Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igazságtalan az ha a közös...

Igazságtalan az ha a közös gyerek kap lakást, miközben a 2 nevelt nem?

Figyelt kérdés
Szóval van egy házaspár akik úgy jöttek össze hogy a nőnek volt 2 gyermeke az előző házasságából, akik 9-11 évesek voltak amikor össze költöztek az új férjjel, és innentől lettek egy család. Később született közös gyermek. Mára már mindenki felnőtt. A legkisebb tehát közös gyerek kap lakást a szüleitől hitel mentesen, míg a másik két gyerek magának teremtett meg mindent az életben. Az ő apjuk amugy nincs a képben, nem tartja velük a kapcsolatot gyerekkoruk óta. Mit gondoltok, mennyire igazságtalan ez?
márc. 6. 21:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/90 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk pontosan ez a helyzet, apám a közös gyereknek bármit, amit kiejt a száján, én ellenben örüljek, hogy lakhattam ott 21 éves koromig.

Nekem nyolc, megoldottam az életemet, most már külföldön dolgozom egészen jó fizetésért (forintban számítva meg főleg) - nekem nem lesz megélhetési gondom időskoromra, apám meg menjen majd a közös gyerekhez, ha otthont kellene pl fizetni.

Engem lehet elfelejteni.

A kérdező gyerekei is joggal érezhetik becsapottnak magukat, igen.

tegnapelőtt 11:44
 42/90 anonim ***** válasza:
81%

Azt nem értem, miért védelmezi mindenki azt, hogy csakis a férj finanszírozhat mindent? Ha az anya dolgozott, akkor ő is hozzátett a közöshöz, amikor a közös kisgyerekkel volt otthon és azért nem keresett, az is igazolható és elvárható a férjétől, hogy ilyenkor ő vigye a hátán anyagilag a családot. Ezen kívül az anya is örökölhetett, sőt lehetett vagyona a házasság előtt is. stb

Az nem várható el a férjtől, hogy a nevelt gyerekekkel azonosan kezelje a ver szerinti gyerekét, de az anyának mindhárom gyereke vér szerinti gyerek és igenis erkölcsileg köteles lenne őket is támogatni (anya vagyok). Az, hogy megállnak a lábukon, nem indok. Az lehetne nálam kivétel, ha az egyik gyerekem mondjuk milliárdos lenne,

a másik meg átlagos jövedelmű, de ebben az esetben us megbeszélném ezt a másik gyerekkel.

tegnapelőtt 11:49
 43/90 anonim ***** válasza:
93%

Én sem vagyok a mostohaapám vér szerinti gyereke. Sőt, 16 voltam amikor megismertem (tehát nem nevelt), plusz nem is éltem vele egy fedél alatt.

Mégis imádjuk egymást, gyerekének tekint. Mindent megad, amit csak lehet és tud (múltkor is éppen csak említettem valamit, pusztán a véleményét akartam, és meg is kaptam tőle a cuccost, amit be is üzemelt)

Szóval kutyát se érdekli, a gyerek az gyerek, vér ide vagy oda.

tegnapelőtt 11:52
 44/90 anonim ***** válasza:
0%
Miért kéne lakást vennem a nevelt gyerekemnek, ha egy hambira sem ülhetek be vele egy kajáldába?
tegnapelőtt 12:14
 45/90 anonim ***** válasza:
75%
Amúgy az remélem megvan, hogy amikor 2 ember összekerül, és az egyik félnek vannak gyerekei, azt a másik fél kutya köteles elfogadni. Ha nem, akkor olyant kell keresni, akinek nincsenek gyerekei. Ha meg nagyon kell az a másik, akkor konkrétan ő lesz a gyerek második apja/anyja. Ha meg már apja/anyja, nem számít, hogy vérszerinti vagy sem, de a gyerekeket egyformán kell részesíteni a dolgokban, főleg ha a gyerek félárva, nehogy már ő ne kapjon lóf@szt se, és örüljön annak, hogy kap valami ételt. A másikra meg marad mondjuk a családi ház, amibe az anyja is belepótolt jó keményen. Annak az embernek miért nem járna semmi? Főleg ha az a két ember nevelte fel.
tegnapelőtt 12:24
 46/90 anonim ***** válasza:
53%

Hogy meg lehessen ítélni, hogy ez mennyire igazságos, nagyon kevés az infó. Egy bizonyos szituációra van kihegyezve, ahol nyilván abba az irányba próbálja a posztoló terelni az érzelmeket, hogy a két nagy testvér a jófiú és az áldozat, akik semmit nem kaptak és öneröböl fel tudták építeni az egzisztenciájukat (nyilván egyikük írta a posztot) a "kicsi" meg a tróger, mégis a kedvezményezett. A teljes igazságot pedig csakis a két szülö tudja, úgyhogy kár is ítélkezni. Lehet akár, hogy a lakás, amit a srác megkap, az apja szülöi hagyatéka. Vagy 90-10 %-ban fizette az apa és anya, a két nagy pedig már kapott támogatást, pl. a lagzijukat állták a szülök, ezért így gondolják igazságosnak. Millió verzió elöfordulhat. A teljes igazságot csak a szülök tudják, úgyhogy tök fölösleges itt bárki felett is pálcát törni. Na béke.

Menjetek kirándulni, itt a tavasz!

tegnapelőtt 12:59
 47/90 anonim ***** válasza:
0%

Megint megkérdem, és tisztelettel kérem, hogy ne pontozzatok le, hanem normálisan válaszoljatok!

Miért fizessem valaki lakását, akivel nem ülhetek be sehová enni?

tegnapelőtt 13:05
 48/90 anonim ***** válasza:
47 - kifejtenéd kicsit bövebben? Nevelt gyereked van, aki nem akarja veled tartani a kapcsolatot? Erre gondolsz?
tegnapelőtt 13:18
 49/90 anonim ***** válasza:
100%

“ Miért fizessem valaki lakását, akivel nem ülhetek be sehová enni?”

Ki mondja hogy fizesd a lakását? Ez nem erről szól.

tegnapelőtt 13:26
 50/90 anonim ***** válasza:
#46 írta a posztoló kérdésre válaszolva, hogy az anya milliói is benne vannak. Nyilván nem tudjuk a részleteket, de ha az anya is tett bele anyagilag, akkor igen, igazságtalan a többivel szemben. Nyilván lenne még ezer kérdés, amit boncolgatni lehet, de az anya pénze tekintetében jogosnak érezhetik magukat kisemmizve a nagyobbak.
tegnapelőtt 13:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!