Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyum olyan munkákat keres...

Anyum olyan munkákat keres nekem, ami abszolút nem illik hozzám vagy nem is értek hozzá, hogy mondjam meg neki szépen?

Figyelt kérdés

Munkanélküli vagyok,örülök,hogy segít.De állandóan olyan munkákat talál ami tőlem távol áll.

Én jellemben elég félénk,önbizalom hiányos lány vagyok. Erre meg elakar küldeni egy kocsmába pultos lánynak.

Vagy pl most olyan munkát talált ahol angolul és németűl kell beszélni,úgy,hogy angolul nem tudok,németből sem vagyok jó.Szar a nyelvérzékem.

Amikor meg szóvá teszem,hogy nem jó a munka stb én vagyok a hülye,lusta,meg vhol elkell kezdeni.Csak nem érti meg milyen nehéz nekem :/

Nem tudom mit mondhatnék neki,hogyha keres munkát nekem akkor olyat keressen amit el is tudnék végezni.

Csak egy érettségim van.

2013. szept. 26. 12:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/86 anonim ***** válasza:
61%
Nem akarásnak nyögés a vége. Nem lehet manapság a munkák között csak úgy válogatni. Lehet, hogy nem fűlik a fogad ahhoz, hogy beállj pultosnak. De ha nincs munkád, akkor ezt is el kell vállalni. Ne légy tutyi mutyi.
2013. szept. 26. 12:21
 2/86 anonim ***** válasza:
56%

Most én is ilyen helyzetben vagyok, csak én lehet hogy most be is kerülök arra a helyre ahová nem akarok menni. Nekem is a szüleim erőltették.

Félek is mert ahhoz a feladathoz nem értek amit csinálni kéne és elég szomorú is vagyok miatta. :(

2013. szept. 26. 12:23
 3/86 anonim ***** válasza:
70%
A pultoskodás nem olyan rossz, hidd el. Meg fog ott jönni az önbizalmad. A családba erre van példa, jól bevált a dolog. Abban igaza van, hogy valahol el kell kezdeni, de ha te magad sem tudod hol, akkor az így nagyon nehéz.
2013. szept. 26. 12:25
 4/86 anonim ***** válasza:
71%
Először is elmúltál már tizenynyolc,leérettségiztél,tehát elvileg önálló,érett,felnőtt nőként kéne helytállnod.Ehelyett hagyod,hogy anyád keressen neked melót,holott neked kéne saját magadnak boldogulnod az életben,tehát ez eleve gáz.Hagyod,hogy irányítsanak,ugyanakkor annyira önállótlan és fantáziátlan vagy a soraid alapján,hogy szinte még igényled is ezt.Ha szorult volna beléd némi szorgalom és életrevalóság,nem magadat sajnálnád meg válogatnál,hanem képeznéd magad,tanulnál,vagy megragadnál bármilyen adódó munkalehetőséget.Nem válogatni meg kényeskedni kell,hanem ha kell,elmenni szépen mosogatni,hogy pénzt keress,aztán attól még tanulhatsz is tovább,ha akarsz.Nem muszály leragadnod a kocsmapultnál,de ha egyelőre nincs más,kénytelen vagy elfogadni a lehetőséget.Persze könnyebb anyucit hibáztatni,meg a szobában sírni...
2013. szept. 26. 12:28
 5/86 anonim ***** válasza:
73%
Ne haragudj, de ideje lenned szembemenni a félelmekkel. Nulla végzettséged és nyelvtudásod van. Sajna a semmire nem lesz vezető "néma" állás jó pénzért. Vagy tanulsz, vagy elmész és elfogadod az állásokat, amik akadnak. A semmire ne legyen válogatós az ember! A lelki beállítottságod, meg egyéni problémáid nem érdekesek, amikor megjönnek a csekkek, és anyuci nem fog mindig eltartani. Ideje felnőni és lépni valamerre! N30
2013. szept. 26. 12:30
 6/86 anonim ***** válasza:
84%

Nyugi, ahol nem ütöd meg a szintet, ill. az angol és német nyelvre gondolok, oda fel sem vennének.

Pultosnak meg gondolom nemcsak önbizalom kell, nekem pl. fogalmam sincs, melyik ital micsoda, főleg a kevertek, ráadásul oda gondolom dekoratív csajokat keresnek. Viszont elmehetsz csak azért interjúra, hogy tapasztalatot gyűjtsél. Ha el sem mész, akkor jogosan mondják, hogy lusta vagy.

Ami probléma: végzettség hiánya. Keress valamit, ami a Munkaügyi Központ finanszíroz, és fejleszd a német tudásodat. Nincs szar nyelvérzék, csak minden nap foglalkozni kellene egy nyelvvel. Nekem is csak addig volt szar nyelvérzékem, míg nem tanultam napi 2 órát németül, onnantól könnyebb volt.

2013. szept. 26. 12:37
 7/86 anonim ***** válasza:
90%

Én totál ugyanaz vagyok, mint a kérdező. Csak még érettségim sincs sajna (anno lebeszéltek róla, mert jajj hülye vagyok hozzá stb, hogy verném falba a fejem).

Pultosként az első nap kidobnának, mert a gyors számolás sosem ment, matek órákon is utolsó 2 példa tuti megoldatlan maradt. Ez van, nem lehet mindenki zseni és sokoldalú.

De precíz vagyok, szeretem a rendet, szeretek pl mosogatni is. Most éppen takarítok egy cégnél, testhezálló feladat. Nem kell kapkodni, sietni, szeretem is ezt csinálni.

És nem Anyukám kereste a munkát, magam kerestem mindig is. Mert én tudom, hogy hova tudok jelentkezni. Na hát ez az amiből szerencsétlen voltak, ide is úgy ajánlottak be, de nagyon örülök neki. Innen is lehet fejlődni, én vagyok itt a legfiatalabb, pl 10 év múlva nyugdíjba megy a főnökünk, ki tudja még léphetek a helyére is akár. Stb.

Te is találd meg MAGAD és NE ANYUKÁD azt amihez értesz és szívesen csinálnád.

Én most megyek érettségire és kézügyességet igénylő dolgot szeretnék utána tovább tanulni leginkább. De ehhez is sajna pénz kell így lettem takarító.

25/N

2013. szept. 26. 12:45
 8/86 A kérdező kommentje:

Van két szakma amire mennék,csak hát pénzbe kerül a tanfolyam.

Már elég rég munkát keresek érettségi óta,de semmi, több helyre beküldtem ÉN az önéletrajzomat,de semmi.

Én minden nap munkát keresek,ha olyan van elküldöm az önéletrajzom,de ettől döbbet nem tudok tenni.

Pultosnak a sok részeg miatt nem mennék mellesleg nem is vagyok olyan szép,hogy felvegyenek.Na meg az italok abszolút nem értek.

Tudom,hogy önállónak kéne lennem, volt is 2 tervem és mind2 összeomlott :(

És én is keresek munkát nem csak anyum,mondtam is neki,hogy nem kell keresnie,keresek én..amúgy nyáron is talált 2 munkát az se jöttek be..

2013. szept. 26. 12:48
 9/86 anonim ***** válasza:
100%

4

Azzal semmi gond hogy az anyja segít neki munkát keresni. Nekem és a tesóimnak is segített elindulni az életben anyukánk. Mindenkinek az első munkahelyét ő szerezte. Aztán ki-ki ahogy becsülte, az már a mi dolgunk volt. Jó szülő nem rinyál a gyerekkel hogy nincs még mindig munkája hanem segít.

Itt a kérdezővel van a gond aki csak kifogásokat keres. A pultossággal semmi gond, főleg jót tesz egy önbizalom hiányos, félénk valakinek. Aztán ha mégsem tetszik akkor közben lehet keresni jobbat folyamatosan, de addig sem otthon ül és viszi a szülei pénzét.És ha behívnak egy megbeszélésre, akkor ott úgy is kiderül alkalmas vagy e. De egy lehetőséget sem szabad kihagyni a mai világban.

És igenis igaza van anyukának hogy valahol el kell kezdeni.

Szóval kérdező örülj hogy normális anyád van aki segíteni akar, nem pedig kidob otthonról. Fogadd el az első melót, akkor lesz kis tapasztalatod, pénzed, és akkor már keresgélhetsz. Magyarországon nem nagyon ugrálhat az ember, főleg nem egy érettségivel.

Amúgy kérdező neked mihez lenne kedved? Milyen munkát végeznél? Keresel egyáltalán munkát?

2013. szept. 26. 12:48
 10/86 A kérdező kommentje:
mármint a nyári 2 úgy nem jött be,hogy nem vettek fel,mert alkalmatlan voltam..
2013. szept. 26. 12:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!