Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról ha...

Mi a véleményetek arról ha egy szülő a 8-9 éves lányának telefont vesz?

Figyelt kérdés
ma fültanúja voltam annak amikor a sógornőm lánya kikönyörgött magának egy telefont, de ez még nem elég, a kislány kb egy óra alatt lenetezte róla a lóvét és megparancsolta az anyjának h holnap fel kell h töltse neki a kártyát. édesanyámnak ugyan olyan telefonja van mint a kislánynak és fogta minden szó nélkül és nekiállta nyomkodni az ő telefonját h majd arról netezik. Még én voltam a szemét h szólni mertem neki h nem kéne.

2013. júl. 25. 21:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
81%

Gyerekem 8évesen kapta meg az első telefonját, egy teljesen egyszerűt, az én használt telefonomat. Hogyha nem tudok időben érte menni a suliba, tudjak szólni neki. H@lyeséget írsz hogy nem tanul meg írni, olvasni, szorzótáblát, meg mit tudom én, mit hordtál még itt össze.....

Enyémnek 4 éve van telefonja, mégis kitűnő lett a suliban!

2013. júl. 26. 04:32
 52/73 anonim ***** válasza:
30%
Olyan jó, hogy vélemény kérdezésnél mindig le vagyok pontozva!
2013. júl. 26. 05:44
 53/73 anonim ***** válasza:
67%

Nézd, itt alapvetően az anya által közvetített értékekkel van baj.

9 évesen, bármit is csinál, még a szülői hatás érvényesül. Belátási képessége nincs egy ennyi idős gyereknek, akármilyen értelmes egyébként, egyszerűen nincs meg az élettapasztalata hozzá.

Ha az anyja a szex felé tereli a témát, a gyerek ezt veszi át úgy, hogy át sem látja teljesen miről van szó. Szexuális ösztön előfordulhat ennyi idősen is, de ez még a primitív belső ösztön, nem a felnőtteknél előforduló, átgondolt vágy.

Biológiailag (!!) egy 5-6 éves gyerek is képes az orgazmusra, vagy akár egy kisfiú a merevedésre. Az más tészta, hogy se a lelki érettség, se a biológiai háttér (szaporodóképesség) nincs meg ilyenkor. Ennyi idősen nagyjából annyi történik, mintha simogatnák a hátát - jó érzés és reagál a test.

A babázhatnák pedig a környzet hatása, egyfajta szerepjáték. Ahol sok baba van egy kisgyerek környezetében, ott elkezdi próbálgatni az anyaszerepet. Jó esetben ez kimerül a babázásban (műanyag babára gondolok), háztartási munkák mímelésében, mint női szerep. Ha az utcán látsz műanyag babát cipelő totyogóst, ott nagy valószínűséggel anyai hatásról van szó és a kicsi az anyját próbálja utánozni. Sokszor azért, mert épp csecsemőkorú testvére van és látja, hogyan gondozzák.

Igen, az anyai minta miatt valószínű, hogy korán fogja kezdeni a nemi életet, gyerekvállalást.

Viszont a szexuális jellegű próbálkozásai mögött én inkább szeretethiányt látok. Az más dolog, hogy az anyja "tanításai" miatt ő ezt az eszközt ismeri a bensőséges, szeretetteli kapcsolat kialakítására. Ennek az ellenkezőjét is megtapasztaltathatjátok vele, hogy szexuális felhang nélkül is lehet szeretetet kapni.

Kérdezd meg a párodat, hogy ő hogy látja ezt. A leírás alapján nekem ez a kép rajzolódott ki.

2013. júl. 26. 07:01
 54/73 anonim ***** válasza:
38%

nálunk is volt telefonja a lányomnak 2ik elején kapta

de ö akkor már egyedül járt suliba

a köv évben meg 30km-re járt iskolába a testvérével együtt szal fontos volt h tudjanak szólni ha bármi is adódik

de alap telot kapott

1x fordult elő csak h a kezdő 3000.- leszedte róla kb 1 nap alatt

de ez inkább az én hibám mert nem mondtam el h ha felhív valakit akkor fogy az egysége :-(

most februárban 11évesen kapott egy okos telót de abból is az alap verziót

és most már előfizetésed lett, de a számlája kb 300.- összesen

nagyon odafigyel h netezni csak ingyen wifivel röviden beszél ha felhív vagy sms-t küld

most fog (szeptember) a fiam is kapni mert más suliba járnak és messze van

2013. júl. 26. 07:38
 55/73 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem is kamu a kérdés. Az elején még a testvéred volt a gyerek anyja, most meg már csak a nevelt lánya.
2013. júl. 26. 09:33
 56/73 A kérdező kommentje:
valószínűleg azért pontoztak le mert mások szerint is baromságokat írsz. a másik dolog, megértem azokat az eseteket ahol a gyermek 5,10-30 kmre jár iskolába de itt helyben van a suli, tanári kísérettel mennek és jönnek a gyerekek. biztos van kivétel azok között is akiknek van telefonjuk és nem befolyásolja a tanulmányi eredményüket. tartom az összes volt tanárommal a kapcsolatot és csak azt mondom amit ők tapasztalnak nálunk a suliban. akitől nem tudják elvenni a tanárok a telefont az egész órán játszik rajta és nem a tanárra figyel, félévkor meg meg vannak lepődve a szülők h a gyerekeik jegyein. az én időmben walkman-ünk meg diskman-ünk volt mégse vittük be órára hanem amikor hazaértünk hallgattuk. ti se viszitek be a munkahelyetekre az otthoni dolgotokat. most csúnyán fogalmazok de máshogy nem értitek a mondanivalómat. nem sz@rsz oda ahol eszel.
2013. júl. 26. 09:37
 57/73 A kérdező kommentje:
55ös válaszoló, látom gond van a felfogásoddal de nem csak neked mert már olvastam itt elég érdekes dolgokat. a tesóm férfi és a nevelt lányáról van szó akit a drága sógornőm 15 évesen szült.
2013. júl. 26. 09:44
 58/73 anonim ***** válasza:
81%
Már jeleztem a moderátoroknak, hogy kamu a kérdés és hamarosan törölni fogják.
2013. júl. 26. 09:54
 59/73 A kérdező kommentje:
meg mersz hazudtolni ha kell bizonyítom a moderátoroknak a sztorimat. írok is nekik h bármit kérhetnek a sztorival kapcsolatban már scannalam is be és küldöm nekik.
2013. júl. 26. 10:05
 60/73 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is kamu az egész, de mondjuk kíváncsi vagyok arra a pasira, aki ennyi hülyeséget összeírogat. Hány éves vagy kérdező? Mi a foglalkozásod?
2013. júl. 26. 10:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!