Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szülnek a huszonévesek...

Miért szülnek a huszonévesek úgy, hogy még semmijük nincs az életben?

Figyelt kérdés

Ahogy az elmúlt időszakban észrevettem, egyre több velem egykorú, 20-23 éves ismerősöm vállal gyereket, miközben kb. nulla végzettséggel, nulla munkatapasztalattal és nulla saját jövedelemmel rendelkeznek. A többség épp csak megcsinálta az érettségit, néhányan belekezdtek a szakmába vagy egyetembe, de otthagyták, mert "nem megy" és "nincs kedvük hozzá", esetleg időközben diákmunkáztak egy keveset vagy dolgoztak valamelyik boltban fél évet - és ennyi, jön a baba a semmire.

A kérdés onnan jött, hogy nemrégiben találkoztam egy velem egykorú ismerősömmel, aki ott ragadt az egyik áruházban minimálbérért, ahol együtt diákmunkáztunk anno. Tavaly született meg a gyereke a képzetlen, 19 éves barátnőjétől,. Elbeszélgettünk egy kicsit, és elmeséltem neki, hogy most egyetemre járok, mellette önszorgalomból nyelveket tanulok és dolgozok... komolyan mondom, majd' elsírta magát, hogy ők otthon laknak a szülőknél egy szobában a gyerekkel, alig jönnek ki a pénzből, semmi előrelépési lehetőségük nincs a jövőben.

És az ismerőseim többsége ugyanígy él, otthon a szülőknél a gyerekkel, sokaknak mint mondtam még végzettsége sincs. Persze, facebookra naponta töltik fel a gyerekeik képét, amikor élőben találkozunk, akkor meg megállás nélkül panaszkodnak, hogy semmi pénzük és semmi lehetőségük.

Miért van az, hogy egy viszonylag értelmes emberben (jó, ezek a lányok tipikusan azok, akik az egész életüket max. egy közértben képzelik el, de ettől még szociálisan fejlettek) fel sem merül annak a gondolata, hogy MINIMÁLIS alapot megteremtsen a saját gyerekeinek. Nem kell 30 éves koráig szülni, nem kell saját lakás vagy autó, de hogy lehetséges, hogy még annyi igényük sincs, hogy legalább a saját családjukat el tudják tartani, önálló életük legyen és ne csak a nyomorgásra legyen kilátásuk? Legalább egy kis albérlet, némi összespórolt pénz mellé vagy valami... mert oké, nyilván mindenki kerülhet rossz helyzetbe, de nem mindegy hogy alapból a semmire szülünk gyereket vagy előtte igenis megteszünk mindent azért, hogy elkerüljük a nincstelenséget. Ha már csak annyit tettek volna, hogy inkább elvégeznek egy normális iskolát vagy dolgoznak vagy két évig, hogy a Gyesről ne úgy menjenek vissza, hogy 25 évesen se végzettségük, se reális tapasztalatuk, csak egy gyerekük....

Mielőtt jönnének a "semmi közöd hozzá"-típusú válaszok, szerintem rendezzük le azt, hogy ez egy kérdező oldal, engem érdekel, hogy miért nincs valakiben ennyi igény. És igen, van közöm hozzá, mert én hallgatom a panaszukat, és az én adómból fizetik nekik a segélyt, mert derogált dolgozniuk.

2013. dec. 24. 11:37
 231/271 anonim ***** válasza:
16%
Hát úgy h a párom nem 20 éves! Hanem 29! Lakást akkor vették anyósék mikor vidékről felköltöztek, utána ők vettek másikat mi meg megvettük tőlük! Mivel nevelőszülőknél éltek kaptam támogatást az alapítványtól 2 milliót, páromnak volt félretett pénze a kocsi hitelből volt de azt már visszafizettük! Én meg onnantól kezdte h dolgozhattam 16éves koromtól kezdve reggel suli utána rögtön munka estig, éfélre hazaértem 5kor keltem suli és így tovább, hétvégente meg 12 órában dolgoztam ne meg szünetekben nem otthon csücsültem é nyomogattam a gépet!! évet dolgoztam így de én nem kaphatok gyeded mert hát diákmunka de az adót minden hónapban vontak belőle hát sztem akkor igazán megdolgoztam ezért a gyesért ami most kapok!
2014. szept. 7. 12:48
 232/271 anonim ***** válasza:
14%
* 4 évet dolgoztam így
2014. szept. 7. 12:50
 233/271 anonim ***** válasza:
69%

Sóval összegezve vettetek anyóstól olcsón egy lakást más pénzéből? Hát így könnyű.

gyed meg azért nem jár,mert közösbe nem tettél. Diákmunkából alig vonnak járulékot, ezért jár csak a segély nem a gyed.

2014. szept. 7. 12:53
 234/271 anonim ***** válasza:
25%

milyen más pénzéből szted a párom 29 éves koráig mit csinált a pénzzel??? szted 2 millióért vettük 3 szobás házat Budapesten??!!! nagyon el vagy akkor tévedve!!!

ja csak még én 4 évet dolgoztam más csak azt az X napot h kapja a gyeded van különbség!

nem hiszem h minden 20 évest le kell nézni mert van gyereke, mert neki összejött... 30 évesen se biztos h azt a szintd meg tudja adni vki a gyerekének mint pl mi vagy más, attól nem d meg többet a gyereknek mert 30 éves!

itt mindenki lehurrogta a 20 éveseket de aki írja h 30 éves és más 5-6 éve próbálkoznak de nem jön össze na azis fiatalon akart csak nem jött össze, és itt elég sok van akár 30alatt is aki írja h már jó pár éve próbálkoznak de nem jön, na akkor azok minek hurrogják le akinek meg összejött és szépen fel is tudja nevelni!

2014. szept. 7. 13:12
 235/271 anonim ***** válasza:
0%
ja és hiába volt anyóstól nem volt olcsóbb mert hát ők hitelt vettek fel így annyiért kellett megvennünk h ők épp nullára jöjjenek ki!
2014. szept. 7. 13:14
 236/271 anonim ***** válasza:
78%
Ti sem akartátok csak hülyék voltatok védekezni,becsúszott mert annyi esztek sem volt, hogy tegyetek ellene. Te sem így tervezted, és nem így élnéd az életed ha nem ezt dobta volna a gép.
2014. szept. 7. 13:15
 237/271 anonim ***** válasza:
40%

71%os nem tudom mire vered itt a nyálad, amikor pontosan az a tipikusan felelőtlen kis p-icsa vagy, aki "véletlen" lett terhes, szült gyorsan az idősebb pasijának, az meg eltartja.

Amúgy most őszintén ezzel a "hűűű de boldog vagyok" dumával magadat vagy minket akarsz meggyőzni? Mert én egy percig nem veszem be.

2014. szept. 7. 13:16
 238/271 anonim ***** válasza:
0%

azért mert te 20 évesen csak a buliban érezted magad nagy menőnek szted nincs aki 20 évesen egy gyerekkel boldog lehet??

igen nem így terveztem de kihozom belőle a legjobbat ami mindhármunknak tökéletes és nem elvetetek egy gyereket ami után meg itt sírok h jaaj volt egy abortuszom és jaaj azóta nem jön össze a gyerek, jaaj 30 éves vagyok és nem jön össze a gyerek, jaj kicsúszok az időből stb...

2014. szept. 7. 13:22
 239/271 anonim ***** válasza:
89%
Tudod oké, hogy írod itt, hogy te 20 évesen gyerekkel, házzal, kocsival mekkora király vagy, de ez nagyrészt rohadtul nem a te érdemed, hanem a 30 éves pasidé. Gondolom nem tudnád ugyan ezt (vagy csak legalább hasonlót) egy korodbeli pasival is felmutatni. Erről ennyit, vegyél kicsit vissza magadból.
2014. szept. 7. 13:57
 240/271 anonim ***** válasza:
69%

Hát igen, te is az a tipikus pittsa vagy, aki felcsináltatja magát egy idősebb faszival, aztán kitartja magát, és a faszi érdemeire veri magát.

Kaptál 2 millió segítőkész, csak úgy, mert nevelőszülőknél nevelkedtél. Elarulom neked, hogy ez nem a te érdemed

Az összes többit, amitek van, azt meg a pasid rakta alá. Meg persze még mindig szeded a segílykédet.

Semmit nem értél el,csak annyira voltál képes, hogy szétraktad a lábad, aztán kinyomtad a kölyködet.

Hát, más tollával ékeskedni marha könnyű. Ez a magadfajtának nagyon megy

.. Gratulálok :D

2014. szept. 7. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!