El kellene fogadnom, ha az egyetlen lányom örökbe akarja adni a születendő unokámat?
19 éves, terhes, becsúszott, abortuszt nem akart. Én 40 vagyok. Mióta elköltözött egy fél éve a lányom, egyedül élek, a férjem 10 éve meghalt. Nem szűkölködöm, vezetem a vállalkozásom.
A lányom szeretné örökbe adni a babát. El tudom fogadni, hogy nem szeretné felnevelni, de én nagyon szívesen felnevelném! Boldogan venném magamhoz, de a lányom ezt nem akarja. Tudom, abszurd, de mióta csak világra jött a lányom, alig várom, hogy nagymama lehessek. És most megszakad a szívem, hogy az egyetlen unokámat örökbe akarja adni. Az egyik érve, hogy szeretné, ha a gyereke teljes családban nőne fel, míg én csak egyedül lennék rá. És azt mondja, hogy ha nálam nevelkedne a gyermek, akkor nem tudna tőle teljesen elszakadni, és ezt ő nem akarja. Úgy érzem, óriási hibát követ el. Szó nélkül el kellene fogadnom a döntését? Hiszen az én unokám is! Mit tehetnék?
mi lenne ha egy kicsit a lány szemszögéből néznétek a dolgot ????
neki milyen érzés lenne ha a nagyi nevelné a gyereket ????
azt a gyereket akit nem akart....
meg más szempontból is rossz ötlet
ha a nagyi örökbe fogadja akkor az anya joggal gondolja majd úgy h beleszólhat a nevelésében (elvégre ö szülte azt a gyereket) ami folyamatos konfliktusokat eredményez majd a családban
vajon a nagyi erre fel lesz készülve
az egyik a szülőanyja a másik aki nevelőanyja a gyereknek -- ez a legrosszabb párosítás
szerintem a nagyinak támogatnia kellene ebben a döntésben a lányát és nem ellene menni
a lánynak ez egy elég kemény döntése, ami becsülendő, és fontos h a család részéről segítség ebben
gyereke még lehet a lányodnak később is (akár 10 is :-) de most fogadd el h ö számára a legjobb megoldás az ha egy olyan családnak adja örökbe ahol szép rendezett élete lehet a gyereknek
Ráadásul mi a garancia arra, hogy a következő gyerekét nem akarja örökbe adni? Arra gondolok, hogy jön egy új kan, az ígér szépet jót, családot stb és megfogan az a gyerek is. Utána fél év múlva az a pasi is lelép és megint egyedülálló anyuka lenne. Na akkor a következő gyerekét is beadja, hogy ne legyen csonka család, hogy megint tiszta lappal indulhasson?
Az lenne inkább felelős döntés, hogy az anyuka és a lánya megbeszélné, hogy tudják közösen, felnevelni, hogy a lány beindíthassa közben a saját életét is.
Eleve a szituációt sem tudom elképzelni. Az újszülöttnek a legjobb, ha az anyja szoptatja. Csecsemő örökbe adásnál ez, hogy zajlik? Reggel még az anyuka mellén van a gyerek, délután már az új anyuka tömködi a szájába cumisüvegbe a tápszert? Ezt a beteg világot... És még valaki ezt támogatja, felfordul a gyomrom..
"Neki vajon milyen érzés lenne, ha átmenne hozzád, találkoztok és ott a gyereke? Akit nem akart megtartani? Milyen érzéseik jönnének elő? Talán a ti kapcsolatotok is rámenne"
Igen, nálunk pont ezt hívják önzőségnek amit leírtál. Az értékrended teljesen 0. Minek osztod itt a tanácsot? Rakd rendbe inkább magadat.
Bocs, tőled kérjek engedélyért, hogy írhassak ide? Na légyszi légyszi lehet??? :D
Amúgy meg egy felnőtt 19 éves nőről van szó, el tudja dönteni mit akar. A nagymama az önző, hogy jaj az ő unokája, meg alig várja, hogy nagyi legyen, a lánynak meg a gyereke, biztos buliból adja örökbe. Neki biztos nem szakad meg a szíve.
Biztos még tanulni, dolgozni, élni akar és ha ezek megvoltak, akkor akar családot alapítani egy férfival, akit szeret, akitől gyereket akar!
Azért nagyon sok gyerek nevelkedik a nagyszülőnél.. vagy egyedülálló szülőnél - hol vannak, akik elvált szülők gyerekeként itt gyakorta válást szorgalmaznak (megcsalás, méltatlanság miatt), akik ilyenkor szokták mondani: jobb így, rendes ember lettem?
Vagy mint - saját eset- árván maradni, átlibben édesanya az égbe, kékítőt oldani az ég vizébe - apuka rengeteg munkája mellett nem jut sok idő, a nagyi szeretete nevel? Régen gyakori volt, hogy a nagyik voltak a kicsivel, mert a szülők robotoltak a megélhetésért.
De egy kicsit hagyni kell, érlelődjön a dolog, ahogy virágból gyümölcs érik az ágon, a születéskor 3 születés van: a gyerek mellett egy apa és egy anya is születik. Nem tudjuk igazán, milyenek lesznek ők.
Nézd Scythian (#25), én milliószor el szoktam mondani, minden ilyen kérdésnél - részint saját indíttatásból IS, lévén magam is örökbe adott - hogy szerintem ilyen esetekben a művi abortusz általában a kisebbik rossz döntés. Hogy miért gondolom így, na ezek az okok szinte modell-szerűen jönnek elő ennél a kérdésnél, a kérdésben is, meg a rá adott válaszokban is. Na, pl. azért, hogy mindez NE legyen.
Most viszont vélhetően az a helyzet, hogy "az a vonat már elment", most már az van, hogy csakazértis teljesen tönkre akarjuk tenni a lány életét azzal, hogy belenyomjuk egy számára kezelhetetlen helyzetbe, vagy hagyjuk, hogy élje a saját életét a saját szándékai és saját döntései szerint. Más nem maradt.
Azért igazán érdekelne, hogy akik a Kérdező szándékait támogatnák, azok hogyan képzelnék el hármójuk kapcsolatát a továbbiakban... lány megszül, a kórházban hagyja, nagyi hazaviszi... ÉS????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!