Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igazságtalan az ha a közös...

Igazságtalan az ha a közös gyerek kap lakást, miközben a 2 nevelt nem?

Figyelt kérdés
Szóval van egy házaspár akik úgy jöttek össze hogy a nőnek volt 2 gyermeke az előző házasságából, akik 9-11 évesek voltak amikor össze költöztek az új férjjel, és innentől lettek egy család. Később született közös gyermek. Mára már mindenki felnőtt. A legkisebb tehát közös gyerek kap lakást a szüleitől hitel mentesen, míg a másik két gyerek magának teremtett meg mindent az életben. Az ő apjuk amugy nincs a képben, nem tartja velük a kapcsolatot gyerekkoruk óta. Mit gondoltok, mennyire igazságtalan ez?
márc. 6. 21:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/90 anonim ***** válasza:
24%

És mi a garancia, hogy másnap anyu nem dob ki?

És ha kidob, kitől perelhetem (..., perelhetem egyáltalán?)...vissza?

tegnapelőtt 15:26
 62/90 anonim ***** válasza:
13%

Amikor valaki arra hovatkozva nem akar gyerekes nőt vagy férfit, hogy a francnak van kedve más kölykét finanszírozni, akkor mindenki öntudatosan megvallja, hogy “nem kell”.

Ilyenkor meg kiderül, hogy házat kéne venni nekik, ha a saját gyerekedet támogatnád

tegnapelőtt 15:30
 63/90 anonim ***** válasza:
33%

#60 inkább költsék magukra azt a pénzt akkor inkább.

Ismerősömnél is így van. Van egy drogos öccse, annak még a seggét is kinyalják, az is csak féltestvère apáról. Ismerősöm az apjánál élt, azt se tudják hogy hogy túrják ki az örökségből, hogy a várva várt fiugyermek kapjon mindent, aki a börtönbe úgy járkál mint én a piacra.

Ez is igazságos? Végülis, ne várja el a "kakukkfióka", hogy legalább valami pénzt kapjon a "szeretett" apjától, akinek konkrétan csak a fiacskája létezik, és ő 19 évesen kikerült a családból, és azóta az apja még legalább boldog karácsonyt se kívánt.

Most persze a lánygyermek és annak a gyerekei után kaparnak, hogy megöregedtek, de így is a vagyon a fiúé lett, az meg kitudja hol hányódik.

Szóval remélem, hogy megélsz te is valami ilyent és aztán jössz ide észt osztani.

Emberség is van, nem csak jogok még törvény. Nézz utána.

tegnapelőtt 15:31
 64/90 anonim ***** válasza:
0%

63

Miért költsék magukra, ha adott egy gyerek, akinek szüksége van rá, ők pedig szívesen adják? Mert valami random gyakoris azt mondja? :D

Ismétlem: az elvárható, hogy a vér szerinti gyerekek közt igazságosan osszák meg a javakat. Bár megjegyzem, én nem hisztériáztam, amikor a testvérem nagyobb összeget kapott lakásvásárlásra, mivel én egyetemista voltam, és pont nem terveztem letelepedni meg családot alapítani… Utána meg a rám eső pénzt elvitte egy szeretett rokonunk betegsége. Szóval történt velem ilyesmi, de nem nyivákoltam miatta, mert megértettem, hogy milyen helyzetben születtek a döntések.

Az viszont felfoghatatlan, hogy egy mostoha gyerek milyen jogcímen követelne pénzt a nevelőszülőjétől??? Az oké, hogy amíg otthon él, addig közösen eltartják, de utána miért kellene az idegen “szülőnek” egy forintot is ráköltenie a SAJÁT gyerekének rovására.

tegnapelőtt 15:39
 65/90 anonim ***** válasza:
89%
Az igazsag feluton van, van akit szandekosan kizarnak, de attol aztan ne is varjak el, hogy majd oregkoraban apolja ot. Ez igy igazsagos. Vannak itt erdekes tortenetek.
tegnapelőtt 16:05
 66/90 anonim ***** válasza:
85%

Igazságtalan.

Ha pl vettek a közös gyereknek egy 20 milliós lakást (tudom nem nagyon lehet ennyiért, de az egyszerűseg kedvéért tegyük fel) akkor abból ugye mivel a házasság vagyon közösség az azt jelenti hogy 10 millió anyuka része. Természetesen nem azt kellett volna hogy akkor 20 millió mindkét másik gyereknek, de az anyuka által beleadott 10 milliós rész járt volna.

Amennyiben nem tudja mindhárom gyereket megtámogatni 10 millióval akkor nem kellett volna a legkisebbet se. Mert neki mindhárom egyformán a gyereke és egyformán kellene őket támogatnia. Új apu pedig nem várhatja el hogy anyu a közös gyerekre többet aldozzon.

tegnapelőtt 17:56
 67/90 anonim ***** válasza:
48%
60*te majom,milyen kaukfiokák??nem ök kérték hogy szülessenek meg,majd ha a nő megörekszik a kisebbik ápolja gondozza,igy az igazságos nem de???!
tegnapelőtt 18:19
 68/90 anonim ***** válasza:
0%

Ti ennyire értetlenek vagytok???

A pasinak mi a búbánatos franc köze van a jő előző házasságából született kakukkfiókákhoz? Miért kellene lakást vennie nekik? Wtf.

tegnap 00:48
 69/90 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor vagy legyen megoldva a 3 gyereknek a lakás, vagy sehogy, mert evvel egy testvérgyűlölet borítékolásán felül semmi sem várható... De ha anyuka csak egy gyereket akar, hajrá, de akkor ne nyávogjon, ha végül 3-ból egy sem marad-általában az agyonajnározott kölyök kezd el először szarni az ilyen szülőkre-.
tegnap 01:22
 70/90 anonim ***** válasza:
100%
#68 új apunak nem kellene házat vennie a régi gyereknek. De az új gyerek házában benne van anyu pénze is, akinek viszont a régi gyerekek ugyanúgy a gyerekei. Neki ugyanannyival kellett volna támogatnia azt a két gyereket is mint a kozoset.
tegnap 06:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!