Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, akinek meleg a...

Van itt olyan, akinek meleg a gyereke?

Figyelt kérdés
Mit érzett? Hogyan kezelte, mikor megtudta? Hogyan alakult a viszony az évek során? Hogyan élte túl? Hogyan telltek a mindennapok, az évek?
2014. nov. 24. 10:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/120 A kérdező kommentje:
"Ha tudod, írd le kérlek, hogy miért ez a nagy fájdalom." Nem tudom. A pszichológusok sem tudják, ugyanúgy, mint ahogy azt sem, hogy mi a melegség háttere. A fájdalom nyilván onnan eredhet, hogy a melegség valamilyen módon konfliktusba kerül az emberbe kódolt heteroszexualitással, és ez valamifajta ilyen érzelmi maghasadást hozhat létre, az ember született heteroszexualitásán ejt egy borzalmas sebet, a szexuális tudatalattiján, de ennyire erősen csak akkor, ha a gyerekéről van szó. Meggyőződésem, hogy ez nem média, ez nem homofóbia, hanem valami nagyon mély és sötét részében a léleknek van valami, ami súlyosan megsérül, ha a heteroszexuális szülő gyerekéről kiderül, hogy meleg. Ezt nem szabad összekeverni azzal, mikor a szélsőjobbosok mocskos b_ziznak a melegfelvonuláson. A szülőnek a gyerek melegsége (főleg apának a fiáé) egy szexuális öngól, egy szexuális megcsonkítása az apa által addig vélt családnak és jövőnek. Ráadásul azonnal apai kudarcot jelent, mert egy apa a fiában borzasztó büszke arra, hogy az fiú, hogy az férfi, hogy az olyan kicsit, mint ő, és ennek a szexuális oldala, a nemiség oldala omlik össze, gyakorlatilag onnantól kezdve nem tudja olyan fiúnak kezelni. A nemiség pedig az emberi lélek egyik legsötétebb titka. Hogy miért van ez a fájdalom? Hát kb ott kell keresni, ahol azt is, hogy szerelemféltésből miért gyilkolnak, vagy miért lesznek öngyilkosak, ha megcsalja a párja, miért fáj a viszonzatlan szerelem stb stb. Szerintem van az emberi léleknek egy központja, amiről keveset tudunk, és ez mind ott van. Amikor az embernek osztják az észt, hogy fogadja el, meg örüljön annak, hogy a fia boldog, és mindegy, hogy fiúval vagy lánnyal, az kicsit olyan, mint amikor valakit elhagy a felesége, és a kollégája vígasztalja, hogy ne csüggedjen, majd szép lesz megint az élet, majd talál magának valakit megint, akivel majd sokkal boldogabb lesz. De amikor a kollégát csalja meg a felesége, az odamegy és fájdalmában megöli. Mert, nagy az eszünk, amíg kívülállók vagyunk. Abban a pillanatban, mikor érintettek leszünk, az emberi léleknek egy egész más része aktivizálja magát.
2014. nov. 24. 17:36
 42/120 anonim ***** válasza:
83%

Kedves Kérdező!

Mindent végigolvastam. Senki nem bántott, senki nem tett szemrehányást, nem értem miért vádolod ezzel a hozzászólókat?! Tényleg nem írt senki bántót.

Úgy látom mindenki ellenséged most, és a világ összes fájdalma rajtad van.

Én kimondom akkor amit Te sem mersz magadnak: Szégyelled a Fiadat!

Otthon a négy fal között nem, de a külvilág felé igen.

Ezért nem tudsz túllépni ezen. Ez a büdös nagy helyzet.

2014. nov. 24. 17:39
 43/120 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, mostmár én is azt mondom, hogy eltúlzod, itt nem a melegséggel van a baj hanem veled. És légyszi ne döntsd már el mások helyett, hogy ők hogy reagálnának, illetve azt sem, hogy csak az a jó szülő akinek fáj... Ez oltári nagy butaság.

Amúgy meg milyen jövőképed omlott össze? Attól hogy a gyereked meleg, még ugyanúgy lehet ő Amerika következő elnöke vagy akármi amit megálmodtál neki. Azt meg ne mondd már, hogy te arról álmodoztál, hogy kivel fog szexelni mert kb ez az egyetlen pont ahol különbözik a dolog.

Egyáltalán miért kell jövőképet kialakítani a gyerekről? Ő egy önálló ember, olyan lehet amilyen csak akar, és nem olyan amilyennek te megálmodtad. Melegség ide vagy oda ha ilyen elvárásaid vannak, nem kell neki melegnek lenni hogy csalódj benne. Ha eltervezed a fejedben az életét előre, mindenképpen csalódni fogsz mert ő nem a te és nem kötelessége neked megfelelni.

A másik kérdésre pedig még mindig nem válaszoltál. A gyereked meleg, oké ez neked fáj, a csúnya melegek nem törődnek a szülő fájdalmával. Na de akkor mi a megoldás?? Mert te csak itt drámázol, de semmi használhatót nem mondasz. Ha te hazudsz a gyerekednek arról hogy hogyan érzed magad, akkor nem az ő hibája, hogy nem tudja, hogy bajod van. Ezen kívül meg csúnya dolog is. Na de ha tudja, hogy neked rossz, akkor sem tud mit csinálni, mert ugyanúgy meleg marad. Egyszerűen meg kéne tanulnod elengedi a dolgokat. Az egyetlen jogos félelmed az, hogy esetleg valaki más bántja emiatt. Túl nagy jelentőséged tulajdonítasz az egésznek. A melegség az élet egy kis része. A fiad ugyanaz, aki volt, nem a szexuális irányultsága határozza meg a jellemét.

2014. nov. 24. 17:56
 44/120 A kérdező kommentje:

"Kedves Kérdező!

Mindent végigolvastam. Senki nem bántott, senki nem tett szemrehányást, nem értem miért vádolod ezzel a hozzászólókat?! "

Hát az is elég nagy bántás onmagában, ha elmondják, hogy apaként mi a kötelességem (valszeg egy olyan, akinek nincs is gyereke). Ezek súlyos mondatok ám, főleg nekem, aki két gyereket felneveltem.

"Én kimondom akkor amit Te sem mersz magadnak: Szégyelled a Fiadat!

Otthon a négy fal között nem, de a külvilág felé igen.

Ezért nem tudsz túllépni ezen. Ez a büdös nagy helyzet."

Nem ez a helyzet, ez egy marhaság. Szégyelem? Ki előtt? Sőt kifejezetten büszke vagyok rá, mert komoly tudományos teljesítménye van, nagyon tehetséges több területen is. Ne gondoljuk már azt, hogy minden emberi érzelem behelyettesíthető egy egyszerű érzelmi fogalommal, mert az tűnik racionálisnak, mint pld az, hogy "szégyeli a gyerekét". Ez nem így van. Az emberi rézéseknek csak egy kis százaléka érthető meg racionális bázison. Én, bárhogy keresem az érzéseim okát, szégyent nem találok benne. Az, hogy féltem a világtól, az nem szégyen. Az, hogy titokban tartom, korlátolt rokonok, fundamentalista nagyszülők, kétes gondolkodású barátok előtt, az az ő érdekében van és a család érdekében, nem pedig szégyenből. Ők fognak minket szégyelni, ha megtudják, nem pedig én a fiamat. Lehet, hogy te szégyelted, vagy szégyeled, hogy szégyeled, de én ezzel nem így vagyok. Nem tett semmi szégyelnivalót. De ennek ellnére az embernek rettenetesen fáj. Hogy miért? Azt majd párszáz év múlva egy okos pszichológus megmondja. De ne olvass rám olyan emberi rézelmeket, amik semmilyen kapcsolatban sincsenek a fiamhoz való viszonyommal.

2014. nov. 24. 18:15
 45/120 A kérdező kommentje:

"Na jó, mostmár én is azt mondom, hogy eltúlzod, itt nem a melegséggel van a baj hanem veled. "

na pont ezért szerettem volna szülőkkel beszélni. (Szerintem leírtam a kérdésben, biztos véletlenül nem volastad el), mert az ilyenekkel való vitákat már tonnaszám olvastam, itt is, máshol is. Aki jött ide, szülő, az adott némi értelmet a kérdésemnek. A kívülálló okoskodókra meg nem vagyok kíváncsi, akár melegek, akár nem, mert ehhez a kérdéshez, az itt felvetett dolgokhoz a világon semmi közük nincs, olyan dolgokról beszélnek, amikről fogalmuk sincs. Olyanokkal akarok beszélni itt, akiknek meleg a gyereke, és nem olyanokkal, akiknek véleménye van arról, hogy mit kéne csinálnia, gondolnia vagy éreznie annak, akinek meleg a gyereke. Ezutóbbiakkal kapcsolatban semmire nem vagyok kíváncsi.

2014. nov. 24. 18:19
 46/120 A kérdező kommentje:

"Ő egy önálló ember, olyan lehet amilyen csak akar, és nem olyan amilyennek te megálmodtad. Melegség ide vagy oda ha ilyen elvárásaid vannak, nem kell neki melegnek lenni hogy csalódj benne. Ha eltervezed a fejedben az életét előre, mindenképpen csalódni fogsz mert ő nem a te és nem kötelessége neked megfelelni."

Ebből is az következik, hogy biztos sok gyereked van, akiket felneveltél a felnőttkorig. Fogalmad nincs, miről beszélsz. Egy egy olyan sötét gondolat volt részedről, mint a hideg, kispesti éjszaka. Fogalmad nincs a szülők gyerekhez fűződő viszonyának alapjairól.

2014. nov. 24. 18:28
 47/120 anonim ***** válasza:
84%

Kedves Kérdező!

Büszke vagy a Fiadra... Tulajdonképpen akkor most mi is a bajod? (az önsajnálaton kívűl) Mert kezdjük elveszíteni a fonalat.

Azt már nem is boncolom, hogy milyen hangnemet engedsz meg magadnak velünk szemben.

Azt már látom, nagyon okos ember vagy. Mindenkitől jobban tudsz mindent.

És akkor bumm...! Megtréfál az élet. Íme egy dolog, amire nem tudod a választ. De olyan nincs, hogy Te ne tudjál valamit. Hát van. Törődj bele!

2014. nov. 24. 19:00
 48/120 A kérdező kommentje:
Az a baj pontosan, hogy szülőkkel szerettem volna beszélni és nem azokkal beszélek.
2014. nov. 24. 19:10
 49/120 A kérdező kommentje:
Én pont azt szerettem volna szülőkkel megbeszélni, hogy ők hohyan élték meg, hogyan kezelték ezeket a borzasztó érzéseket. Hogy ezek a borzasztó érzések mitől vannak, hiába kérdezitek, mert senki nem tudja. De, hogy bizony vannak és nagyon kemények, azt az itt megszólaló pár szülő válaszából bizonyosan tudni lehet. Hogy erről mit gondolnak azok, akik nem szülők, az egy másik beszélgetés témája. Nem ide tartozik.
2014. nov. 24. 19:18
 50/120 anonim ***** válasza:
80%

Szülő vagyok, nem egy taknyos gyerekkel beszéltél személyemben!

Én be is fejeztem. Nincs mire menni Veled sajnos, teljesen elutasító és degradáló vagy mindenkivel, kivétel nélkül.

Ha egyszer majd meglátod a fától az erdőt, talán sikerül megbékélned a világgal.

Talán...

2014. nov. 24. 19:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!