Mi a véleményetek arról ha egy szülő a 8-9 éves lányának telefont vesz?
Gyerekem 8évesen kapta meg az első telefonját, egy teljesen egyszerűt, az én használt telefonomat. Hogyha nem tudok időben érte menni a suliba, tudjak szólni neki. H@lyeséget írsz hogy nem tanul meg írni, olvasni, szorzótáblát, meg mit tudom én, mit hordtál még itt össze.....
Enyémnek 4 éve van telefonja, mégis kitűnő lett a suliban!
Nézd, itt alapvetően az anya által közvetített értékekkel van baj.
9 évesen, bármit is csinál, még a szülői hatás érvényesül. Belátási képessége nincs egy ennyi idős gyereknek, akármilyen értelmes egyébként, egyszerűen nincs meg az élettapasztalata hozzá.
Ha az anyja a szex felé tereli a témát, a gyerek ezt veszi át úgy, hogy át sem látja teljesen miről van szó. Szexuális ösztön előfordulhat ennyi idősen is, de ez még a primitív belső ösztön, nem a felnőtteknél előforduló, átgondolt vágy.
Biológiailag (!!) egy 5-6 éves gyerek is képes az orgazmusra, vagy akár egy kisfiú a merevedésre. Az más tészta, hogy se a lelki érettség, se a biológiai háttér (szaporodóképesség) nincs meg ilyenkor. Ennyi idősen nagyjából annyi történik, mintha simogatnák a hátát - jó érzés és reagál a test.
A babázhatnák pedig a környzet hatása, egyfajta szerepjáték. Ahol sok baba van egy kisgyerek környezetében, ott elkezdi próbálgatni az anyaszerepet. Jó esetben ez kimerül a babázásban (műanyag babára gondolok), háztartási munkák mímelésében, mint női szerep. Ha az utcán látsz műanyag babát cipelő totyogóst, ott nagy valószínűséggel anyai hatásról van szó és a kicsi az anyját próbálja utánozni. Sokszor azért, mert épp csecsemőkorú testvére van és látja, hogyan gondozzák.
Igen, az anyai minta miatt valószínű, hogy korán fogja kezdeni a nemi életet, gyerekvállalást.
Viszont a szexuális jellegű próbálkozásai mögött én inkább szeretethiányt látok. Az más dolog, hogy az anyja "tanításai" miatt ő ezt az eszközt ismeri a bensőséges, szeretetteli kapcsolat kialakítására. Ennek az ellenkezőjét is megtapasztaltathatjátok vele, hogy szexuális felhang nélkül is lehet szeretetet kapni.
Kérdezd meg a párodat, hogy ő hogy látja ezt. A leírás alapján nekem ez a kép rajzolódott ki.
nálunk is volt telefonja a lányomnak 2ik elején kapta
de ö akkor már egyedül járt suliba
a köv évben meg 30km-re járt iskolába a testvérével együtt szal fontos volt h tudjanak szólni ha bármi is adódik
de alap telot kapott
1x fordult elő csak h a kezdő 3000.- leszedte róla kb 1 nap alatt
de ez inkább az én hibám mert nem mondtam el h ha felhív valakit akkor fogy az egysége :-(
most februárban 11évesen kapott egy okos telót de abból is az alap verziót
és most már előfizetésed lett, de a számlája kb 300.- összesen
nagyon odafigyel h netezni csak ingyen wifivel röviden beszél ha felhív vagy sms-t küld
most fog (szeptember) a fiam is kapni mert más suliba járnak és messze van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!