Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » El kellene fogadnom, ha az...

El kellene fogadnom, ha az egyetlen lányom örökbe akarja adni a születendő unokámat?

Figyelt kérdés

19 éves, terhes, becsúszott, abortuszt nem akart. Én 40 vagyok. Mióta elköltözött egy fél éve a lányom, egyedül élek, a férjem 10 éve meghalt. Nem szűkölködöm, vezetem a vállalkozásom.

A lányom szeretné örökbe adni a babát. El tudom fogadni, hogy nem szeretné felnevelni, de én nagyon szívesen felnevelném! Boldogan venném magamhoz, de a lányom ezt nem akarja. Tudom, abszurd, de mióta csak világra jött a lányom, alig várom, hogy nagymama lehessek. És most megszakad a szívem, hogy az egyetlen unokámat örökbe akarja adni. Az egyik érve, hogy szeretné, ha a gyereke teljes családban nőne fel, míg én csak egyedül lennék rá. És azt mondja, hogy ha nálam nevelkedne a gyermek, akkor nem tudna tőle teljesen elszakadni, és ezt ő nem akarja. Úgy érzem, óriási hibát követ el. Szó nélkül el kellene fogadnom a döntését? Hiszen az én unokám is! Mit tehetnék?

2013. júl. 25. 09:40
 31/96 anonim ***** válasza:
97%
Most komolyan gondolkodik itt valaki? Tegyük fel, nagyi örökbe fogadja a gyereket. Nevelgeti szépen, egyrészt anyukának gondolom nem lenne leányálom minden héten szembesülni azzal a gyerekkel akit eldobott magától. Aztán a gyerek növekszik, kit fog anyának hívni? Az anyját, vagy a nagyanyját? Akkor az anyjáról fogja azt hinni hogy a nővére? Vagy ha megmondják az igazat, akkor vajon nem fog neki rosszul esni, hogy őt a nagyi neveli, anyuka meg éli a világát? Vagy ha nem mondják el neki, akkor mondjuk 10en évesen vagy már felnőtt korában tudja meg az igazságot? Ez mekkora törés lehet egy ember életében? Ezzel szemben ha örökbe fogadják, valószínűleg egy szerető családba kerül, (ugyanis az újszülöttek után két kézzel kapkodnak,) gyerek nem szenved, anyuka nem szenved, nagyi lesz elkenődve egyedül, de valószínűleg lesz még unokája, és kiunokázza magát. Csak azért tönkretenni a lánya életét( minden találkozásnál feleleveníteni a tényt, hogy nem ő neveli a saját gyerekét, vívódás, hogy megmondják e az igazat, stb) a gyerek életét (el se tudom képzelni mekkora törés lehet ez. szerintem ez nagyobb hazugság, hogy akit anyunak hittél fiam az a nagyi, és a nővéred az anyád, mint az, hogy hát igen, örökbe fogadtunk.) Mindezt azért, mert kedves nagyi MOST akar unokázni, és nem tud várni még pár évet. Gratulálok a sok válaszolónak, akik nyilván végig is gondolták amit leírtak, nem csak meglátták az örökbeadás szót, és mint az abortuszellenesek, rögtön leírták a nagyon elgondolkodtató véleményeket.
2013. júl. 25. 11:31
 32/96 anonim ***** válasza:
62%

Igen, el kellene fogadnod!

Óriási lelkierő kell ahhoz, hogy valaki örökbeadja a babáját. (a szívtelenek abortuszra mennek) De ha nálad mégis állandóan ott látná, az elviselhetetlen lenne. Én sem egyeznék bele ebbe.

Viszont úgy beszélsz, mintha ezzel többet nem is szülhetne a lányod, ami nem így van.

Kicsit önző vagy úgy gondolom.

2013. júl. 25. 11:33
 33/96 anonim ***** válasza:
10%

"vagy hagyjuk, hogy élje a saját életét a saját szándékai és saját döntései szerint"

Kedves 31-es! A logikai bukfenc ott van, hogy a saját életét éli mindenképp a felnőtt lány. Nem az a saját élet, hogy teszek valamit, majd homokba dugom a fejem, mintha nem tettem volna valamit és rohanok bulizni ún. "saját életet" élni, sőt, ahogy itt a gyk -n divat: kiélni. Az élet során teszünk valamit, majd következményei mentén megint teszünk valamit- karmikus láncolatban, ez a 'sajátút'(svadharma).

A megnyilvánult létben, a létezésben ok-okozati láncolat van. Nagyon nehéz - Buddha tanított ilyet, de kérdés, hogy megtudta-e valaki tenni? - nehéz ezt a karmikus láncolatot megtörni. Igen ez (lenne) a szabadság.

2013. júl. 25. 11:42
 34/96 anonim ***** válasza:
69%
#34, OK, és mi van, ha az a lány materialista teszem fel - mint például magam is? És nem karmákban meg nem mennyországokban gondolkodik, hanem egyszerűen a saját szándékai szerint akarja leélni azt a 60-70-80-90 akárhány évet, ami az ő élete, és még ráadásul a törvény szabta keretek között is marad?
2013. júl. 25. 11:49
 35/96 anonim ***** válasza:
21%

Döbbenet, az ócska emberek önzőségnek nevezik a becsületet az igazságot. Persze az egyáltalán nem önzőség, hogy a saját vélt lelki nyugalma érdekében inkább látni sem akarja a gyerekét?

Egyébként ezt normális emberek, olyan szépen meg tudnák oldani, hogy a gyereket közösen minél kevesebb egyéni érdek lemondása nélkül felneveljék. Eleve ritka eset, hogy ilyen érvek mentén örökbe adnak gyereket. 90%-nál fel sem merülne ebben az esetben az örökbe adás. A leggyakoribb az anyagi kilátástalanság. Úgyhogy ne kezeljük ezt az elképzelést normális és elfogadottnak, mert sajnos a primitívség divatot teremt.

2013. júl. 25. 11:55
 36/96 anonim ***** válasza:
69%
mert sajnos a primitívség divatot teremt. - Erre te vagy a legjobb példa!
2013. júl. 25. 11:56
 37/96 anonim ***** válasza:
13%

"ha az a lány materialista teszem fel - mint például magam is? És nem karmákban meg nem mennyországokban gondolkodik"

- akkor is ok-okozati láncolat van, ha materialista, ha el tudja hitetni magával (lelkiismerete elnyomásával) hogy egy tettét - áá olyan, mintha nem tette volna meg.

Ok -okozat- ebben semmi mennyországos nincs:)))

És mivel egy életen át megy, láncolat - elég nagyot kell hazudni magunknak, hogy valami rosszat vagy jót nem tettem meg. (amit gyakorta meg is teszünk, elnyomjuk, mert nem bírunk szembenézni)

2013. júl. 25. 12:00
 38/96 anonim ***** válasza:
90%
Scythian (#36), már bocsi, de mellébeszélsz. Itt nem arról szól a történet, hogy te milyen erkölcsi lángpallost akarsz lengetni, hanem nagyon is gyakorlati dolgokról... ahogy írtam már - hogyan képzelnéd el hármójuk kapcsolatát a továbbiakban... lány megszül, a kórházban hagyja, nagyi hazaviszi... ÉS????
2013. júl. 25. 12:01
 39/96 anonim ***** válasza:
1%
Így van. Sokkal nagyobb esélye lenne ebben az életben a boldogságra, ha most ezt bevállalná.
2013. júl. 25. 12:04
 40/96 anonim ***** válasza:
86%
#38, tudom nehéz beleélni magát valakinek valaki más gondolkodásába, de kérlek hidd el, egy materialista soha nem fog idealista eszményekben, abszolút értékrendekben gondolkodni, magában se. Szóval ez nem arról szól, hogy bármit is el kellene nyomnia magában, hanem arról, hogy egyszerűen más a vonatkoztatási pont számára.
2013. júl. 25. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!