Miért szülnek a huszonévesek úgy, hogy még semmijük nincs az életben?
Ahogy az elmúlt időszakban észrevettem, egyre több velem egykorú, 20-23 éves ismerősöm vállal gyereket, miközben kb. nulla végzettséggel, nulla munkatapasztalattal és nulla saját jövedelemmel rendelkeznek. A többség épp csak megcsinálta az érettségit, néhányan belekezdtek a szakmába vagy egyetembe, de otthagyták, mert "nem megy" és "nincs kedvük hozzá", esetleg időközben diákmunkáztak egy keveset vagy dolgoztak valamelyik boltban fél évet - és ennyi, jön a baba a semmire.
A kérdés onnan jött, hogy nemrégiben találkoztam egy velem egykorú ismerősömmel, aki ott ragadt az egyik áruházban minimálbérért, ahol együtt diákmunkáztunk anno. Tavaly született meg a gyereke a képzetlen, 19 éves barátnőjétől,. Elbeszélgettünk egy kicsit, és elmeséltem neki, hogy most egyetemre járok, mellette önszorgalomból nyelveket tanulok és dolgozok... komolyan mondom, majd' elsírta magát, hogy ők otthon laknak a szülőknél egy szobában a gyerekkel, alig jönnek ki a pénzből, semmi előrelépési lehetőségük nincs a jövőben.
És az ismerőseim többsége ugyanígy él, otthon a szülőknél a gyerekkel, sokaknak mint mondtam még végzettsége sincs. Persze, facebookra naponta töltik fel a gyerekeik képét, amikor élőben találkozunk, akkor meg megállás nélkül panaszkodnak, hogy semmi pénzük és semmi lehetőségük.
Miért van az, hogy egy viszonylag értelmes emberben (jó, ezek a lányok tipikusan azok, akik az egész életüket max. egy közértben képzelik el, de ettől még szociálisan fejlettek) fel sem merül annak a gondolata, hogy MINIMÁLIS alapot megteremtsen a saját gyerekeinek. Nem kell 30 éves koráig szülni, nem kell saját lakás vagy autó, de hogy lehetséges, hogy még annyi igényük sincs, hogy legalább a saját családjukat el tudják tartani, önálló életük legyen és ne csak a nyomorgásra legyen kilátásuk? Legalább egy kis albérlet, némi összespórolt pénz mellé vagy valami... mert oké, nyilván mindenki kerülhet rossz helyzetbe, de nem mindegy hogy alapból a semmire szülünk gyereket vagy előtte igenis megteszünk mindent azért, hogy elkerüljük a nincstelenséget. Ha már csak annyit tettek volna, hogy inkább elvégeznek egy normális iskolát vagy dolgoznak vagy két évig, hogy a Gyesről ne úgy menjenek vissza, hogy 25 évesen se végzettségük, se reális tapasztalatuk, csak egy gyerekük....
Mielőtt jönnének a "semmi közöd hozzá"-típusú válaszok, szerintem rendezzük le azt, hogy ez egy kérdező oldal, engem érdekel, hogy miért nincs valakiben ennyi igény. És igen, van közöm hozzá, mert én hallgatom a panaszukat, és az én adómból fizetik nekik a segélyt, mert derogált dolgozniuk.
72%-os, én vagyok az a barom, aki 2000 éves történettel jöttem, örök érvényű történettel.
Engedd meg, hogy szeretettel gratuláljak a finom ízlésedhez, a pallérozott stílusodhoz, az értékrendedhez és mindahhoz a magvas tartalomhoz, amit te itt az egész kérdéshez hozzátettél.
Kívánom neked, hogy az élet kamatostul fizesse neked vissza mindazt a jót, ami benned lakozik!
"A régi világban teljesen természetes volt, hogy 3-4 nemzedék élt egy fedél alatt, és köszönték, jól megvoltak. "
Remekül megvoltak, általában maximum, 1-2 szobában, megközelítőleg 10-15-en ugye a hagyományos parasztcsaládban, télen 1 szobát fűtöttek és ott nyomorogtak mind. Volt mellé kerti pottyantós, kútból hideg víz, ahol lehetett fürdeni, nyáron meg el lehetett vonulni a pajtába kefélni és a nemkívánt terhességeket a mezőn abortálták kukoricacsutkával (meg ugye a seggüket is azzal törölték ki, meg ha találtak, akkor lapulevéllel).
Valóban, milyen f*.sza világ volt akkoriban! Te sem gondoltad komolyan ugye?!
Egyszerűen hányingerem van az olyan szülőktől, akik úgy vélik, hogy okés a semmire, a "majd lesz"-re szülni, 1 szobában, lehetőleg a szülők nyakán nyomorogva... :( Mert nekik babázhatnékjuk van, egymást unják, valamivel fel kell dobni az életet... vagy megfogni a pasit. Na ezek szülnek ennyi idősen.
U.i.: a kérdésre nem értem, miért jönnek olyan jellegű példák, hogy "huszonéves vagyok, de már ennyit megteremtettem" - ugyanis a kérdés azokról a huszonévesekről szólt, akik A SEMMIRE SZÜLNEK!!!
szerintem azért szülnek 20 on évesen, mert:
1. úgy gondolják 30 évesen se lenne semmijük az életben
2. a nő gyerekkel 30 évesen is ki van téve egy férfi segítségének, ergo ugyanott van, mint 20 évesen
3. olyan, hogy egy férfi gyereket akarna, lehet nincs is még egy (és a nőkben alap ösztön, hogy szeretnének)tehát meg kell ragadni az alkalmat, most vagy soha elv-
4. szerelmes és buta
én a srácokat nem értem. miért csinálnak húszévesnek gyereket?
nekem 2 huszonéves szülőknél lakó ismerősöm van, az egyiknek már 1,5 éves a picije, a másik még várandós, mindketten véletlen estek teherbe, de az abortuszt nem tudnák volna elképzelni, morális okokból, ezért tartották meg
az az igazság, hogy az életet nem lehet 100%-osan tutira megtervezni, becsúsznak dolgok és kész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!