Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülő köteles eltartani a...

Egy szülő köteles eltartani a nagykorú (18 éves) gyermekét? A fiatalembernek nincs tanulói jogviszonya (8 általánost végzett), nem hajlandó magát regisztráltatni a munkaügyön, semmilyen pénzkereső tevékenységet nem folytat.

Figyelt kérdés
2013. júl. 22. 12:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
futtatni kell
2013. aug. 5. 15:18
 12/15 anonim ***** válasza:
38%

Kedves kérdező,te a gyerek szülője vagy vagy pedig egy tahó kíváncsiskodó rokon vagy szomszéd,aki ismer ilyen helyzetet???

Képzeld én ismerek olyat is,ahol 18 évesnél idősebb gyereket tartanak el,mivel a gyerek olyan pszichés betegséggel küzd,hogy gyakorlatilag munkaképtelen.

Az,hogy mire köteles vki az csak egy maszlag,ha vki a 10 éves gyerekét sem képes eltartani vagy gondoskodni róla,akkor hiába köteles,az állam elveszi tőle.Vannak,akik pedig a 20on éves tanuló gyerekeiket is eltartják,tudod a normális emberek nem azért csinálnak gyereket,hogy azt kérdezzék,hogy jogilag meddig kötelesek eltartani,ezek a megélhetési szülők,akik amint nem kapnak a gyerek után semmit,mehet is a francba......

Nem tudom,ha ilyet olvasnak az emberek miért gondolják egyből azt,hogy biztos lógós,bulizós,drogos gyerekről van szó,ezer oka lehet annak,hogy miért került ilyen helyzetbe a gyerek......

2013. okt. 2. 03:14
 13/15 anonim ***** válasza:
76%
Brandonee, nem tűnt fel a kérdésben levő "nem hajlandó magat regisztráltatni a munka ügyön" részlet? Ha munkaképtelen lenne, ennyit akkor is meg kellene tennie. Mellesleg ha bármilyen fogyatékossággal élne, a kérdező nyilván azt is hozzátette volna.
2013. okt. 2. 06:53
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Értem.Viszont,ha a kérdező nem az anyja,apja az illetőnek,akkor nem tudhatja,hogy mi a helyzet.A pszichés problémákat el tudja titkolni egy ember,viszont ha fogyatékkal él,azt nem.

Nekem is van egy pszichés problémám,nagyon nehéz volt vele az élet,de én fősulira járok,nem 8 általánosom van,de sokszor a szerencsén múlt,hogy ez a pszichés dolog nem kerekedett felül,pedig kitűnő tanuló,szorgalmas gyerek voltam,de jelenleg kizártnak tartom,hogy ezzel a bajjal valaha is munkát fogok tudni végezni.Persze nekünk is van 1-2 kíváncsi rokon,aki folyron kérdezősködik meg pletykálgat a hátunk mögött,nyilván nem vele fogom megosztani,hogy nekem milyen problémám van.A szüleimmel sem volt egyszerű,de nyilván ők jobban értik az okokat.

Csak felbosszant,hogy egyből azt gondolják az ilyen emberről,hogy vmi rosszat tett,pedig lehet teljesen más dolgok állnak a háttérben,ami nem tartozik senkire.

Ez nem kötelesség kérdése,hanem lelkiismereté,ha a szülő tudja,hogy a gyereke miért jutott idáig úgy kell mérlegelnie......

Konkrétan volt olyan a rokonságunkban,aki a szüleimet ellenem akarta hangolni,mert neki szar élete van és máséval foglalkozik.

Szerintem ezt a kérdést nem a gyerek szülője tette fel,legalábbis remélem.Mert akkor nagyon nagy bajok vannak...

2013. okt. 2. 16:11
 15/15 anonim ***** válasza:
Most olvastam gondolom mar nem aktuális!
2018. jan. 21. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!