Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, akinek meleg a...

Van itt olyan, akinek meleg a gyereke?

Figyelt kérdés
Mit érzett? Hogyan kezelte, mikor megtudta? Hogyan alakult a viszony az évek során? Hogyan élte túl? Hogyan telltek a mindennapok, az évek?
2014. nov. 24. 10:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/120 A kérdező kommentje:
A könyv linkjét köszönöm, az sokat fog segíteni!
2014. nov. 24. 11:59
 12/120 A kérdező kommentje:

kovpet:

Ennek a kutatása, az ezen való rágódás teljesen természetes reakció a szülő részéről, aki a gyereke melegségével szembesül. Egy idő után rájön, hogy nincs felelős. Senki nem akarja beperelni, senki nem akar konkrét embert felelőssé tenni (a szülő néha magát teszi), de a "Miért lett ez?" kérdésre termeészetes, hogy a szülő keresi a választ. Az a lelkibeteg, aki nem keresi. A fentebb belinkelt könyv 11. oldalán írja, hogy miért reagál így (szinte minden) szülő, és miért keresi mindenki az okokat, saját, vagy mások felelősségét. Éppen ezért nem értem, miért beszélsz ilyen gúnyosan az én helyzetemről, és arról, hogy én is keményen kerestem az okokat. Már előre trénelnem kell magama itt a gonoszkodó kommentekre úgy látszik.

2014. nov. 24. 12:23
 13/120 A kérdező kommentje:
"Akkor vedd tudomásul, fogadd el és pont." Ez egy hipotézis. Mi az, hogy "fogadd el"? Mit jelent ez a gyakorlatban? Annyiszor használják, de még nem magyarázta el senki, mit jelent. Az elfogadást hamisan úgy állítják be, hogy "ha rossz érzésed van az üggyel kapcsolatban, akkor nem fogadtad el". Tehát ha a fiam lábát levágja a villamos és én ordítok a fájdalomtól és nem tudok aludni miatt évekig, akkor az egy értelmes reakció, hogy "fogadd el, hogy le van vága a lába."? El van fogadva. Az is el van fogadva (továbbra sem tudom, mit jelent), hogy a fiam meleg. El van fogadva, ez így lesz. De az elfogadás nem azt jelenti, hogy nem fáj és nem gondokodik rajta az ember. Ezek az érzések nem állnak akaratlagos szabályozás alatt, akárcsak a homoszexuális érzések. Ezeknek a kérdéseknek és a fájdalmaknak az elfolytása ugyanolyan egészségtelen és irreális követelés, mint az, hogy valaki a homoszexualitását folytsa el.
2014. nov. 24. 12:29
 14/120 anonim ***** válasza:
90%

12 évembe telt,hogy végre valahogy "megbarátkozzam" a ténnyel,noha nem vagyok homofób! De azt még ennyi idő után sem bírnám elviselni,hogy együtt lássam a barátjával őket,mint egy párt!Szerencsére nem erőlteti rám az elfogadást,nagyon jó gyerekem!Amit írtál az utolsó betűig igaz! Ebben a témában volt pár hozzászólásom már és olyan erőteljes érzelmeket váltott ki belőlem csak az,hogy írok róla és tépkedem a sebeket,hogy ne haragudj,de nem kezdeném újra,ha figyelmesen olvasod a hozzászólásokat,kiderül ki ír tapasztalatból és ki ír csak elméleti síkon!

Nem egyszem gyerekem,talán ennyivel könnyebb a helyzet,bár emiatt meg ott az örökös aggódás,hogy hátha a másik is meleg!De gyakorlat teszi a mestert,azt már könnyebben átvészelném,ha kiderülne!:)

2014. nov. 24. 12:59
 15/120 anonim ***** válasza:
37%
Melegek mindig voltak, vannak és lesznek. Melegek vannak az állatok között is. Itt meg is bukott az összes teóriád a médiáról, liberalitásról kb. Biztos vannak okai meg lehet kutatgatni de a legegyszerűbb azt elfogadni, hogy egyszerűen a népesség valamennyi százaléka ilyennek születik. Mint ahogy a balkezességet sem tartották régen normálisnak, és a kék szem is egy mutáció eredménye. Veled az a probléma, hogy a kiindulási pontod már eleve hibás volt (média?? hát nem tudom, én rendszeresen nézem a médiát de nem tapasztaltam benne semmit amitől az ember meleggé válhat) és görcsösen ragaszkodsz hozzá mégis.
2014. nov. 24. 13:34
 16/120 A kérdező kommentje:
"Veled az a probléma, hogy a kiindulási pontod már eleve hibás volt (média?? hát nem tudom, én rendszeresen nézem a médiát de nem tapasztaltam benne semmit amitől az ember meleggé válhat) és görcsösen ragaszkodsz hozzá mégis." Én sohasem mondtam, hogy ez a médiától van. Vagy az, hogy én nekem ez volt a meggyőződésem. Annyit mondtam, hogy az összes ilyen elméletet ismertem, és amikor személyesen érintett lettem, akkor nem találtam ezeket az okokat. Hogy lehet, hogy az emberek ennyire nem figyelnek, hogy mit ír a másik.
2014. nov. 24. 13:43
 17/120 anonim ***** válasza:
82%
Mikor a húgom kijött, anyu nem szólt semmit. Eleinte a húgom csak azt mondta, hogy randizgat valakivel, de nem mondta, hogy lánnyal. Anyu persze állandóan nyaggatta, persze kedvesen, hogy mikor mutatja be a "fiút". Mikor a húgom elmondta, Anyu csak annyit mondott, hogy "Emiatt volt a nagy titkolózás? Mikor mutatod be?"
2014. nov. 24. 13:46
 18/120 A kérdező kommentje:
Azt viszont el kell mondanom média kapcsán, hogyha a témáról van szó, akkor aránytalanúl többet foglalkoznak azzal, hogy a szülőket edukálják abban a témában, hogy a meleg gyerekük lelkileg min ment vagy min megy keresztül, de avval kapcsolatban szinte egyáltalán nem edukálják a meleg gyerekeket, hogy a szülők min mennek keresztül lelkileg. Az egész picit olyan, minthacsak az lenne a feladat, hogy a szülő megértse és elfogadja a meleg gyerekét, a meleg gyereknek viszont nem dolga megérteni a szülőt. Úgy tűnik, mintha a szülőnek az lenne a dolga, hogy ezt azonnal "elfogadja" (továbbra sem tudom, mit jelent), és nyomjon el minden negatív érzést és annak kifejezését a gyerek érdekében. Ha nem ezt az ideális megoldást csinálja, akkor már eleve egy rosz szülőnek minősül. Már akkor is, ha csak rossz dolgokat érez (de nem éreztet). A szülőnek már rosszat érezni is bűn. Ezzel szemben a meleg ygereknek nem dolga, hogy tökéletesen megismerje, mit él át egy szülő ilyenkor. Pont ugyanannyira lenne kötelessége képezni magát ebben a témában, mint fordítva. És itt látom a médiának egyfajta felelőségét, hogy a szülőt eleve egy picit negatív szerepbe teszi, ha kiborul, akkor plána, és emiatt nem ösztönzi a meleg társadalmat, hogy ismerjék meg a szülők belső világát, mit éreznek, mikor ezt átélik. Mit éreznek, mikor egyik pillanatról a másikra kell valamivel tényszerűen szembesülni, amit pld a gyerekük esetleg évek alatt, folyamatosan tudott feldolgozni és elfogadni. A gyereknek évei, a szülőnek percei vannak erre, és ilyen irányból semmiféle edukáció nincs. Sőt - ahogy itt is látjuk - azonnal negatívnak tűntetik fel a szülőt, az okok ösztönös és kétségbeesett keresését is kigúnyolják. Mintha a melegek szülei eredendően negatív emberek lennének.
2014. nov. 24. 13:54
 19/120 anonim ***** válasza:
77%
Azért mert szülő vagy. Valakit a világra hoztál. TE vagy felelős érte, és nem fordítva. És nem az egyén hibája, hogy meleg. Alapból feltételezi a gonosz média, hogy a szülők feltétel nélkül szeretik a gyerekeiket, és azért szülték őket, hogy a gyerek boldog legyen. Nem azért, hogy valami önző jövőképet beteljesítsen. Nem kéne neked ekkora tragédiaként megélned, hogy a gyereked SZERET valakit. Erről van szó.
2014. nov. 24. 13:59
 20/120 A kérdező kommentje:
Én sem csináltam mást, én, ahogy kimondta a fiam, felálltam, megöleltem, szorítottam magamhoz, mondtam neki, hogy nincs semmi baj, nyugodjon meg. Aztán a feleségemnek is megmondta, ő is szeretettel állt hozzá. Kb így is maradt, nem is nagyon került szóba. Itt befejezhetném a liberális ideáltörténetet, és engem magasztalnának, hogy mindenkinek így kéne. Az emberek kb eddig mesélik. De arról már nem szólna a fáma, hogy lefogytam 10 kilót, hogy hónapokig gyógyszerekkel aludtam, mély depresszióba kerültem, sírógörcsök, mellkasi fájdalak kísértek egy évig, az élet minden értelmét elveszítette, nagyon nehezen tudtam a munkámat végezni. Ez volt az ára, hogy a fiam kiegyensúlyozottan élhessen. Ezekről nem szólak a mesék.
2014. nov. 24. 14:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!