Van itt olyan, akinek meleg a gyereke?
Miért ne tudnám? Az a baj, hogy nem látom a különbséget a hetero fiad és a meleg fiad közt. Egy fiú. A melegek is azért hiszik azt kiskorukban, hogy heterok, mert mindenhol ezt látják. Kéket sem maguktól választanak, mi adjuk rájuk. Ha lett volna egy meleg pár a szomszédban, lehet, hogy előbb rájön, hogy a kis lelkének ez otthonosabb, mint a lányok.
Nem azt mondom, hogy érezd, hanem azt mondom, hogy egy szülőnek mik a kötelességei. Igenis, mielőtt vállalod a gyereket, el kell gondolkozni, hogy mi van, ha nem akar ügyvéd lenni, mi van, ha nem szereti a rockzenét, mi van, ha meleg lesz. És úgy vállalni, hogy ezeket mind vállalod, és ha eléd áll, SEMMI nem változik.
Meleg sem vagyok, de az érzések, az empátia nem ismer szexuális beállítottságot.
"Nem azt mondom, hogy érezd, hanem azt mondom, hogy egy szülőnek mik a kötelességei. Igenis, mielőtt vállalod a gyereket, el kell gondolkozni, hogy mi van, ha nem akar ügyvéd lenni, mi van, ha nem szereti a rockzenét, mi van, ha meleg lesz. És úgy vállalni, hogy ezeket mind vállalod, és ha eléd áll, SEMMI nem változik."
És változott?
Azt meg milyen alapon mondja meg nekem bárki is, hogy mi egy szülő kötelessége, anélkül, hogy tudná, milyen szülő vagyok. Kíváncsi vagyok, hogy ma Magyarországon hány szülő reagál úgy, mint én, mikor a gyereke elmondja, hogy meleg. Te nem velem vitatkozol, hanem valakivel, akivel behelyettesítettél engem.
Én amikor egy másik fórumban leírtam őszintén,hogy mi volt az első reakcióm,kaptam egy privát üzenetet egy meleg sráctól,nem éppen baráti hangnemben! Aztán megbeszéltük és barátsággal búcsúztunk! Neki fogalma sem volt róla,hogy a szülő mit élhet át és meglepődött az őszinteségen és megértette a végén!
Soha nem sírtam úgy testi fájdalomtól,mint ettől a lelki megrázkódtatástól! Mit sírtam---üvöltöttem a kíntól pár napig,többnyire azon okokból amit ecseteltél! Az utcán ha megláttam egy hetero fiatal párt elsírtam magam! Majdnem a párkapcsolatom is ráment,mert befolyásolta a nemi életemet is a tudat! Miért? Ne kérdezd,nem tudom!Úgy éreztem,hogy elveszítettem mindent!Múltat,jelent,jövőt! Aztán az idő nagyon nagyon lassan de segített!
Hiába is magyaráznád annak aki nem élte át!
Hát látod, én is erről beszélek, de senki nem érti. A melegek főképpennem értik. Nem tudják, titkolják előlük a szülők fájdalmát, talán azért, hogy ne legyen lelkifurdalásuk. Vagy tudják, de visszaütik a szülőre, hogy a szülőnek legyen lelkifurdalása amiatt, amit érez, és a saját melegségüket ne kelljen okolni érte. (Nyilván, hiszen nem tehet róla). De a szülő így egyszerre kapja a sokkot, és aztán a vádat vagy bűntudatot azért, mert sokkot kapott és abban él. Nem túl igazságos. Írod, hogy leírtad valahol, hogyan reagáltál, és egy meleg srác privát üzenetben mondta neked a magáét. Na de nézd meg, itt mi van. Én elmondtam, hogy én megöleltem, megnyugtattam a fiamat, semmi nem változott az életében, azóta is ez van, én így reagáltam, és még én is kapom! Nézd csak meg. Hogy ez miért van, nem tudom. Amit leírsz az így van. Én is ordítottam, a párnámban, az autópályán a kocsiban, és volt, hogy 43 éves férfi létemre olyan sírórohamot kaptam otthon egyedül egyszer, (többször is), hogy majdnem megfulladtam. Most ezt olvasva mondják biztos, hogy "jajjj na ne már, nem kell ebből akkora drámát csinálni", holott valóban olyan erős a trauma, hogy a reakciók szinte a gyászreakciókhoz hasonlóak. Nekem is egy balesetben megégett a testem 30%-a, az nem fájt így, de komolyan. Annak nyilván nem nehéz a lélektani okát kitalálni, hogy ezt miért nem akarják a melegek tudomásul venni, miért bagatelizálják el azt, hogy a szülőknek ez milyen iszonyat. Még én is kapom a magamét itt, pedig igazán ez a teljesítmény. Abban semmi kunszt nincs, hogy valaki egy ilyen közlésre nem érz semmit csak megrántja a vállát, hogy "jól van fiam". Az a kunszt, hogy ordítasz, kínlódsz, alig tudod összeszedni az erődet a másnapi munkára, és ennek ellenére - mert annyira szereted - mindent megteszel, hogy boldog élete legyen, ne érezzen ebből semmit. Na ez nehéz. Viszont, amint írod, totálisan nulla a tudás a melegek részéről azzal kapcsolatban, hogy a szülők a gyerekük melegsége kapcsán milyen iszonyatos szenvedést élnek meg belül. Ez egy tabu, erről nem tanítják őket.
Azt is megmondom, hogy ez miért van így. Azért, mert ezt az emésztő fájdalmat minden szülő átéli, és a többség fizikailag is manifesztálj a gyerek felé. Megveri, sértegeti, kitagadja, pokollá teszi az életét stb, és ezért azt hiszik, hogy aki így érez, az ezt is csinálja, ami rossz, tehát maga az érszés is olyan bűnös, mint a cselekedet, ami manifesztálódik. Akik csendben szenvednek, mert szeretik a gyereket, és nem mutatják, azokról azt hiszik, hogy nem éreznek ilyet, és mondják, hogy "lám, van olyan szülő, aki tök könnyedén veszi", és ezt meg összekeverik azzal, hogy nem éreznek semmit rosszat egyes szülők. Emiatt aztán értetlenül állnak azelőtt, ha valaki leírja, hogy ilyet érez, de nem bántja a gyerekét. Azt gondolják, hogy "Te hülye vagy, mert aki nem bántja, az nem is érzi ezt a fájdalmat". Gyakorlatilag úgy kezelnek, mintha bántanám a fiam.
A fiammal kapcsolatban is az a döbbenetes, hogy - mivel én másfél éve szóba sem hoztam, ugyanúgy szeretem (sőt mégjobban éreztetem vele, nehogy azt gondolja, hogy változott a viszony), azt hiszi, hogy ennyi volt. Megmondta, el van intézve, a szülők is elvannak. Közben fogalma nincs az irtózatos fájdalomról, ami egy szobával odébb van. Emiatt gyakran fájdalmat is okoz nekem, mert úgy beszél néha róla - mert manapság már szóbakerül, van barátja - mintha én is meleg lennék, mintha tökéletesen melegként gondolkodnék. Ez lett az eredménye annak, hogy nem mutattam, hogy fáj. Persze a gyerek szempontjából ez így a legjobb. Viszont néha rossz érzés fog el, mert én másfél éve minden percben azzal voltam elfoglalva, hogy ő ne traumatizálódjon. De mivel a melegek nem tudnak semmit arról, hogy mit él át a szülő, ő pedig egyetlen percet sem foglalkozik azzal, hogy én ne traumatizálódjak. Ha tudná, akkor megkímélhetne bizonyos részletektől. Ha viszont erre felhívnám a figyelmét, akkor két képést hátralépne, és azt mondaná, hogy "nocsak.. mégiscsak baja van azzal, hogy meleg vagyok..." És akkor ő fog traumatizálódni. Őrült játék ez.
Egy ideig olvastam a kommenteket, utána viszont átpörgettem, szóval bocs, ha olyat írok le amit más már kifejtett előttem. Van egy osztálytársam, (lány) aki szerintünk meleg. Hogy is mondjam... eléggé látszik rajta. Erről a múltkor beszélgettünk a barátnőimmel és arra jutottunk, hogy nem érdekel minket, ha meleg, mert így is jófej, kedves, humoros. A múltkor együtt utaztam a buszon egy ismerősömmel, akit nem nagyon kedvelek, inkább el szoktam kerülni, de ez most lehetetlen volt, így elkezdtünk beszélgetni. Hirtelen elkezd röhögni (közben nagy udvariasan pötyögött a telefonján) és mutatja az osztálytársunk facebook profilképét, hogy "nézd már, hogy néz ki, tökre leszbi feje van?" Na, én itt majdnem felrobbantam mérgemben, hogy hogy mondhat ilyet a barátunkra! De elszámoltam 10-iig, és megkérdeztem, hogy feltehetek-e neki néhány kérdést. Azt mondta igen szóval ezeket kérdeztem:
1. Fáj neked, ha szeret valakit? Válasz: "Öhmm, nem, de...."
2. Rád erőszakol bármit is? "Háát...."
3. Mi közöd más szerelmi életéhez? "Hmm, nem sok..."
4. Akkor meg?!
Komolyan én nem értem ezt a cécót. Egy normális ember, ha nem is támogatja, de elfogadja, hogy ilyen emberek is vannak a földön és kész, pont.
Bér gondolom egy szülőnek ezt nehezebb feldolgozni, szóval megértem azért őket is.
Még annyit, hogy valaki egy régebbi kérdésben írt egy olyat, hogy " a természetben ilyesmi nem fordult elő a média mindennek a hibája" Járok lovagolni, és a lovardában van két fiú kutya. A múltkor vittük ki a lovakat terepre, és mit látunk? Az egyik fiú kutya éppen nagyon "szereti" a másikat.... Szóltunk a lovásznak nevetve, hogy figyelj Józsi, lehet hogy nemsokára el kéne vinni Bundást ultrahangra...:D Szóval nem olyan nagy dolog ez, a természetben is előfordul. Engem nem zavar, amíg nem tolják a képembe a kapcsolatukat az emberek, de ez nem csak a meleg pároknál hanem a heteróknál is érvényes! Az unokáról sem kell lemondani, ott az örökbefogadás, béranya stb... 17/l
"Egy ideig olvastam a kommenteket, utána viszont átpörgettem, szóval bocs, ha olyat írok le amit más már kifejtett előttem..."
Bocsáss meg, de ez egy tipikusan olyan válasz, (amit már említettem), ami egy totális kívülállótól ered, akinek fogalma sincs, miről beszél, mert nem osztottak neki lapot ebben az ügyben. Azt is látom, hogy nagyon fiatal is vagy hozzá. Amint a valóságban belekerülsz, ez teljesen megváltozik. Három csoport van. Vannak a kívülállók (akik a homofóbtól az elfogadóig terjednek), vannak a melegek, és vannak a szüleik. Ez a három csoport van. Az utolsó kettőnek osztottak lapot, a többi csak dumál.
Ne haragudj kérdező, nem akarlak és nem is akartalak bántani, de a leírtak alapján valami nincs rendben veled. Látszik, hogy nem vagy rossz ember, de ez a nagy kétségbeesés teljesen érthetetlen és indokolatlan, amit a leírásod szerint átélsz.
Konkrétan miért is ekkora baj, hogy meleg a fiad, ha nem vagy homofób? Nem az, hogy mégis az vagy, csak ez most máshogy veszi ki magát, hogy érintett vagy?
Nyilván nem öröm az ilyesmi, de ez van.
Mi az elfogadás? Hát az, hogy nem ordítod a párnádba a bánatod, hanem isztok egy sört hármasban és elmondod nekik, hogy hol érdemes most kötelező biztosítást kötni vagy melyik bankban jó pénzt tartani vagy akármi. Aka "beszélgettek". De nem "meleg, és mégis beszélgetek velük" hanem csak úgy.
Én is kívülálló vagyok, de kíváncsi. Ha tudod, írd le kérlek, hogy miért ez a nagy fájdalom.
Ok, nyilván nem lehet az érzéseket leríni, de azért ha van ötleted, próbáld meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!