Milyen tudást zárt beléjük: ez adja
Egyéni nevüket az általános
Megjelölésen túl. Éppígy az ember.
Szerintem ne csessz ki a leendő gyermekeddel. Annyi gyönyörű, régi eredetű és nem csak régi eredetű magyar! név van, miért van manapság mindenkinek feltűnési viszketegsége??
Mi tetszik a málnában? Az egy ki...baszott gyümölcs, maradjunk már meg a magyar szavak helyes használatánál. Ennyi erővel elfogadtatható lehetne a petrezselyem, mint név, az sem lenne sokkal rosszabb!
Szerintem borzasztó. Mindenkinek a saját döntése, de nekem égne a pofámról a bőr!
22/L
köszi:D
én azt olvastam, hogy másik 2 ikerlánynál az egyik Málna a másik Szamóca lett.
ah azért nem kell elviccelni, nyilván nem gondolkoznék Ananász néven pl. de a Málna kis rövid, kellemes hangzású.
Őszinte véleményt kértél, azért nem kell gátlástalanul lepontozni. ;)
Egy előző válaszoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!