Málna keresztnév. Haragudnál emiatt a szüleidre?
Volt pár neves kérdés így jutottam el a Málna névig. Elsőre nem fogott meg, de most ezen gondolkozok, hogy ha lesz kislányom, a Málna nevet kapja meg.
Vélemények? Ha titeket Málnának hívnának, akkor haragudnátok emiatt a szüleitekre, mert nem hétköznapibb nevet adtak?
Mindenesetre, szerintem inkább "Málna" legyen, mint "Eperke".
A Málna név talán passzolhat úgy egyes családnevekhez,
hogy ne tűnjön gyerekesnek.
köszi 10#
igen, gondolkoztunk a párommal, hogy adjunk neki második nevet is és majd később-óvoda vagy iskola előtt eldönti, hogy mit szeretne használni. nekem volt olyan osztálytársam általánosban aki egyik évben szeptemberben bejelentette, hogy a másik nevét használja, azon hívjuk. pár hónap után már mindenki úgy hívta, tanárok is. szóval így ott lenne előtte a lehetőség , hogy változtasson.
ezzel a Málnával az a bajom, hogy becézni nem nagyon lehet,esetleg Málnácska vagy hasonló, de ezek a becézések kiskorban kifújtak.
egyébként szívesen várom mindenki válaszát, de legalább normális stílusban , akkor is ha nem ért egyet. pl az 1# nem tudom miért esik nekem indokolatlanul. meg lehet kulturáltan is mondani, nyilván minden vélemény érdekel, azért tettem fel a kérdést.
Nekem speciel nem lenne velem bajom. Ez még nem annyira magas labda csúfolódás tekintetében, mint a Leokádia vagy a Felhőcske mondjuk, és nem is olyan idegen a hangzása, mint a Dzsásztinnak, ráadásul, ha utáltak volna oviban, suliban, akkor tuti az átlag nevekből is viccet űznének... én speciel Dorottya vagyok, itt a gyk-n olvastam jó párszor, jaj, abban benne van a Rotty, csúfolni fogják, hogy rottyanós, fosós... hát engem egyszer sem találtak be ezzel, sőt kövér is voltam és vagyok, és azzal sem csúfoltak, mert szerettek... akit gúnyolni akarnak, azt úgyis fogják... alap nevekkel is, pl. Zoltán, fázol tán? Kálmán, kakáltál mán... nagy orrú kislánynak Orr-solya, Jánosnak "Azt hiszed, te vagy itt a Jani?"... ha megjelenik vmi idióta celeb a nevével, akkor már támadják... ha meg a keresztnevén nem találnak fogást, akkor a vezetéknevén (pl. anno jó 10-15 évvel ezelőtt ment a tévében a Herbina golyósdezodor reklámja, egyik osztálytársamnak elég hasonló hangzású vezetékneve volt, folyton ezzel szívatták)...
Plusz én sem értem, hogy ami ugyanaz a kategória, mint a Málna, és már megszokott, az miért nem ciki, amikor a Málna az. A Boglárka a top 10 névben benne van, és az is virág. De itt van a Kamilla, Virág, Ibolya, Jácint, Viola, Rózsa, Alma, Jázmin, Írisz, Boróka - ha csak a növényeket vesszük... de ha belegondolunk, a Piroska meg az Aranka (ami az aranyból ered) is van ilyen "vicces", vagy akár a Farkas, Barna... de ugye ezeket már megszoktuk, ami új, és tök ugyanolyan egyébként, az meg jajj, de ciki.
Amikor először hallottam gyermeknévként, szokatlan volt, de szerintem is aranyos. Az más kérdés, hogy a saját nevével általában mindenkinek van olyan időszaka, amikor nincs megelégedve és legszívesebben mást választana helyette. Bárhogy nevezheted, ez benne van a pakliban.
Azt nem hiszem viszont, hogy emiatt csúfolnák.
Vannak ennél sokkal kacifántosabb, furcsábban hangzó, sőt még magyarabb nevek is, amik miatt hamarabb csúfolódnának.
A nevekkel az a furcsa, hogy ami ma megszokott név, az ezelött 20 évvel legalább annyira furcsa volt, mint ma a Málna és társai.
Az olyan nevek, amiknek a jelentése pozitív - Málna, Eper, Begónia, stb - szerintem nem problémásak, azok viszont, amik negatívak, inkább, pl Radiátor. SOk olyan név van, aminek a hangzása durva, nem dallamos, illetve amiböl nem következtethetö, hogy az illetö lány vagy fiú - ezeket sem adnám a gyerekemnek.
A gyerekek MINDEN nevet tudnak csúfolni, a teljesen hagymányosaktól kezdve a legmodernebbekig - ezért ez nem szempont. Viszont az igen, hogy a vezetéknévvel ne képezzenek "vicces" vagy "sértö" egységet.
Emellett a gyerekek többségének úgysem tetszik az a név, amit a szülei adnak nekik, de ez idövel elmúlik.
Haragudnék persze
Ismerősöm Mészáros név miatt is csúfolták hogy ,,mé szaros''
Málna biztos kapna cikizést főleg kis korban.
Sose tetszettel ezek a virágnevek.
Ha meg külföldre megy hogy fogják hívni?
Réka, vagy Vivien még talán de Málna nevet ott ki se tudják mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!