Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szülnek a huszonévesek...

Miért szülnek a huszonévesek úgy, hogy még semmijük nincs az életben?

Figyelt kérdés

Ahogy az elmúlt időszakban észrevettem, egyre több velem egykorú, 20-23 éves ismerősöm vállal gyereket, miközben kb. nulla végzettséggel, nulla munkatapasztalattal és nulla saját jövedelemmel rendelkeznek. A többség épp csak megcsinálta az érettségit, néhányan belekezdtek a szakmába vagy egyetembe, de otthagyták, mert "nem megy" és "nincs kedvük hozzá", esetleg időközben diákmunkáztak egy keveset vagy dolgoztak valamelyik boltban fél évet - és ennyi, jön a baba a semmire.

A kérdés onnan jött, hogy nemrégiben találkoztam egy velem egykorú ismerősömmel, aki ott ragadt az egyik áruházban minimálbérért, ahol együtt diákmunkáztunk anno. Tavaly született meg a gyereke a képzetlen, 19 éves barátnőjétől,. Elbeszélgettünk egy kicsit, és elmeséltem neki, hogy most egyetemre járok, mellette önszorgalomból nyelveket tanulok és dolgozok... komolyan mondom, majd' elsírta magát, hogy ők otthon laknak a szülőknél egy szobában a gyerekkel, alig jönnek ki a pénzből, semmi előrelépési lehetőségük nincs a jövőben.

És az ismerőseim többsége ugyanígy él, otthon a szülőknél a gyerekkel, sokaknak mint mondtam még végzettsége sincs. Persze, facebookra naponta töltik fel a gyerekeik képét, amikor élőben találkozunk, akkor meg megállás nélkül panaszkodnak, hogy semmi pénzük és semmi lehetőségük.

Miért van az, hogy egy viszonylag értelmes emberben (jó, ezek a lányok tipikusan azok, akik az egész életüket max. egy közértben képzelik el, de ettől még szociálisan fejlettek) fel sem merül annak a gondolata, hogy MINIMÁLIS alapot megteremtsen a saját gyerekeinek. Nem kell 30 éves koráig szülni, nem kell saját lakás vagy autó, de hogy lehetséges, hogy még annyi igényük sincs, hogy legalább a saját családjukat el tudják tartani, önálló életük legyen és ne csak a nyomorgásra legyen kilátásuk? Legalább egy kis albérlet, némi összespórolt pénz mellé vagy valami... mert oké, nyilván mindenki kerülhet rossz helyzetbe, de nem mindegy hogy alapból a semmire szülünk gyereket vagy előtte igenis megteszünk mindent azért, hogy elkerüljük a nincstelenséget. Ha már csak annyit tettek volna, hogy inkább elvégeznek egy normális iskolát vagy dolgoznak vagy két évig, hogy a Gyesről ne úgy menjenek vissza, hogy 25 évesen se végzettségük, se reális tapasztalatuk, csak egy gyerekük....

Mielőtt jönnének a "semmi közöd hozzá"-típusú válaszok, szerintem rendezzük le azt, hogy ez egy kérdező oldal, engem érdekel, hogy miért nincs valakiben ennyi igény. És igen, van közöm hozzá, mert én hallgatom a panaszukat, és az én adómból fizetik nekik a segélyt, mert derogált dolgozniuk.

2013. dec. 24. 11:37
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
 201/271 anonim ***** válasza:
60%

72%-os, én vagyok az a barom, aki 2000 éves történettel jöttem, örök érvényű történettel.

Engedd meg, hogy szeretettel gratuláljak a finom ízlésedhez, a pallérozott stílusodhoz, az értékrendedhez és mindahhoz a magvas tartalomhoz, amit te itt az egész kérdéshez hozzátettél.

Kívánom neked, hogy az élet kamatostul fizesse neked vissza mindazt a jót, ami benned lakozik!

2014. jan. 28. 19:58
 202/271 anonim ***** válasza:
40%

"A régi világban teljesen természetes volt, hogy 3-4 nemzedék élt egy fedél alatt, és köszönték, jól megvoltak. "

Remekül megvoltak, általában maximum, 1-2 szobában, megközelítőleg 10-15-en ugye a hagyományos parasztcsaládban, télen 1 szobát fűtöttek és ott nyomorogtak mind. Volt mellé kerti pottyantós, kútból hideg víz, ahol lehetett fürdeni, nyáron meg el lehetett vonulni a pajtába kefélni és a nemkívánt terhességeket a mezőn abortálták kukoricacsutkával (meg ugye a seggüket is azzal törölték ki, meg ha találtak, akkor lapulevéllel).

Valóban, milyen f*.sza világ volt akkoriban! Te sem gondoltad komolyan ugye?!

Egyszerűen hányingerem van az olyan szülőktől, akik úgy vélik, hogy okés a semmire, a "majd lesz"-re szülni, 1 szobában, lehetőleg a szülők nyakán nyomorogva... :( Mert nekik babázhatnékjuk van, egymást unják, valamivel fel kell dobni az életet... vagy megfogni a pasit. Na ezek szülnek ennyi idősen.

U.i.: a kérdésre nem értem, miért jönnek olyan jellegű példák, hogy "huszonéves vagyok, de már ennyit megteremtettem" - ugyanis a kérdés azokról a huszonévesekről szólt, akik A SEMMIRE SZÜLNEK!!!

2014. jan. 28. 20:21
 203/271 anonim ***** válasza:
66%
Dedalon sokat segíthet, hidd el, utolsó.
2014. jan. 28. 20:23
 204/271 anonim ***** válasza:
65%
Sztem meg az sem ítélendő el, ha valaki abortuszra megy, mert a szociális körülményei nem engedik meg a gyereket, haljon éhen inkább, nagyon nagy törést okoz ez a gyereknek, én tudom?? Viszont valaki írta h 30 év felett si megszületik az a baba, igen ám, de mennyi a rendellenesség, a Down kór esélye megugrik, fokozott kockázata lesz az összes betegségnek, és a petefészek kimerülésnek, nem szeretnék 35 éves koromig várni. Továbbá, mivan ha jól beindul a szekér, majd 35 évesen vmi tragédia történik, vagy kirúgnak vagy valami, ott vagy 35 évesen, semmi nem biztos, esetleg szétmentek a karrierizmusotok miatt. Hoppá akkor sose leszel anya, és megfosztod magad a legjobb érzéstől a világon, persze van benne igazság is, kár ezen veszekedni, mindenki eldönti, hogy neki mi a jó
2014. jan. 28. 20:45
 205/271 anonim ***** válasza:
26%
Van egy bnőm, 8 an voltak testvérek, apa alkalmi meló meg közmunka, anya háztartásbeli, a 19 évével ő volt a legidősebb, szült egy gyereket még abba a házba ahol laknak 10 en, odaköltözött a közmunka lakalmi munkás pasija, majd és ez a DURVA: eltelt 2 év és A 2. tesója mmint aki utána jön, szült ikreket ugyan oda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EZT hogy ??????????? Én azóta is elvagyok csodálkozva ...
2014. jan. 28. 21:14
 206/271 anonim ***** válasza:
79%
utolsó, ez becsülendő tényleg, de nem hinném hogy olyan egyszerű volt nekik az a sok gyerek, nem könnyű eltartani annyi gyereket, főleg alacsony bérrel
2014. jan. 28. 21:51
 207/271 anonim ***** válasza:
26%
Igaza van a kérdezőnek! Aki fiatalon a semmire szül az egyszerűen felelőtlen! Az egy dolog, hogy a saját életét elcseszi, de nagy valószínűséggel a gyerekét is az állandó nélkülözésekkel, amivel majd szembesül. Ezek a nők egyszerűen önzők, jönnek itt az anyai ösztönnel is, valójában csak magukra gondolnak, a saját önös érdekeikre, hogy húú de jóó lesz azzal a kis csöppséggel babázgatni, komolyan mint egy 10 éves a barbie babájával, csak tárgynak nézi a születendő gyereket, akinek sajnos nincs beleszólása, hogy abba a reménytelenségbe a világra akar-e jönni vagy sem. Az én anyám is fiatalon szült a semmire, és ha így utólag visszanézem az életem, főleg a gyerekkorom, hát ha ezt láttam volna a születésem előtt, azt mondtam volna, köszi, inkább kihagynám. :D
2014. jan. 28. 21:52
 208/271 anonim ***** válasza:
29%
így belegondolva nekem se volt épp egy szép gyermekkorom, mindig bántottak, mindig kilógtam, voltunk rossz anyagi háttérben is és jóban is, szóval annyi igazság van a dologban hgoy a gyerek látja ezeknek a kárát. Egyet kell értsek az előttem szólóval, ha nem is önzők, de elég meggondolatlanul cselekednek.
2014. jan. 28. 21:56
 209/271 anonim ***** válasza:
85%

szerintem azért szülnek 20 on évesen, mert:

1. úgy gondolják 30 évesen se lenne semmijük az életben

2. a nő gyerekkel 30 évesen is ki van téve egy férfi segítségének, ergo ugyanott van, mint 20 évesen

3. olyan, hogy egy férfi gyereket akarna, lehet nincs is még egy (és a nőkben alap ösztön, hogy szeretnének)tehát meg kell ragadni az alkalmat, most vagy soha elv-

4. szerelmes és buta

én a srácokat nem értem. miért csinálnak húszévesnek gyereket?

2014. ápr. 2. 17:58
 210/271 anonim ***** válasza:
14%

nekem 2 huszonéves szülőknél lakó ismerősöm van, az egyiknek már 1,5 éves a picije, a másik még várandós, mindketten véletlen estek teherbe, de az abortuszt nem tudnák volna elképzelni, morális okokból, ezért tartották meg

az az igazság, hogy az életet nem lehet 100%-osan tutira megtervezni, becsúsznak dolgok és kész

2014. ápr. 2. 20:24
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!