Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, akinek meleg a...

Van itt olyan, akinek meleg a gyereke?

Figyelt kérdés
Mit érzett? Hogyan kezelte, mikor megtudta? Hogyan alakult a viszony az évek során? Hogyan élte túl? Hogyan telltek a mindennapok, az évek?
2014. nov. 24. 10:40
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/120 A kérdező kommentje:

"Ez olyan belső dolog amivel egyedül kell megküzdeni mindenkinek,mégpedig úgy hogy senki ne vegyen észre semmit!"

Én is így voltam vele, de másfél év után, ennyi elfolytás után meg mertem kérdezni egy névtelen fórumon. Tán nem érthető a részemről? nem igazolható ez? És végül nézd, mit kaptam a "tolerncia híveitől".

2014. nov. 25. 13:00
 92/120 A kérdező kommentje:
"Ez is csak egy hülye sztereotípia azoktól, akik nem mozognak melegek között." Hát persze. Csak a fiam mondja, hogy a barátjával való találkozáskor kezet kell fognia, mert fél, hogyha esetleg megölelik egymást, valaki odajön és megveri őket. Hát ennyire nem tudsz semmit erről az egészről? Nem színházigazgatókról és főorvosokról beszélünk.
2014. nov. 25. 13:02
 93/120 anonim ***** válasza:
68%

"Ennek a titkolózásnak és a szülők traumájának szönyeg alá söprésének az egyenes következménye az, ami itt most zajlik, és az, hogy azt gondolják a kommentelők, hogy a három szülő, aki itt ugyanarról számolt be, az csak elszigetelt, homofób eset, és nem a normális reakció. Holott sajnos az. De ez nem tanulmányokból, nem könyvekből, hanem az interneten fellelhető szüli beszámolókból derül ki. (Sok van egyébként). Hivatalos források, kutatások azért nem verik ezt nagydobra, mert akkor ezzel fogást lehetne találni a melegeken, esetleg bűntudat ébredne bennük a szülőkkel szemben. Amikor az a lényeg, hogy el legyenek fogadva, akkor nem jelenhetnek meg publikációk tudományos körökből arról, hogy a szülők min mennek keresztük, akár évekig tartó traumákban. Senki nem meri vállalni a felelősséget, hogy ezt összegyűjti és ír róla."

Szerintem meg pontosan ez az emeletes baromság, és ezekben a mondataidban igenis ott bujkál a homofóbia. Szerinted komolyan bűntudat ébredne a melegekben a szüleik iránt? Te érzel bűntudatot, amiért barna a szemed, holott anyukád kékszemű gyereket szeretett volna? A meéegek nem tehetnek róla hogy melegek, ahogy te sem tehetsz a szemed színéről. Komolyan gondolod, hogy valakinek bűntudatot kellene éreznie olyasmi miatt, amiről nem tehet, csak mert a szülei nem tudják elfogadni olyannak, amilyen? Mégis mi ez, ha nem homofóbia? Vagy nem is tudom mi. Egy gyereknek nem feladata a szüleit boldoggá tenni vagy megfelelni nekik.

2014. nov. 25. 13:04
 94/120 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Bízom benne,hogy Te is hamarosan túl leszel rajta,mint én és eljutsz arra a pontra,hogy bárcsak ez lenne a fiam legnagyobb problémája,hogy meleg!

Nem csak ezen a téren,hanem az élet minden területén próbálj meg úgy élni,hogy ne akarj mások elvárásainak megfelelni! Én már szerencsére elértem azt,hogy magas ívben teszek mások véleményére és ha bárki egy rossz szóval is illetné a dolgot,hogy a fiam meleg akkor arra az emberre nekem az életben tovább nincs szükségem!Beleértve legjobb barátokat és legközelebbi rokonokat egyaránt!

Nem tudok neked egyebet tanácsolni,mint a szemléletváltás!

Nem lesz egyszerű,de szerencsére a korral jár,hogy egyre bölcsebbek leszünk!:)

2014. nov. 25. 13:06
 95/120 anonim ***** válasza:

Ja és még valami! Hagyd a fenébe az olyan kérdéseket,hogy miért? ki a felelős?hol rontottam el?! Ezek mérgező gondolatok és nem segítik a megnyugvást! Ne olvass tanulmányokat,cikkeket,könyveket!Nekem se jött be!

Próbáld meg lezárni! Ez van! Fordulj más megoldandó problémák felé,foglald el magadat olyan dolgokkal amikben örömöd telik! Hülyén hangzik,de nem tudom máshogy megfogalmazni,de legyél önző és a saját boldogságoddal kezdj foglalkozni,a fiadat pedig engedd a saját útján járni,oldja meg ő! Meg tudja!

Bárcsak tudnék neked többet segíteni,mert én már átmentem ezen a poklon és tudom milyen és bár nem ismerlek,de fáj,hogy tudom mit érzel!

2014. nov. 25. 13:18
 96/120 anonim ***** válasza:
100%
A könyv szerzője nem érdekel, az érdekelt volna, hogy milyen kutatásokat végzett kikkel, milyen orvosok, kutatók támogatták, ill. ellenezték, amit mond.
2014. nov. 25. 13:25
 97/120 A kérdező kommentje:

"A kérdező 42 éves. Annyira nem lehetett más."

Bírom, mikor a fiatalok fejtik meg a múltat. 44 éves vagyok, a Kádár-rendszerben nőttem fel. Az a legtöbbetek számára csak valami fekete fehér, vagy rossz minőségű híradófelvétel. Abban az időben a megeség egyáltalán nem volt téma, maximum egy egy színészről lehetett pletyka szinten tudni. 2-3 ról maximum. Mensáros László, vagy a karmester Ferencsik János. De ennyi. A dologról annyit hallottunk gyerekfejjel, hogy a "homokos" az az, "amikor férfi férfiba szerelmes" (szó szerint így magyarázta valaki, mikor kb 8 éves gyerekek voltunk), és ez nagyon rossz érzéssel töltött el mindenkit akkor, mert az oviban, a suliban lányok tetszettek és a jelenség önmaga már rémisztő volt. És ez nem a média hatása volt, mert egyfelől ilyenekkel foglalkozó média (és semmilyen) nem volt, másfelől mi köze egy 8 éves gyereknek a médiához a hetvenes évek végén? ezek valami mély, zsigeri reakciók voltak a gyerekek részéről.

2014. nov. 25. 13:25
 98/120 A kérdező kommentje:
"Szerintem meg pontosan ez az emeletes baromság, és ezekben a mondataidban igenis ott bujkál a homofóbia." Ebben nem homofóbia van, hanem puszta racionalitás, sőt inkább szeretet. Én pont ugyanezért nem mondom meg a fiamnak, amiért nem nagyon foglalkozik vele a média. Mégpedig, hogy kíméljem őt, ne okozzak neki rossz érzéseket. Mi köze ennek a homofóbiához?
2014. nov. 25. 13:27
 99/120 A kérdező kommentje:
"Komolyan gondolod, hogy valakinek bűntudatot kellene éreznie olyasmi miatt, amiről nem tehet, csak mert a szülei nem tudják elfogadni olyannak, amilyen? " Ez nem "kellés" kérdése. Ha szereti a szület, simán lehet bűntudata, ha látja, hogy az ő milyensége miatt az őt egész életében szerető szülő (akit ő is szeret) nagyon szenved. Okozhat neki súlyos bűntudatot. Nem fogja tudni megúszni az általa szeretett szülő szenvedése miatti bűntudatát amiatt a leegyszerűsített marhaság miatt, hogy "nem én választottam, tehát ha szenved az apám, attól én még boldogan és bűntudat nélkül élek, legyen az ő baja. Hiába szeretem és hiába szeretett engem nagyon egész életemben. ) Ilyet nyilván senki nem gondolok komolyan. Bizony lehet kemény bűntudata, hiába nem tehet róla. És én attól is meg akarom kímélni.
2014. nov. 25. 13:32
 100/120 A kérdező kommentje:

"Ja és még valami! Hagyd a fenébe az olyan kérdéseket,hogy miért? ki a felelős?hol rontottam el?!"

Ezellen nem nagyon lehet mit csinálni, a dolog elején egy egy zsigeri reakció minden szülő részéről, szinte nincs kivétel. Erről mindenki beszámolt. Persze egy idő után az ember rájön, hogy nincs válasz és nemkeresi tovább, de ettől függetlenül rengeteg kérdőjel kísérti az embert évekig.

2014. nov. 25. 13:33
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!