Van itt olyan, akinek meleg a gyereke?
Figyelt kérdés
Mit érzett? Hogyan kezelte, mikor megtudta? Hogyan alakult a viszony az évek során? Hogyan élte túl? Hogyan telltek a mindennapok, az évek?2014. nov. 24. 10:40
71/120 anonim válasza:
A fiad nem vette észre, hogy a nagy bejelentés után az apja bőgött, mint egy idióta, lefogyott, és sóhajtozva simogatta a mellkasát?
72/120 A kérdező kommentje:
Nem vette észre. Ezek nem az ő jelenlétében támadják meg az embert, és ott a jelenléte inkább szeretetet ébreszt, mint ezeket a rossz érzéseket. Ezek akkor jönnek, mikor az ember egyedül marad. Az idegi alapon jelentkező anginális, mellkasi fájdalmakat nyilván nem veszi észre, mert nem olyan, mint egy szívinfarktus. Nyilván az idősebbek pontosan tudják, mi az angina pectoris. A sírórohamokat - amikről itt más szülő is beszámolt - szintén általában magányosan kapja az ember, sohasem akkor, ha más, vagy a fiam jelen van. Ahogy korábban írtam, én nagyon meg akartam kímélni attól, hogy emiatt bűntudata legyen, ezért az ő jelenlétében különösen elfolytottam ezeket. De a folyamatos elfolytásnak az az eredménye hosszabb idő után, hogy kirobbanhat, ha az ember egyedül van. Ehhez nem kell különösebb lélektani tudás. Azt, hogy lefogytam, meg nem nagyon vette észre. Eleve magas vagyok, kissé nagydarab, úgyhogy elkerülte a figyelmét. Az első időszakban meg amúgy is az érettségire készült - ezért aztán fokozottan kímélni akartam - de pont emiatt pláne nem vett észre semmit.
2014. nov. 25. 11:33
73/120 anonim válasza:
Képzeld mennyivel rosszabb lenne, ha mondjuk autóversenyző lenne a fiad, és mindennap azon aggódhatnál, mikor fog meghalni. Ez egy pitiáner dolog ahhoz képest, hiszen biztonságban van. Szerintem próbálj meg beletörődni.
Most nem is tehetsz, mert változtatni nem tudsz rajta, tehát ez van, ezt kell szeretni.
75/120 anonim válasza:
Egyébként az említett könyv címét megadod? Vagy az írót?
76/120 A kérdező kommentje:
Értsd meg kérlek te is, hogy itt nem arról van szó, hogy "törődj bele", "fogadd el", "úgysem tudod megváltoztatni", mert erről szó nincs. Nekem nem az a bajom, hogy nem tudom elfogadni, nem tudok beletörődni. Ez egy olyan élethelyzet, ami elfogadás, megváltoztthatatlanság és beletörődés mellett is okozhat borzalmas életérzést egy szülőnek (akár évtizedekig), amire nehéz magyarázatot találni, és erről szerettem volna szülőkkel beszélni. Sajnos ez nem nagyon sikerül, mert már szinte csak agressziót kapok itt, ahol még a fogalmazásnál is ügyelnek arra, hogy lehetőleg minden mondatrész kellőképpen gúnyos és bántó legyen. De nem veszem fel ezt a kesztyűt.
2014. nov. 25. 11:40
77/120 A kérdező kommentje:
2014. nov. 25. 11:45
78/120 anonim válasza:
De ez valamiféle paranoia, nem? Az, hogy te valamiért ennyire marcangolod magad emiatt. Mert van azért olyan ember is a világon, aki mindezt nem ilyen drasztikusan fogja fel. És ha ez odáig fajul, hogy az életminőségedet rontja, akkor valamilyen terápiára kéne járnod. Nem?
79/120 anonim válasza:
Ó, magyar? Azt hittem, külföldi, és utána lehet nézni a kutatásainak.
80/120 A kérdező kommentje:
"De ez valamiféle paranoia, nem? "
Nem. Az összes szülő, aki itt hasonló helyzetéről írt, ugyanezekeről a reakciókról és érzésekről számolt be. Olyan szülő nem volt, aki nem ezt mondta volna.
2014. nov. 25. 12:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!