Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról ha...

Mi a véleményetek arról ha egy szülő a 8-9 éves lányának telefont vesz?

Figyelt kérdés
ma fültanúja voltam annak amikor a sógornőm lánya kikönyörgött magának egy telefont, de ez még nem elég, a kislány kb egy óra alatt lenetezte róla a lóvét és megparancsolta az anyjának h holnap fel kell h töltse neki a kártyát. édesanyámnak ugyan olyan telefonja van mint a kislánynak és fogta minden szó nélkül és nekiállta nyomkodni az ő telefonját h majd arról netezik. Még én voltam a szemét h szólni mertem neki h nem kéne.

2013. júl. 25. 21:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 A kérdező kommentje:
igen lerib.ncozom mert ár most úgy viselkedik ahogy az anyja 11 évesen...együtt nőttem fel vele és hallottam olyat a szájából a 6.pasi után h vagytok még? és még mindig bírta volna azt a dolgot. gond van vele az iskolában mert kelleti magát a gyerekeknek, mutogatja pár tesztrészét, lesi a papájának a micsodáját öltözködés közben. beleül felnött emberek ölébe és mozog benne és ha vki eltolja magáról arról azt hazudja h megfogta a fenekét és kikezdett vele. tudom, h ilyenek csinál mert a párom felvette telefonra amit velem is művelt és megmutattuk tesóméknak.
2013. júl. 25. 21:40
 22/73 anonim ***** válasza:
80%

Nos, az en gyerekem 9 eves es neki is van telefonja, meghozza "okostelefonja". Hogy miért? Kulfoldon élünk, még tanulja a nyelvet es masik városba jár iskolába. Nekem es neki is biztonságot nyújt.

Olyan is volt, hogy levetette a feltöltött összeget a kártyáról: itthon wifi van, neki meg fogalma sem volt róla, hogy ahol nincs, ott bizony fizet a netezesert. Ez az en hibám volt leginkabb, eszembe se jutott, hogy megtörténhet. A szolgáltatóval kikapcsolta tyúk a netet, igy csak wifivel működik neki.

Nem kell a szülőt mindig elítélni, nem mindig azért történik valami, mert o hulye, vagy gyenge jellem.

Másrészt meg ha a szüleit nem zavarja sem az, hogy nyafogassal mindent elér, sem az, hogy fizetni kell a feltöltésének, kinek mi koze hozza???

2013. júl. 25. 21:42
 23/73 anonim ***** válasza:
75%

Jézusom, te elég beteg vagy, hogy ler*bancozol egy 9 éves kislányt... Elárulom, én 9 évesen menstruáltam, és már előtte is vágytam arra, hogy gyerekem legyen ;) Sőt, az volt a legjobb játék a barátnőimmel, hogy azt játszottuk, megszüljük a babánkat, majd utána gondoskodtunk róla, mint egy igaziról! Természetesen nem éltem nemi életet 9 évesen, és még utána jó darabig, de attól még az anyai ösztön akkor is működik, gyerekeknél is....

Azt pedig elég nehezen tudom elképzelni, hogy csak a padláson van térerő, ahhoz eléggé lefedett már az ország...

2013. júl. 25. 21:44
 24/73 anonim ***** válasza:
73%
Hát én 9 évesen pont a játékcsecsemőmmel játszottam, szóval elképzeltem, hogy nekem is lesz saját. Szerintem ebben a korban ez normális. És a telefon is. Persze nem a példában említett módon, hanem egy alap készülék, hívás és sms fogadásra/küldésre való.
2013. júl. 25. 21:46
 25/73 anonim ***** válasza:
83%

"Még én voltam a szemét h szólni mertem neki h nem kéne."

Szerintem is, ha meg nem bántalak. Másképp mi a túró közöd van hozzá?

2013. júl. 25. 21:47
 26/73 anonim ***** válasza:
82%
Te h@lye vagy kérdező! egy gyerek kíváncsi!!! És ha nézi a papájának (papájának, apjának?) a micsodáját öltözködés közben, akkor talán nem a gyerek a hibás! Nem kéne előtte lóbálni! IQ bajnokok!!!
2013. júl. 25. 21:47
 27/73 anonim ***** válasza:
65%
Gondolom irigy vagy, hogy neked meg nincs olyan telefonod....
2013. júl. 25. 21:49
 28/73 anonim ***** válasza:
100%

18: ""ha gyerekem lesz, akkor én majd..."

Na ez az a mondat amit szinte mindenki elmond és azután soha nem úgy történik a dolog"

Pontosan!!! Könyvben kiadhatnám, hogy én mit fogadtam meg, hogy ha gyerekem lesz, ami úgy is lett, az meg ráférne egy post-it sarkára.

Amúgy meg manapság a telefon vagy nem nem akkora nagy szám, minden korban megvan ez a bezzeg az én időmben. Minket is szidtak a Barbie baba meg a tamagocsi miatt, apáinkra is mondták a nagyszüleik, hogy ez a mai fiatalság.... Manapság azért nem egy olyan nagy szám a mobiltelefon, nem eltiltani kell a gyereket, hanem megtanítani a megfelelő használatra (nem fogyasztjuk le a netezéssel az egyenleget).

Nekem a nagyobb 10 évesen kapott egy egyszerűbbet, mert elkezdett egyedül/hugával járkálni az iskolába és haza. És persze én is felnőttem mobil nélkül, de ha ott a technikai lehetőség, hogy odaszóljak nekik, hogy nem érek oda időben, induljanak haza és útközben összefutunk, vagy várjon meg ne induljon mert már a sarkon vagyok, akkor meg miért ne használjuk ki?

Tavaly végül kaptak mind a ketten egy-egy okostelefont (a legegyszerűbbet), ennek meg az volt az oka, hogy a három egyforma együtt olcsóbban jött ki (nagyobb kedvezményt kaptam), mintha magamnak megvettem volna az okostelefont nekik meg amit először kinéztünk és csak telefonálni meg sms küldésre volt jó.

Telefonra meg szükség volt, mert külföldre költöztünk, nem beszélték még a nyelvet, nem voltak ismerősek és még nem tudtak volna rendőrtől sem segítséget kérni ha esetleg elkeverednének.

A kérdésben szereplő kislánynál meg nem az a baj, hogy telefonja van, hanem hogy neveletlen. Olyan nincs, hogy az anyjának megparancsolja a feltöltést vagy engedély nélkül más telefonját használja.

2013. júl. 25. 21:51
 29/73 anonim ***** válasza:
73%

"de ő helyben jár suliba ami a házuktól kb 1mre van, busz viszi busz hozza. megérteném "

Már megent lódítasz, kérdező! Olyan busz, ami 1 méterre visz valakit az iskolába nincsen is. Elég ha elöl fölszáll, hátul meg le.

2013. júl. 25. 21:53
 30/73 anonim ***** válasza:
86%

22: "Kulfoldon élünk, még tanulja a nyelvet es masik városba jár iskolába. Nekem es neki is biztonságot nyújt. "

28-as válaszoló vagyok

Na igen, nekem is két faluval odébb járnak iskolába, be lettek tolva az iskolakapun úgy, hogy köszönni tudtak.... A telefon biztonságot adott mindannyiunknak. Sajnos előfordult, hogy baleset miatt bedugult a forgalom, szóltam nekik, hogy semmi gond, ne aggódjanak. Mert különben ott állnak, hogy azt se tudják merre menjenek, meg segítséget se tudnának kérni.

2013. júl. 25. 21:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!