Egy szülő köteles eltartani a nagykorú (18 éves) gyermekét? A fiatalembernek nincs tanulói jogviszonya (8 általánost végzett), nem hajlandó magát regisztráltatni a munkaügyön, semmilyen pénzkereső tevékenységet nem folytat.
Figyelt kérdés
2013. júl. 22. 12:55
1/15 anonim válasza:
Nem tudom, hogy köteles-e a szülő eltartani. Az ember a saját gyerekét nem küldi az utcára, de biztos eligazítanám, vagy adnék ultimátumot.
2/15 anonim válasza:
1. nem, nem köteles.
2. de a szülő nevelte ilyen életképtelenre, akkor meg viselje következményét.
3/15 anonim válasza:
Nem köteles, de ultimátumot kell adni neki. Legalább regelhetne, hogy egy év után kapjon 22800-at, mert így mit akar? Diplomásan nincs nekem sem munkám, az ilyen ember mire vár? bocsi nem bántani akarom, csak tényleg sok az olyan aki vár, de tnyleg semmit nem csinál.
4/15 anonim válasza:
Igazi élősködő az ilyen, én kidobnám. A mai kor (Éjjel-Nappal Budapestben is propagált) terméke: csajok, szex, buli, pia, drog, munka nem kell, ez az élet! Nem vagy köteles eltartani, nagykorú.
5/15 anonim válasza:
Nem, nem köteles. Legalábbis a törvény szerint nem.
6/15 anonim válasza:
Ha már elmúlt 18 éves, akkor nem köteles. Én mondjuk azt sem tartom jó dolognak, ha valaki kidobja a gyerekét az utcára.. Már csak azért sem, mert ha egy gyereket születésétől fogva normálisan nevelünk, akkor később nem lesznek ilyen problémák, tehát nagyrészt a szülő tehet arról, hogy ilyen lett a gyermek.. egyék meg, amit főztek.
7/15 anonim válasza:
Elég nehéz kérdés ez... úgy tűnik ez a fiatalember nem nagyon törekszik arra, hogy önálló legyen. Én a szülők helyében azért válaszút elé állítanám, ha másért nem azért, hogy mi lesz vele akkor, amikor ők már nem lesznek és nem lesz a gyereknek kire támaszkodnia. De ez csak egy ok a sok közül az önállóságra törekedéssel kapcsolatban.
8/15 anonim válasza:
8 általános? Az szégyen. Én azt mondanám neki, hogy menjen iskolába, vagy pakolhat és mehet amerre lát, amikor kipakolod a utcádra, majd megjön az esze. Legalább egy szakmát kitanulhatna, így csöves lesz belőle.
9/15 anonim válasza:
Jól elcsesztétek a nevelést. Most ez a jutalom. :)
10/15 anonim válasza:
na ez az, a második válaszoló második pontjában foglaltak tökéletesen igazak, a gyerek amilyenné válik 99%-ban a szülő felelőssége, de ezt kevesen tudják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!