Egy szülő mindig szépnek látja a saját gyerekét?
Nem hiszem.Amíg kicsi addig igen, de felnőtt korban azért már nem hiszem. Bár...Én is azt mondom, hogy a fiamnál nincsen jobb képűbb srác, viszont amikor kopaszra borotválja a fejét, akkor azt mondom neki, de csúnya vagy :)))
Összességében igen, egy anyának mindig a gyermeke a legszebb.
Nem, nem mindenki látja annak, legfeljebb nem beszél róla! Ha igen, akkor azonnal fekete listára kerül...
Az én kisebbik fiam kifejezetten csúnya csecsemő volt, amikor ezt megemlítettem rögtön szívtelen dög és rossz anya lettem! Aztán később, amikor kikupálódott normál kinézetű gyerekre, utólag az összes ember aki engem fikázott, bevallotta, hogy igen, ez a szegény gyerek tényleg nagyon csúnya volt!
Valamilyen szinten kell az elfogultság, én pl tudom, hogy mindkét gyerekem kifejezetten jól sikerült, bár a fiam babának egy hajszállal szebb volt.
De pl van ennek negatív oldala is, az egyik ismerősöm amúgy is pesszimista, 4 hónapos a gyereke.Tündéri, szép, formás gyerek, nem túl sovány, nem túl duci. Kéthetente előadja, hogy a gyerek olyan pufi, tiszta toka, tiszta hurka.
Egyrészt nem is ilyen a kissrác, másrészt nem is értem, milyennek kéne akkor szte lennie.
Úgy jártam mint a 4. válaszoló, amikor megszületett az első, inkább hasonlított Yoda mester és Chubakka szerelemgyerekére. Hajlott fülű, szőrös hátú kis manó volt, aki morcosan, összeráncolt homlokkal nézett a világba. Azóta kikupálódott és akik jöttek a kórházba hogy "de ééééédes de gyönyörűűűűű" utólag bevallották, hogy nem is volt szép.
A második sem volt egy szépség, egy éves koráig lány létére a dagi kopasz maffiózókra hasonlított. Most persze többen mondták, hogy vigyem fotóztatni, mert vékony és a s..gig érő hajával elég feltűnő, de babaként akkor sem láttam egy szépségnek.
Alapvetően mindenki szebbnek látja azokat akiket kedvel, szeret.
Gyerekem nincs de volt már olyan, hogy valakit meglátva az volt az első gondolatom,hogy elbánt vele a sors. De megismertem és valahogy megszépült.
Egy szülő is sokszor belátja,ha a gyereke csúnya, de ez lényegtelen az átélt pillanatok, az ösztönök és a gyerek személyisége miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!