Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyum olyan munkákat keres...

Anyum olyan munkákat keres nekem, ami abszolút nem illik hozzám vagy nem is értek hozzá, hogy mondjam meg neki szépen?

Figyelt kérdés

Munkanélküli vagyok,örülök,hogy segít.De állandóan olyan munkákat talál ami tőlem távol áll.

Én jellemben elég félénk,önbizalom hiányos lány vagyok. Erre meg elakar küldeni egy kocsmába pultos lánynak.

Vagy pl most olyan munkát talált ahol angolul és németűl kell beszélni,úgy,hogy angolul nem tudok,németből sem vagyok jó.Szar a nyelvérzékem.

Amikor meg szóvá teszem,hogy nem jó a munka stb én vagyok a hülye,lusta,meg vhol elkell kezdeni.Csak nem érti meg milyen nehéz nekem :/

Nem tudom mit mondhatnék neki,hogyha keres munkát nekem akkor olyat keressen amit el is tudnék végezni.

Csak egy érettségim van.

2013. szept. 26. 12:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/86 anonim ***** válasza:
79%

Bocs, de ha nincs megfelelő végzettséged, nyelvtudásod, akkor mégis mit vársz?

Még azok is nehezebben szereznek mostanában jó munkát, akiknek van.

Tudod, ha csak kifogásaid vannak, könnyen el fogsz vérezni a nagybetűs életben. Fotósból is van minden bokorban egy, akik gyenge kurzusokon elsajátítják a legminimálisabb tudást, azzal sem fogsz labdába rúgni, mert egy csomó szakmailag kifogástalan fotóst ismerek, akik így is nehezen találnak munkát, mert egyre kevesebb igény van efféle szolgáltatásra. ( Stockphotok miat pl ). Azt is vedd figyelembe, hogy saját felszerelés is kell, ami nem 2 fillér.

Ha nincs semmi végzettséged, akkor a helyedben én nagyon örülnék egy pultos munkának, mert ha nincs, amihez kifejezetten jól értesz ( igen, nem elég a papír, a szakmai tudás 1000x fontosabb), akkor ez van, fogadd el. Tudod hányan végeznek olyan munkát, amit nem az álmaik munkája? Rengetegen! De elmennek, és csinálnak vmit, ami talán nem egyezik az eredeti elképzeléseikkel, de csinálják, mert nem válogathatnak. Nem lehet örökké csak sírni, addig is meg kell élni valamiből.

2013. szept. 26. 13:56
 42/86 anonim ***** válasza:

Akkor fogd magad, iratkozz be egy akármilyen OKJ-s képzésre, ahova felvesznek még. Nem sok idő telt el az évből, talán még van esélyed bekönyörögni magad valahova.

Onnan kapsz iskolalátogatásit, aztán hétvégente válogathatsz a diákmelók közül, plusz a szünetekben, és néha betegséget is színlelhetsz. A melóval keresel év közben egy kis pénzt, spórolsz, és jövőre jelentkezel egy olyan képzésre, ami érdekel.

Ha meg nagyon nem akarsz pultosként dolgozni, hazudj anyukádnak, hogy jelentkeztél, bár ez nem szép dolog.

Mióta nem dolgozol? Miért nem jelentkeztél több helyre érettségi után? Csak akkor szabad abbahagyni a tanulást, ha van munkád...

2013. szept. 26. 14:01
 43/86 anonim ***** válasza:
Tessék, itt indulnak még OKJ képzések. Szept. 30-ig kell rá jelentkezni. 22 éves korig ingyen van a nappali, 21 évestől pedig az esti.
2013. szept. 26. 14:09
 44/86 anonim ***** válasza:

A link:

[link]

2013. szept. 26. 14:09
 45/86 anonim ***** válasza:
50%
Ha a drégelybe akarsz menni, akkor inkább dobd a kukába a pénzedet, mert az annyit is ér, rengeteg per zajlik most is éppen ellenük, egy kókler banda sajnos, és megvezetik a tanulókat és tanárokat egyaránt. Ezt csak jótanácsként mondom.
2013. szept. 26. 14:19
 46/86 Frigg ***** válasza:

Írtad, hogy állatokkal szeretnél foglalkozni... Állatkertre gondoltál? Mármint, hülyeséget nem akarok mondani, nem tudom oda milyen feltételek kellenek, de nekem jól hangzik, én szívesen dolgoznék állatkertben :) Hacsak majomsz*rt is lapátolnék kezdetben, megfelelne, gyűjtenék pénzt későbbi tanfolyamra, hogy fejlesszem magam, stb, stb :)

23/N

2013. szept. 26. 14:22
 47/86 anonim ***** válasza:

Fotózásból megélni? Ott nem emberekkel kell foglalkozni? Amúgy lehetetlen! Honnan lesz pénzed a milliós gépekre? Meg ilyen OKJ fotósok annyit is tudnak! Referenciák nélkül senki sem bérel fel!

Kutyakozmetika? Nem rossz. DE ott is vannak emberek, főleg ha kiállításokra akarsz menni. Aki meg béna, oda nem járnak! Sok gyakorlás kell, hogy valaki rád bízza a kutyáját kemény pénzekért!

De bocs! Rinyálsz, mikor nincs nyelvtudásod és végzettséged! Én is utáltam a németet, de akkor válaszd az angolt vagy akármelyik másik nyelvet!

A pultos meló pedig nem rossz, borravaló is van, részegek is, na és? Ha végigmész az utcán ott is vannak!

2013. szept. 26. 14:49
 48/86 anonim ***** válasza:
Bocs,de ilyen hozzáállással tényleg nem fogod semmire vinni.Álmodozni lehet,de az kevés a megélhetéshez.Manapság szerintem elég sok ember nem a szakmájában dolgozik és még csak nem is olyan munkakörben amit esetleg szeretne,de dolgozik mert muszály,valamiből meg kell élni.És igaza van anyudnak,nem vagy abban a helyzetben hogy válogass,szóval ha egy kocsmában is de el kell kezdened valahol,mert így a büdös életbe nem lesz belőled semmi.
2013. szept. 26. 14:56
 49/86 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.Nekem "csak"szakmunkás végzettségem van mégis felvettek többször is"elvileg"magasabb végzettséget igénylő munkakörökbe.Mondjuk én nem válogattam sosem,szerettem volna minél több dolgot kipróbálni ennek hála ma már sokmindenhez értek.
2013. szept. 26. 14:59
 50/86 anonim ***** válasza:
Mond már meg nekem, milyen munkákra jelentkezel?
2013. szept. 26. 15:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!