Mi a véleményetek arról ha egy szülő a 8-9 éves lányának telefont vesz?
"Másik városba jártam általánosba/szakkörre, sokszor estig, így szükség volt arra, hogy tudjunk kommunikálni rajta a szüleimmel. "
De neked volt értelme!
Viszont amikor még a játszótérre is és mindenhová autóval viszik a gyerek popóját, mert még a boltba sem megy egyedül akkor minek???
8-9éves gyereknek mobilTELEFON való, nem hordozható számítógép...
Egy lebutított, alap készülék, amivel lehet telefonálni meg SMS-t küldeni, annyira nem rossz ötlet. Persze csak pár ezer forintos accounttal, hogy tudjon bejövő hívást fogadni, illetve indokolt esetben ki tudjon tárcsázni.
Nincs közöm hozzá és úgy vélem, hogy neked sincs.
De persze moralizálni a legjobb buli, mert addig sem kell a tükörbe nézned.
Nagyon el lehet kényeztetve az biztos.
Egyszerűen az anyukának nincs türelme hogy megértesse vele mi az hogy pénz és hogy nem szabad ész nélkül el internetezni ha netezni akar rajta használja a wifit, bár nem értem hogy egy 8-9 éves kislánynak mi a fene keresnivalója van az interneten, facebookot úgysem használhatja, youtuben van pár klip azt számítógépen megtudja nézni ha nagyon akarja, hírek gondolom nem érdeklik, online játékokkal meg nem kell ész nélkül játszani.
Azt nem értem minek gyereknek egyáltalán érintős okos telefon, úgysem tud rá vigyázni, úgy is pillanatok alatt kikapják a kezéből az utcán. Jó ha elmenne otthonról mondjuk edzésre és ha korábban van vége és kellene érte menni vagy valami akkor a szüleit eltudja érni, ez oké arra tényleg kell de bőven elég neki egy használt régi nyomógombos telefon is, és egy jó nagy nevelés. Persze nem verésre gondolok csak az anyuka tanuljon meg türelmes lenni vele, ha kell legyen szókimondó és mondjon nemet. Ha 12 éves lesz a kis csaj akkor vehet neki komolyabbat de okos telefonra akkor sem lesz még szüksége én szerintem de lehet egy teszt arra hogy mennyire tud vigyázni rá.
Kérdező, jól értem, te le r.b.ncozozd a testvéred gyerekét?? Egy 9 éves kislányt? Hát...és még te magyarázol, hogy a családodról van szó?
És mint mondtam, ez nem a te problémád, hanem az övék!
"ha gyerekem lesz, akkor én majd..."
Na ez az a mondat amit szinte mindenki elmond és azután soha nem úgy történik a dolog. Mert ha gyereked lesz, akkor meglátod mennyire más kívülről nézni és ítélkezni, mint benne lenni és megtenni. Mindenki mást és mást tekint szigorúságnak vagy elkényeztetésnek. Nekem is volt sok ilyen elhatározásom és alig valamit tartottam meg belőle a gyerekeimnél.Változik a helyzet és változunk mi magunk is.
A telefon ma éppen olyan alapvető és természetes dolog egy 8-9 éves gyereknek, mint 20 éve volt a szines tévé, a videó, vagy 30 éve a kazettás magnó. Egyszerűen nekik természetes, csak nekünk tűnik korainak. Amikor én gyerek voltam, akkor az volt az elkényeztetett gyerek, akinek butikban vásároltak farmert a szülei, mikor éppen olyan jól tudott volna melegítőben is rohangálni az iskolában, mint a többiek.
Az más dolog, hogy van-e értelme a telefonnak, tabletnek és a szülő megfelelően megtanítja-e a kezelésére, használatára. Az említett kislányt nem tanították meg rá, ahogyan az alapvető emberi viselkedésre sem, hogy nem nyúlunk más holmijához, még ha az a nagymamáé is. Az én gyerekeimnek is van telefonjuk, ellenben még a nagyfiam sem kapott korlátlan internetezési lehetőséget, pedig ki tudnánk fizetni. A fokozatosság is megvolt. Először, épp 9 évesen, kártyás telefont kapott, a legegyszerűbbet, hogy én fel tudjam hívni ha gond van. Amikor bebizonyította, 2 év alatt, hogy nem telefonálgat felelőtlenül, akkor kapott kicsit jobb készüléket és csak felső tagozatban lett előfizetéses telefonja, majd hetedikben kapott hozzá internetet is, jó készüléket is. Meg is becsüli, ahogy a testvérei sem követelőznek. A kisebb fiamnál kicsit gyorsult a dolog, hiszen ma már nincs is olyan előfizetés, amihez ne kínálnának internetet. Tabletjük is van, számítógépük is, még sem tartja senki (rajtam kívülállók) szemtelennek, követelőzőnek őket, mert nem lettek azok.
Én is vettem ilyen korban a kislányomnak telefont. 60 ezres okos telefont. És?
Nem hagyta még el, nem tette még tönkre. Vigyázz rá és szereti nagyon. Bármikor eltudom érni és ő is minket. Párszor jól jött már. Ráadásul előfizetéses, a telefonszámlája havi 3-3,5 ft:) Internetezni csak WiFi-n keresztül tud rajta mert volt annyi eszünk, hogy letiltsuk a mobilnetet.
Teljesen alapvető dolog a mai világban a mobiltelefon. Gyerekeknél is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!