El kellene fogadnom, ha az egyetlen lányom örökbe akarja adni a születendő unokámat?
19 éves, terhes, becsúszott, abortuszt nem akart. Én 40 vagyok. Mióta elköltözött egy fél éve a lányom, egyedül élek, a férjem 10 éve meghalt. Nem szűkölködöm, vezetem a vállalkozásom.
A lányom szeretné örökbe adni a babát. El tudom fogadni, hogy nem szeretné felnevelni, de én nagyon szívesen felnevelném! Boldogan venném magamhoz, de a lányom ezt nem akarja. Tudom, abszurd, de mióta csak világra jött a lányom, alig várom, hogy nagymama lehessek. És most megszakad a szívem, hogy az egyetlen unokámat örökbe akarja adni. Az egyik érve, hogy szeretné, ha a gyereke teljes családban nőne fel, míg én csak egyedül lennék rá. És azt mondja, hogy ha nálam nevelkedne a gyermek, akkor nem tudna tőle teljesen elszakadni, és ezt ő nem akarja. Úgy érzem, óriási hibát követ el. Szó nélkül el kellene fogadnom a döntését? Hiszen az én unokám is! Mit tehetnék?
Beszéld le róla. Főleg akkor, ha te fel szeretnéd nevelni. Az én unokám is ezt tette, de az anyja /a lányom/ egy percig sem akarta meggyőzni az ellenkezőjéről.
Nekem vérzik csak érte a szívem annyira, hogy pénzt, időt nem kímélve felkutattam egy idegen országban és titokban egyszer megnéztem. Ez 800 ezer forintomba került, rengeteg fáradtságomba, de megérte. A kislány csodaszép, multimilliomosok nevelik Franciaországban.
"Az, hogy örökbeadja-e, vagy sem, az az ő döntése. A gyerek nagyszülei ebbe nemigen szólhatnak bele."
Azért erre nem tennék fel nagyobb összeget. Nagy valószínűséggel jogilag is lehetséges, hogy a nagyszülő örökbe fogadja, miután a szülő lemond róla. Vagyis logikusabb, hogy egy szülő miután eldönti az örökbefogadást és lemond róla, már nem rendelkezhet az elhelyezésén. Az vér szerinti nagyszülőnél pedig jobb helye van a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!