Nevelő szülő után örököl a mostohagyerek?
nem áll össze nekem a
nevelő szülő - meg a mostohagyerek
mostoha gyerek: nem édes gyermek, esetleg a vér szerintei szülőjének a párja neveli. Őt nevezed nevelő szülőnek?
ebben az esetben nem örököl, kivéve, ha kifejezetten végrendeletileg nam hagynak rá.
(Nevelő szülő lehet hivatásos is. Utána sem örököl.)
Mostoha gyereket értettem.
Az se számit ha házasságot kötött a "nevelőszülő" a gyerek édes szülőjével? Örökbefogadásra viszont igy nem volt szükség.
Csak akkor örököl ha volt törvényes örökbefogadás a házasság nem számít.
A házastárs se örököl csak a vérszerinti gyerekek.
értem.
köszi
5: Ugyan, ne beszélj már szamárságot!
Ha nincs gyerek, akkor a házastárs örököl mindent. Ha van végrendelet és érvényes kitagadási okok állnak fenn benne (pl. az örökhagyó életére tört a gyereke), akkor a gyerek egy petákot sem örököl, de a szülője igen.
Kérdező: csak akkor örököl, ha a nevelőszülő örökbe fogadta, de akkor már nem nevelt gyermek lesz, hanem örökbefogadott. A mostohagyermek pedig nem jogi kategória.
És akkor az hogy elvett valakit akinek van mástól gyereke, jogilag hogy van megfogalmazva?
Két idegen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!