Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igazságtalan az ha a közös...

Igazságtalan az ha a közös gyerek kap lakást, miközben a 2 nevelt nem?

Figyelt kérdés
Szóval van egy házaspár akik úgy jöttek össze hogy a nőnek volt 2 gyermeke az előző házasságából, akik 9-11 évesek voltak amikor össze költöztek az új férjjel, és innentől lettek egy család. Később született közös gyermek. Mára már mindenki felnőtt. A legkisebb tehát közös gyerek kap lakást a szüleitől hitel mentesen, míg a másik két gyerek magának teremtett meg mindent az életben. Az ő apjuk amugy nincs a képben, nem tartja velük a kapcsolatot gyerekkoruk óta. Mit gondoltok, mennyire igazságtalan ez?
márc. 6. 21:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/90 anonim ***** válasza:
87%

75

Pont ez az, hogy olyan nincs, hogy csak az egyik taníttatására futja. Akkor ossza szét kétfelé a pénzt, és mindegyik tanul belőle, a többit pedig kipótolják (a kölykök).

tegnap 14:52
 82/90 anonim ***** válasza:
100%
77-es: oké, de nálatok arról volt szó, hogy a nagyobb tesóid is kaptak lakást, csak elkótyavetyélték, de a fenti kérdés szereplői közül csak a legkisebb kapott lakást, a nagyobbak lófaxt a seggükbe. A kettő két külön szituáció.
tegnap 16:03
 83/90 anonim ***** válasza:
70%

Akik ennyire a neveloszulo mellett kampányoltok, nektek volt nevelőszülőtök? Tudjátok milyen mikor szarba se vagytok véve, mert ott van az új gyermek, aki mondjuk nem emlékezteti a szülőt az exére? Vagy a másik, a neveloszulo kb mint egy darab sz@rt úgy nézi, mert nem az ő tökéből pattant?

Plusz, ismeritek azt a szót, hogy emberség és igazságosság? Nem hiszem, hisz olyanok vagytok mint valami zsidó, annyira kapzsik és csak a törvénnyel foglalkoztok. Se az etikai elvek, se a jószándék nem vezérel titeket sajnos.

tegnap 16:36
 84/90 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg anyuka támogassa egyformán a gyerekeit, a férje meg csak a sajátját. De azért ez nehéz, mert a nagy korkülönbség alatt változthatott az anyagi helyzete és és hát elég nagy az infláció és az ingatlanok áremelkedése.
tegnap 17:04
 85/90 anonim ***** válasza:
100%
83-as. Nálunk volt két "jelölt". Mind a kettő nyalizott nekem apám miatt. Mikor meg próbáltak beljebb férkőzni, már azon morfondíroztak hogyan tegyenek el az "útból", volt hogy felvetették apámnak hogy vigyen bentlakásos iskolába. Nőként írom, hogy azóta hányok a nőktől, és nagyon nehezen bízok meg bennük. Utánfutónak csúfoltak. Apám elhajtotta mindkettőt, természetesen utána úgy volt beállítva hogy én legyek a szar, hogy "miattam". Pedig bizisten örültem volna egy "pótmamának", mert sajnos az enyém meghalt, és kislányként vágytam volna egy szerető, támogató anyukának. De sajnos ez nem jött össze...
tegnap 18:01
 86/90 anonim ***** válasza:
100%
#85 de legalább volt egy normális apád, akinek nem az aktuális nemiszerv volt a fontosabb hanem a gyereke. Ez ritkaság, akár férfiról akár nőről van szó. Sajnos.
tegnap 19:14
 87/90 anonim ***** válasza:
82%
84: de valahogy akkor is gondolkodni kell előre, hogy 3 gyerekből ne csak 1 kapjon valamit. Meg ha idősebbek az előző házasságából lévő tesók, ráadásul nem pár, hanem tizenpár évvel, akkor miért csak a legfiatalabbnál jut eszébe valakinek:"Jé, kéne lakás a Bécikének"? Vagy akkor ha nem is konkrétan lakással, de másképpen akkor is lehet támogatni a gyereket. Vagy mindenki kapjon lakást, vagy valami avval egyenértékű segítséget, vagy senki ne kapjon semmit...
tegnap 20:51
 88/90 anonim ***** válasza:
58%

Persze, valahogy törekedni kell arra, hogy igazságos legyen a vége.

Egyébként nem feltétlenül csak lakást lehet ideszámítani, mert kerülhetett az egyik gyereknek többe mondjuk egy fizetős tanulmány, külföldi út, vagy lakhatott tovább otthon a másik vagy a harmadiknak beleadhattak az albérletbe vagy autóba, vállalkozásba... stb.

De ha a szülő törekedni akar arra, hogy szeressék egymást a gyerekei, ne szüljön egy ilyen ajándék irigységet, akkor ezeket lekommunikálja velük, hogy ő mit miért tart igazságosnak.

Másrészről viszont ez a szülő vagyona, az ő döntése, nem lehet semmit követelni, csak megköszönni, ha ad. Pláne, hogy bőven felnőtt gyerekekről van szó. De a szülőnek jogában áll a saját pénzét elkártyázni vagy bármi.

ma 08:23
 89/90 anonim ***** válasza:
Jogában áll, de akkor vagy ossza a lakás árát 3 egyenlő részre, vagy egyiknek se adjon semmit. Mert így kinéz egy elég combos testvérgyűlölet, ha öcsike kap egy komplett lakást, ők meg lófaxt a seggükbe. Csak a sztoriban az jött le, hogy a 2 nagy tesó semmit nem kapott anno.
ma 11:32
 90/90 anonim ***** válasza:
30%

Biztos, én vagyok furcsán bekötve, de 40 évesen már rég nem tartom a markom és nem nézem árgus szemekkel azt se, hogy a testvérem milyen támogatást kap. Ok, nálunk mindketten felnőttek vagyunk, de ha lenne nagy korkülönbséggel féltestvérem, még annyira se érdekelne, hogy ő mit kap.

Felnőttem, önálló vagyok. Persze, van az, hogy pénz mindig jön, de magasról tojnam le, ha ilyen szituáció merülne fel.

Nem gondolom, hogy egy szülőnek kicentizve kellene mérnie a vagyonát. Más példa, de ha az egyik gyerekem szemüveges és félévente új lencse kell (mert hál istennek javul), nem fogom félretenni ezt a pénzt a másiknak, hogy igazságosan kapjanak.

Mindenkit az igényei szerint támogatok. Így lesz ez később is.

A lakás az mondjuk durva példa, de az adott helyzetben, amennyiben amikor a két nagy lett felnőtt nem volt pénzem lakásra, de azóta sínen van az életük, nem gondolnám, hogy akkora probléma a legkisebbet lakással támogatni.

ma 11:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!