Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » El kellene fogadnom, ha az...

El kellene fogadnom, ha az egyetlen lányom örökbe akarja adni a születendő unokámat?

Figyelt kérdés

19 éves, terhes, becsúszott, abortuszt nem akart. Én 40 vagyok. Mióta elköltözött egy fél éve a lányom, egyedül élek, a férjem 10 éve meghalt. Nem szűkölködöm, vezetem a vállalkozásom.

A lányom szeretné örökbe adni a babát. El tudom fogadni, hogy nem szeretné felnevelni, de én nagyon szívesen felnevelném! Boldogan venném magamhoz, de a lányom ezt nem akarja. Tudom, abszurd, de mióta csak világra jött a lányom, alig várom, hogy nagymama lehessek. És most megszakad a szívem, hogy az egyetlen unokámat örökbe akarja adni. Az egyik érve, hogy szeretné, ha a gyereke teljes családban nőne fel, míg én csak egyedül lennék rá. És azt mondja, hogy ha nálam nevelkedne a gyermek, akkor nem tudna tőle teljesen elszakadni, és ezt ő nem akarja. Úgy érzem, óriási hibát követ el. Szó nélkül el kellene fogadnom a döntését? Hiszen az én unokám is! Mit tehetnék?

2013. júl. 25. 09:40
 21/96 anonim ***** válasza:
94%

mi lenne ha egy kicsit a lány szemszögéből néznétek a dolgot ????

neki milyen érzés lenne ha a nagyi nevelné a gyereket ????

azt a gyereket akit nem akart....

meg más szempontból is rossz ötlet

ha a nagyi örökbe fogadja akkor az anya joggal gondolja majd úgy h beleszólhat a nevelésében (elvégre ö szülte azt a gyereket) ami folyamatos konfliktusokat eredményez majd a családban

vajon a nagyi erre fel lesz készülve

az egyik a szülőanyja a másik aki nevelőanyja a gyereknek -- ez a legrosszabb párosítás

szerintem a nagyinak támogatnia kellene ebben a döntésben a lányát és nem ellene menni

a lánynak ez egy elég kemény döntése, ami becsülendő, és fontos h a család részéről segítség ebben

gyereke még lehet a lányodnak később is (akár 10 is :-) de most fogadd el h ö számára a legjobb megoldás az ha egy olyan családnak adja örökbe ahol szép rendezett élete lehet a gyereknek

2013. júl. 25. 10:51
 22/96 anonim ***** válasza:
25%
Nekem még csak 12 éves a lányom, de próbáltam bele élni magam a helyzetedbe, és maximálisan megértelek. Ez egy nagyon nehéz helyzet, épp amiatt, hogy sajnos nem lehet tudni előre, hogy mi lenne a legjobb.
2013. júl. 25. 11:06
 23/96 anonim ***** válasza:
95%
Neki vajon milyen érzés lenne, ha átmenne hozzád, találkoztok és ott a gyereke? Akit nem akart megtartani? Milyen érzéseik jönnének elő? Talán a ti kapcsolatotok is rámenne
2013. júl. 25. 11:08
 24/96 anonim ***** válasza:
27%

Ráadásul mi a garancia arra, hogy a következő gyerekét nem akarja örökbe adni? Arra gondolok, hogy jön egy új kan, az ígér szépet jót, családot stb és megfogan az a gyerek is. Utána fél év múlva az a pasi is lelép és megint egyedülálló anyuka lenne. Na akkor a következő gyerekét is beadja, hogy ne legyen csonka család, hogy megint tiszta lappal indulhasson?

Az lenne inkább felelős döntés, hogy az anyuka és a lánya megbeszélné, hogy tudják közösen, felnevelni, hogy a lány beindíthassa közben a saját életét is.

Eleve a szituációt sem tudom elképzelni. Az újszülöttnek a legjobb, ha az anyja szoptatja. Csecsemő örökbe adásnál ez, hogy zajlik? Reggel még az anyuka mellén van a gyerek, délután már az új anyuka tömködi a szájába cumisüvegbe a tápszert? Ezt a beteg világot... És még valaki ezt támogatja, felfordul a gyomrom..

2013. júl. 25. 11:08
 25/96 anonim ***** válasza:
26%
És a kicsi lánynak később milyen érzés lesz, hogy örökbe adta. Most még nem fogja fel, de ha egyszer gyereke lesz, nem hinném, hogy ne mardosná belül, hogy egyet lepasszolt. Aki pedig,m azt Irta, hogy lesz másik unokája biztos, ez nem egy telefon. Nagyon remélem, hogy a lányod észhez tér.
2013. júl. 25. 11:10
 26/96 anonim ***** válasza:
5%

"Neki vajon milyen érzés lenne, ha átmenne hozzád, találkoztok és ott a gyereke? Akit nem akart megtartani? Milyen érzéseik jönnének elő? Talán a ti kapcsolatotok is rámenne"

Igen, nálunk pont ezt hívják önzőségnek amit leírtál. Az értékrended teljesen 0. Minek osztod itt a tanácsot? Rakd rendbe inkább magadat.

2013. júl. 25. 11:14
 27/96 anonim ***** válasza:
89%

Bocs, tőled kérjek engedélyért, hogy írhassak ide? Na légyszi légyszi lehet??? :D

Amúgy meg egy felnőtt 19 éves nőről van szó, el tudja dönteni mit akar. A nagymama az önző, hogy jaj az ő unokája, meg alig várja, hogy nagyi legyen, a lánynak meg a gyereke, biztos buliból adja örökbe. Neki biztos nem szakad meg a szíve.

Biztos még tanulni, dolgozni, élni akar és ha ezek megvoltak, akkor akar családot alapítani egy férfival, akit szeret, akitől gyereket akar!

2013. júl. 25. 11:17
 28/96 anonim ***** válasza:
38%

Azért nagyon sok gyerek nevelkedik a nagyszülőnél.. vagy egyedülálló szülőnél - hol vannak, akik elvált szülők gyerekeként itt gyakorta válást szorgalmaznak (megcsalás, méltatlanság miatt), akik ilyenkor szokták mondani: jobb így, rendes ember lettem?

Vagy mint - saját eset- árván maradni, átlibben édesanya az égbe, kékítőt oldani az ég vizébe - apuka rengeteg munkája mellett nem jut sok idő, a nagyi szeretete nevel? Régen gyakori volt, hogy a nagyik voltak a kicsivel, mert a szülők robotoltak a megélhetésért.

De egy kicsit hagyni kell, érlelődjön a dolog, ahogy virágból gyümölcs érik az ágon, a születéskor 3 születés van: a gyerek mellett egy apa és egy anya is születik. Nem tudjuk igazán, milyenek lesznek ők.

2013. júl. 25. 11:19
 29/96 anonim ***** válasza:
92%
Nem értem Kérdező, hogy ezt hogy gondoltad. A lányod le akar mondani a gyerekéről! NEM akarja, hogy az életének a része legyen. Ha te nevelnéd, akkor az lenne, márpedig te az ő életének része vagy. Tedd félre az önzőségedet és örülj annak, hogy nagyi leszel, ha majd a lányod is akarja. Mégis milyen beteg helyzet lenne, ha te nevelnéd a kis gyereket, néha anyuka benézne, látná a gyereket, akit nem akart felnevelni, gyerek folyamatosna azt kérdezné, hogy anya miért nem szeret? Az árvákban ez a kérdés így is elégszer merül fel még úgy is, hogy van egy szerető nevelőcsaládja és az anyját nem is ismeri. Nem hogy úgy, ha mindennap látja, hiszen karnyújtásnyira van, akkor miért nem lehetek anyával?? Gondolkodj már...
2013. júl. 25. 11:24
 30/96 anonim ***** válasza:
80%

Nézd Scythian (#25), én milliószor el szoktam mondani, minden ilyen kérdésnél - részint saját indíttatásból IS, lévén magam is örökbe adott - hogy szerintem ilyen esetekben a művi abortusz általában a kisebbik rossz döntés. Hogy miért gondolom így, na ezek az okok szinte modell-szerűen jönnek elő ennél a kérdésnél, a kérdésben is, meg a rá adott válaszokban is. Na, pl. azért, hogy mindez NE legyen.

Most viszont vélhetően az a helyzet, hogy "az a vonat már elment", most már az van, hogy csakazértis teljesen tönkre akarjuk tenni a lány életét azzal, hogy belenyomjuk egy számára kezelhetetlen helyzetbe, vagy hagyjuk, hogy élje a saját életét a saját szándékai és saját döntései szerint. Más nem maradt.

Azért igazán érdekelne, hogy akik a Kérdező szándékait támogatnák, azok hogyan képzelnék el hármójuk kapcsolatát a továbbiakban... lány megszül, a kórházban hagyja, nagyi hazaviszi... ÉS????

2013. júl. 25. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!