Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igazságtalan az ha a közös...

Igazságtalan az ha a közös gyerek kap lakást, miközben a 2 nevelt nem?

Figyelt kérdés
Szóval van egy házaspár akik úgy jöttek össze hogy a nőnek volt 2 gyermeke az előző házasságából, akik 9-11 évesek voltak amikor össze költöztek az új férjjel, és innentől lettek egy család. Később született közös gyermek. Mára már mindenki felnőtt. A legkisebb tehát közös gyerek kap lakást a szüleitől hitel mentesen, míg a másik két gyerek magának teremtett meg mindent az életben. Az ő apjuk amugy nincs a képben, nem tartja velük a kapcsolatot gyerekkoruk óta. Mit gondoltok, mennyire igazságtalan ez?
márc. 6. 21:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/87 anonim ***** válasza:
80%

Mik a háttér infók?

Mivel a 2 nagy gyerek önállóan indult el, ezek alapján valószínűleg nem az anya keres jól.

Az sem mindegy milyen arányban fizetett bele az anya a legkisebb lakásába. Pl 95%-5% vagy 50-50%, jó nagy különbség, ugye?

A szülői ingatlan öröklésekor pedig emiatt a 2 nagyobb kaphat nagyobb részt, vagy akár a legkisebb az anya után már nem is fog örökölni.

És persze ott van az a lehetőség a miértre, hogy a 2 idősebb gyerek önállósodása idején nem engedhették meg maguknak a szülők az anyagi támogatást.

Szóval rengeteg az ismeretlen tényező, ezek nélkül pedig nem kéne véleményt alkotni.

tegnapelőtt 04:39
 22/87 anonim ***** válasza:
43%

Hacsak az anya nem kompenzálja valamivel, nem igazságos. Egy szülő egyformán kell támogassa mind a 3 gyerekét. Plusz még ott van az, hogy 30 évesen egy ember se annyira fiatal, hogy ne tudott volna eddig összehozni egy lakást magának, hangon akart volna (azért Németországban 10 év alatt még nagyon jól kerestek). Szóval annyira nem mentség hogy kisebb. A két féltesónak is sikerült, nekik valamit adott az anya? Vagy semmit.

Lényeg az, hogy ha semmivel nem segített nekik, majd öregkorára nem lesztek kötelesek rendezni. Majd a kistesó elrendezi.

tegnapelőtt 05:59
 23/87 anonim ***** válasza:
94%
Ismerős a helyzet. A férjemnek van 2 édestestvére, 2 mostoha és 1 féltestvére. Anno ugye a mostohaanyja hozott a családba 2 kisgyereket, apósomnak volt 3, majd született egy közös, időközben egyébként mindkettőnek meghalt a volt párja, akik amúgy nem sok vizet zavartak, mert nem tartották a kapcsolatot a gyerekekkel, pénzt nem adtak a nevelésükhöz, tehát itt még egál volt a dolog. Együtt éltek mindannyian x ideig, a kicsi viszont a mai napig nem repült ki a fészekből(37 éves), sőt 2 gyereket is szült a családi házba, a szülők meg arra az egy szem gyerekre ráírták az egész házat, kizárva az örökségből a másik 5 gyereket.
tegnapelőtt 06:01
 24/87 anonim ***** válasza:
17%

Magyarán 2 nevelt gyerek már KB 40 évesek ha nevelt gyerekeknek IS Van saját tizenéves gyerekei

"Csak az az indok amiért nem, hogy a 2 nagyobb már rég házas és tizenéves gyerekeik vannak, és hogy ők boldogulnak az életben, "

Nem hiszem hogy kétt KB negyven éves testvért ez izgatna legjobban

tegnapelőtt 06:18
 25/87 anonim ***** válasza:
84%
Ismeretségi körömben volt ilyen, csak ott apukanak volt két gyereke az előző kapcsolatból. Valas után tizenevvel nősült újra és lett közös gyerek. Apu a második házasság alatt az új feleséggel, annak családja segítségével vállalkozást indított és igencsak jó anyagi helyzetbe került. Ügyvéddel megoldották, hogy a korábbi házasságból származó két gyerek -akik amúgy addig, amíg apu xarul állt le se kakkantották- csak a kötelező minimumot kapja majd, ha apu meghal.
tegnapelőtt 06:48
 26/87 anonim ***** válasza:
34%

Hu azért az meredek, hogy sokan úgy gondolkoznak mint a tigrisek. Gondolom csak azért nem fojtják vízbe az új párjuk korábbi gyerekeit, mert bűntetendő...

Onnantól kezdve, hogy összekötöd az életed valakivel, az ő családja, a te családod is. Az ő anyjához is kell menni látogatóba, az ő apja is nagypapája lesz a te gyerekednek is stb.

Ha a páromnak már vannak gyerekei, akkor őket is az életembe kell, hogy fogadjam. Ha ezt nem tudom megugrani, akkor nem illünk össze. Tudatalatt egy családi pizzázásnál az ilyen ember húzza ott is a strigulát, hogy az én kölyköm mennyit evett, meg az "idegen" is? Egyáltalán hogy lehet idegennek nevezni a párod/feleséged gyerekeit??

Aki ennyire odavan, hogy az ő génjei, meg genetikáját biztosan örökítse, és csak ez számít, az menjen el spermabankba, meg szexeljen védekezés nélkül minél többször. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯

Rohadtul nem ez a lényeg, ha egy normális APA vagy, a gyermek akit neveltél, akkor is a tiéd, hogyha vér szerint nem vagytok rokonok.

Summa: Szerintem igazságtalan a helyzet. Lehet a most 40 éveseknek már megvan a ház, de mondjuk egy azzal egyező vagyon ugyanolyan jól jönne nekik, mint a kistestvérnek. Persze ebbe benne van az is, hogy valószínűleg a szülők anyagi helyzete változott a 20 év alatt, és mondjuk nem tudták támogatni az idősebb gyerekeket, amikor kirepültek, de persze ez nem derül ki a kérdésből.

tegnapelőtt 06:55
 27/87 anonim ***** válasza:
31%

"Onnantól kezdve, hogy összekötöd az életed valakivel, az ő családja, a te családod is. Az ő anyjához is kell menni látogatóba, az ő apja is nagypapája lesz a te gyerekednek is stb."

Vagy nem. Attól, hogy a férjem anyja, apja, húga, bántja, gyereke, akárkije, nem biztos, hogy passzol az egyéniségünk, nem biztos hogy szeretjük, sőt, lehet hogy kimondottan utaljuk egymást. Nem ártana ezt is elfogadni.

tegnapelőtt 06:58
 28/87 anonim ***** válasza:
79%

Az idősebb gyerekek anyu és az apjuk sara. Anyu dolga lett volna a saját hozzájárulását úgy adni, hogy gondol a többi gyerekére is, a nevelőapu meg nyilván a saját gyerekére költ.

Imádom az ilyen " te úgyis boldogulsz/neked már van" érveket, amikor valaki különbséget tesz a gyerekei között...A kisebb lúzersége nem a nagy bűne, és szerintem teljesen mindegy miről van szó, mindenkinek jólesik, ha kap, egyenlően. Majd anyukának se essen rosszul akkor, ha a másik két gyereke hasonlóképpen lekakkantja azon az alapon, hogy nekik van párjuk és annak is van anyja, arról kell gondoskodni, a kicsi meg elvált, nincs anyós-após a képben, így ráér csak a saját anyjával törődni. Hülye duma, nem? Nyaljon csak vissza a fagyi!

tegnapelőtt 07:06
 29/87 anonim ***** válasza:
65%

Engem hidegen hagy, hogy a testvérem nem fizetett ki a szülői házból, szerintem nem is fog... Így is elértem amít akartam, sokkal többet keresek, mint azt valaha is gondoltam.

Tesóm ezzel szemben, nagyon pénzéhes. Fordított helyzetben már szerintem eladta volna a fejem felöl a családi házat.

És bizony ez jellemző az átlagos vagy átlag alatti szinvonolanon élőkre örökléskor.

Persze tudom, mindenki azt állítja ő aztán biztosan nem csinálna ilyet, majd vérszemetkapnak idővel. Nem véletlenül van annyi örökösödési "háború" napjainkban. Természetesen kivételek mindig vannak.

Ha pedig rengeteg pénzről van szó még nagyobb lesz a cica harc.

Közvetlen 300 méteres környezetem:

1. kert szomszédom szintén nem fizetti ki a testvérét, pedig van pénzük. 2 évente párosával cserélik a 15 milliós autókat.

2. Szembe szomszédom, ráíratta a gyerekeire a házát, még akkor mikor megvették. A gyerekei kirakták, most albérletbe lakik, a házat pedig eladták. A pert alapvetően elvesztette a gyerekeivel szemben.

3. pár házzal arréb, 3-an voltak testvérek. Egyikük elköltözött a másik kettő ott maradt. Majd az egyik aki ott maradt kifizette a másikat, hogy tünjön végre el onnan, és átverte a 2 kiköltözött testvért a Tsz földrészek értékével. A harmadik testvért 20 év alatt sem sikerült kifizetnie.

tegnapelőtt 07:07
 30/87 anonim ***** válasza:
20%
Ez teljesen oké így. Anyuka úgy se sokat rakhatott bele.
tegnapelőtt 07:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!