Anyum olyan munkákat keres nekem, ami abszolút nem illik hozzám vagy nem is értek hozzá, hogy mondjam meg neki szépen?
Munkanélküli vagyok,örülök,hogy segít.De állandóan olyan munkákat talál ami tőlem távol áll.
Én jellemben elég félénk,önbizalom hiányos lány vagyok. Erre meg elakar küldeni egy kocsmába pultos lánynak.
Vagy pl most olyan munkát talált ahol angolul és németűl kell beszélni,úgy,hogy angolul nem tudok,németből sem vagyok jó.Szar a nyelvérzékem.
Amikor meg szóvá teszem,hogy nem jó a munka stb én vagyok a hülye,lusta,meg vhol elkell kezdeni.Csak nem érti meg milyen nehéz nekem :/
Nem tudom mit mondhatnék neki,hogyha keres munkát nekem akkor olyat keressen amit el is tudnék végezni.
Csak egy érettségim van.
2 szakmát szeretnék elvégezni,az egyik a fotózás másik a kutyakozmetika. De a tanfolyamok pénzbe kerülnek.
Úgy volt,hogy szeptembertől tudok menni ingyen fotós képzésre,de az új törvény miatt eltörölték a szakot a suliba ahová jelentkeztem.Több sulit is felhívtam és nem vettek fel sehová :/
De úgy igazán állatokkal foglalkoznék,de ilyen munka nincs.
Tudom,hogy kevés a lehetőség,de amihez nem abszolút alkalmatlan vagyok minek jelentkezzek? Hiszen tudom,hogy ezt meg azt nem tudom és pont az az elvárás amit nem tudok akkor sokra megyek vele!
Keress ingyenes tanfolyamot, az első OKJ-s szakma ingyenes.
Sajnos manapság nem lehet válogatni a munkák között. Meg kell próbálni, ha nem megy akkor ez van. Meddig akarsz "megfelelő munkát" keresni? 1 évig, 5 évig, 10 évig? Addig meg tartsanak el a szüleid?
Vállald el az első munkát, és akkor ki tudod fizetni a tandíjat, és máris jobban érzed majd magad hogy tettél valamit.
Sajnos túl sok a félelemed, kifogás. Tudod mindig az erősek győznek. Egy kicsit legyél határozottabb, erőszakosabb. Neked kell az munka akkor szerezd meg, ne várj a sült galambra. Te fotós akarsz lenni, akkor tegyél érte és iratkozz be.Szóval légy életre valóbb.
Én nem úgy látom ahogy te! Szerintem igenis próbálkozni kell és ha máshova nem vesznek fel, akkor olyan melót csinálni akár, amihez nem füllik a fogad, majd ha lesz másik, akkor lelépsz.
Az én páromnak is hasonló a hozzáállása, mint neked. Minek jelentkezzen olyan munkahelyre, ahova nincs képesítése?? Ez a LEGNAGYOBB baromság! Meg kell próbálni! Mivan, ha egy jelentkezőnek sem lesz hozzá képesítése, én szimpatikus leszek és ezért engem fognak kiválasztani? A párom pont így járt... Egy hétig dumáltam neki minden áldott nap, hogy jelentkezzen egy munkára, de nem mert minek, úgysem vennék fel. Végül nagynehezen beadta az önéletrajzát, behívták és 3 nap múlva hívták, hogy övé a munka. Egyszerűen senki nem jelentkezett, akinek szakirányú végzettsége lett volna (pedig kritérium volt), a párom megnyerő volt, másik 3 esélyes közül, ő vitte a melót és nagyon szereti! Ha nem veszekedek vele mindennap, hogy igenis adja be a jelentkezését, akkor még mindig otthon kuksolna. Nem kell innen nyugdíjba mennie, ahogy neked sem kell az első munkahelyedről, de tapasztalat nélkül a mai világban szinte lehetetlen bárhol is elhelyezkedni és menni kell, próbálkozni kell, csinálni és teperni kell, ha pedig valahova kellesz, rá kell bólintani, aztán majd ha lesz jobb, továbbállsz. Sajnos ilyen világot élünk, erőltesd meg magad!
21 éves vagyok, most érettségiztem (évvesztes is vagyok meg a gimi is 5 éves volt)
Én olyan gyenge jellmű vagyok,akár hogy is próbálkozok nem sikerül határozottabb lennem,mert mindig csak a negatívat kapom az emberktől,sok elnyomásból meg egy félénk,gyenge jellmű lettem.
Minden olyan munkát elvállalnék ahol nem emberekkel kell dolgoznom.De ilyenek meg nincsenek.Nem is akarok anyámék nyakán élni sokáig.Csak nehéz kitörnöm a jellemem miatt.Utóbbi időben próbáltam változtatni,de nem sikerült.
:((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!