Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról ha...

Mi a véleményetek arról ha egy szülő a 8-9 éves lányának telefont vesz?

Figyelt kérdés
ma fültanúja voltam annak amikor a sógornőm lánya kikönyörgött magának egy telefont, de ez még nem elég, a kislány kb egy óra alatt lenetezte róla a lóvét és megparancsolta az anyjának h holnap fel kell h töltse neki a kártyát. édesanyámnak ugyan olyan telefonja van mint a kislánynak és fogta minden szó nélkül és nekiállta nyomkodni az ő telefonját h majd arról netezik. Még én voltam a szemét h szólni mertem neki h nem kéne.

2013. júl. 25. 21:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
33%
Mi vettünk neki telefont 8 évesen, mert egyedül jár iskolába. Természetesen csak egy alap egyszerű telefont, hogy tudjuk hívni, ha esetleg nem ér haza, vagy ha bármi baj van elérjen minket. Másra nem is használja.
2013. júl. 25. 22:57
 42/73 anonim ***** válasza:
100%

ja h te egy pasi vagy??? :D:D:D én nő vagyok de csak a saját nememből nézek ki ennyi marhaságot amit te összezagyváltál.

Mi is oviban szülőset játszottunk, talán ismered a papás mamás játékot is, sok nőben kezdetektől fogva benne van az anyai ösztön, másrészt azért az h megkéri h ne adja el a játékruhákat még nem jelent h gyereket akar most vagy anyai ösztöne olyan erős lenne csak gyerekfejjel praktikusan gondolkozik. Én is megkrétem anyukámat kiskoromban h majd adja nekem ha "kinövi a pénztárcáját" h legyen pénzem házat venni.

2013. júl. 25. 23:14
 43/73 A kérdező kommentje:
olyan játékokat adjunk a gyerekeink kezébe, amelyek fejlesztik a képességeiket és bővítik a tapasztalataikat, de arra is érdemes figyelnünk, hogy túllépjenek a nemi sztereotípiákon. Amikor egy kisfiú babázik, a gondoskodást tanulja. Egy kislány azért játszik tűzoltóautóval, mert izgalmasnak találja. Szóval tapasztalatot szerez és semmi köze az anyai ösztönhöz, amikor felnőnek javukra fog válni, ha gondoskodni tudnak másokról és ügyesek is. Ezt szocializációnak nevezzük, más néven a társadalomba való beilleszkedés amit a játékokkal, szerepjátékokkal, társasjátékokkal próbál gyakorolni a gyermek. Ezért teremt a gyerek olyan játékhelyzeteket mint pl az általad említett papás mamás játék vagy a babázás. Hiába dolgozol az egészségügyeben nincs igazad, ha egy fiú játszik babával akk nála is elindul az anyai ösztön? kétlem. olyan emberrel vitatkozol aki 25 éven keresztül foglalkozott gyerekekkel, egy nagyon ismert író Tracy Hogg-a suttogó titkai című könyvből idézünk. Amikor a terhesség létre jön, akkor kezd el az anyai ösztön kialakulni, akkor kezdenek a hormonok átállni. Egy 9 éves kislány ne beszéljen a sexről, ő már nagyon kicsi korában ilyen dolgokról beszélt mára már nem csak beszél róla hanem kezdi elsajátítani és a kedves anyukája különböző pózokat mutatott neki h majd amikor elkezd sexelni akk melyik lesz neki a legjobb. Múlthéten volt a lány szülinapja és megkért h csináljak neki facebook-ot mert az milyen jó lesz neki. Sztem nem lesz jó és nem csináltam neki.
2013. júl. 25. 23:46
 44/73 anonim ***** válasza:
100%

Most komolyan, ha egyszer az anyja nem normális, akkor az a szerencsétlen gyerek mi az atya úristentől lenne normális???

Ha ennyire "aggódsz" szegény kislányért, akkor először az anyjával beszéld meg, ne itt ócsárold őket vad idegen embereknek.

Amúgy meg hül.yeségeket beszélsz. Én is megkértem anyukámat 6 éves koromban, hogy ne adja oda az akkor született unokatesómnak a legóimat, mert én azt a saját gyerekemnek akarom adni majd. És képzeld, nem szültem 14 évesen gyereket mégsem, sőt az első együttlétkor már nagykorú voltam, és még nem is tervezek szülni egy darabig.

Nyilvánvaló, hogy nem bírod a testvéred viselkedését, és csodálkozol, hogy a lánya meg hasonlít rá. Amilyen stílusban meg beszélsz, nem csak a drága családodról, hanem már úgy alapjáraton az emberekkel, az bicskanyitogató.

2013. júl. 25. 23:55
 45/73 A kérdező kommentje:
először is a véleményeteket kértem ki, nem azt kértem h kioktassatok a kettő közt baromi nagy különbség van. ha ismernétek a tesómnak az élettársának a kislányát akiről szó van akkor nem ilyen hangnemben írnátok vissza. Az a kislány nagylányosan viselkedik a korához képest. Már most a fiúk nemi szervét nézi, beszél róla. Volt olyan h kettesben maradtam a kislánnyal és bezárta az ajtót és a sexről akart velem beszélni. Olyan dogokat mesélt a tanárának rólam és a haveromról h mi leitattuk őt és sztriptizelni kezdett nekünk. A legjobb embernek mesélt erről mivel a tanárnő fia az említett illető. Gondolhatjátok mekkora balhé volt ebből, de utólag bevallotta h azért mondott ilyet mert féltékeny a mostani páromra. tudjuk h kiskora óta szerelmes belém. a mamája 16 évesen szülte az anyját, az anyja 15 évesen szülte a lányát, akk ő mikor fogja szülni az első gyerekét ha már most ilyeneket művel? nem érdekelne a téma ha ez nem az én családomban fordulna elő de hát tesómnak köszönhetően egy ilyen r.bancot kellett hozni a családunkba.
2013. júl. 26. 00:26
 46/73 anonim ***** válasza:
100%

Akkor itt a fő kérdés nem az, hogy általában kell-e telefon a 8-9 éves gyereknek.

Az, hogy a sógornőd lánya neveletlen, sok vele a gond, az a ti családi problémátok. Akkor kérj ez ügyben tanácsot, mit tudtok tenni, stb, de ne keverd ide a telefon témát. A ti családotokban ahogy olvasom, az a legkisebb probléma, hogy a kislány teleont könyörgött ki agának. Attól, hogy neki nem lenne rá szüksége, nem tudja felelősségteljesen kezelni, az nem jelenti azt, hogy más 8-9 éves gyereknek ne lenne rá szüksége.

2013. júl. 26. 00:34
 47/73 A kérdező kommentje:
igazad van, nagyon elkanyarodtunk a kérdésemtől. felelőtlen dolgokat enged meg neki az anyja, ez a telefonos dolog csak rátett egy lapáttal az eddigi dolgaira. Csak amit ma hallottam, mármint h ráparancsolt az anyjára h márpedig holnap fel kell h töltsd a telefonomat azért ez már számunkra sok. Hiába ülünk le vele megbeszélni h ez így nem jó annak az ellenkezőjét csinálja. Tanácstalanok vagyunk, nem csak én, a párom, anyukám de a tesóm is. Női "uralom" van mert ha vmi nem úgy történik amit ők elterveznek akk rajtunk csattanik az ostor. párom pszichológiával is foglakozik de egyszerűen azt mondja h ő még ilyen esetet nem látott, egyszerűen senkire nem hallgatnak, inkább az ellenkezőjét csinálják amit tanácsolnak nekik. múltkor itt voltak tesómék és a sógornőm mondta h neki már nem tetszik ez a cipő és másikat akar, mondta neki tesóm h nincs egy hete h megvettem neked ezt a cipőt, nem fogok neked másikat venni , erre kiverte a dilit, tányérokat tört persze nem a sajátjukat és nekiállta azt kiabálni a tesómnak ha ne veszed meg akk nincs sex és megint meg foglak csalni. a lánya nekiment a tesómnak és pár centi híján majdnem kikarmolta a szemét. ezt mind végignézte a család és szótlanul álltunk h ilyen létezik?!
2013. júl. 26. 00:48
 48/73 anonim ***** válasza:
50%

Ezt a harcot a tesódnak kell megvívni.

Ti csak annyit tudtok tenni, hogy kijelentitek, a to otthonotokba ezek után nem jöhet. Ha óhajt jönni, akkor kifizeti a kárt, bocsánatot kér és kulturáltan viselkedik. Ha nem akarja, nem kötelező, de ti ezt nem vagytok kötelesek elviselni. Tesódnak megmondjátok hogy ő mehet, a luvnya nem. Pont.

2013. júl. 26. 00:56
 49/73 anonim ***** válasza:
100%
Egy dolog feltűnt, miközben olvastalak. Egy faluban nincsen térerő, viszont van telefonod azért, hogyha az erdőben munka közben baj ér, tudj telefonálni. Ezek szerint a kerek erdő közepén több térerő akad. Micsoda dolog. Nem csodálnám, ha kamu kérdés lenne, mert eszméletlen sok hülyeséget hord össze a kérdező, és ilyet csak azok szoktak, akik belezavarodnak a saját sztorijukba.
2013. júl. 26. 01:37
 50/73 A kérdező kommentje:
a falunk két domb között helyezkedik el, városinak ezt magyarázhatnám napokig de nem fogom. Nem kötelező nekem hinni. a másik, nemtom milyen kárról írsz, kárt tuti nem írtam. itt azon van a lényeg h nem való egy ennyi idős gyereknek telefon és ennyi. ne csodálkozzanak a szülök ha a gyerekük még felső tagozatban is küzdeni fog az olvasással, szorzótáblával. nem a tanárt kell okolni majd ha a gyerekük egy értelmes mondatot nem fog tudni össze rakni. ez csak az én véleményem, meg lehet ez miatt szólni engem, tőletek is csak egy véleményt vártam.
2013. júl. 26. 04:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!