Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudom, hogy a gyerektartásra...

Tudom, hogy a gyerektartásra szükség van a gyerek érdekében, de nem igazságtalan egy kicsit ez a másik szülővel szemben?

Figyelt kérdés
Tételezzünk fel egy olyan helyzetet, ahol mindkét fél igényt tart a gyermekre és egyik sem alkalmatlan, mégis csak az egyik fél kaphatja meg. A másik fél amellett, hogy nem nevelheti a gyermekét, csak néha találkozhat vele - szerintem ez a nagyobb érvágás - még fizetnie is kell, a pénzt viszont nem a gyerek kapja, hanem a gyereket nevelő fél, és senki nem tudja biztosítani - mert ha tudná, még valahogy ok lenne -, hogy az összes forintot a gyerekre költi.
2016. szept. 6. 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/75 anonim ***** válasza:
97%
Ha nálad van a gyerek, akkor is fizetned kell, csak azt úgy hívják, hogy mindennapi költségek.
2016. szept. 6. 21:48
 2/75 anonim ***** válasza:
93%

A gyereket nevelö fél amit kap gyerektartás címén, az a gyerek szükségleteire még véletlen sem elég, ezért kizárt, hogy másra lehessen költeni.

Egy gyerek ugyanis nemcsak eszik meg ruhákat hord, hanem még rengeteg egyéb költség van rá.

Szóval anyagilag is még az a fél jár jobban, aki "csak" fizet, mint a másik, akinek sok egyéb korlátozásban is része van.

2016. szept. 6. 21:49
 3/75 anonim ***** válasza:
89%
Olyan nincs hogy nem a gyerekre költi. A gyerek eltartása többe kerül, mint amennyit te fizetsz.
2016. szept. 6. 21:50
 4/75 A kérdező kommentje:
De biztosan 2-szer többe kerül? Mert a másik félnek a gyerek költségei felét kell fizetnie, a másik felét a nevelő fél fizeti.
2016. szept. 6. 21:52
 5/75 anonim ***** válasza:
97%

Az élet pénzbe kerül. A gyerekre költeni kell. A gyerek közös, fizessen ő is.

Amúgy simán meglehet beszélni hogy a másik fél is találkozhasson vele bármikor.

2016. szept. 6. 21:54
 6/75 anonim ***** válasza:
95%
Van egy 12 éves gyerekem, havi 25 ezret kapok gyerektartásra. Normális házban lakunk, aminek van rezsiköltsége. Víz, villany, fűtés télen, tv, internet, szemétszállítás. Van mobilja, havi számlával. Buszbérlet minden hónapban. Amit nyár elején vettem ruhákat, mindent kinőtt nyár végére. Szokott beteg is lenni, gyógyszerek kellenek. Szokott barátnőzni, szülinapra járni, ahova ajándék kell. Még enni is szokott naponta többször. Nyáron táborban volt, szeptemberben kezdődött a suli. Csak a tankönyvek volt 13 ezer, a tanszerek másik 13 ezer, plusz a táska 9000. A lába 40-esre, cipőkből is új. Ja, szemüveget is kellett csináltatnom, most olcsón megúsztam, 22000. Hidd el, minden fillért ráköltök, amit kapok, sőt. Apuka gyakorlatilag korlátlan láthatást kapott, ez volt a kikötése a váláshoz. Nyáron 3x vitte el egy-egy délutánra. A fél nyár az övé lehetett volna.
2016. szept. 6. 21:56
 7/75 anonim ***** válasza:
19%
Akkor én leszek most az ellenpélda. Egyedül nevelem az 5 hónapos lányomat,és a terhesség alatt is egyedül mentem bevásárolni: bútorok, babakocsi, bevásárlás... Nincs szükség apuka pénzére.
2016. szept. 6. 21:59
 8/75 anonim ***** válasza:
87%

"De biztosan 2-szer többe kerül? Mert a másik félnek a gyerek költségei felét kell fizetnie, a másik felét a nevelő fél fizeti."

EZ NAGY TÉVEDÉS!!!

A gyereket nevelö szülönek nem kell ugyanannyit a gyerekre költenie, mert ö természetben "fizet" többet, gondoskodik a gyerekröl minden nap, hozza-viszi óvodába/iskolába, föz, mos rá, tanul vele, ápolja, ha beteg, stb és a legtöbb esetben emiatt a munkahelyen hátrányba kerül. A gyerek ellátását "forintosítva" sokkal nagyobb összeg jönne ki, mint a gyerektartás összege.

De ettöl függetlenül is a szokásos mértékü gyerektartás annyira kevés, hogy még a duplája sem haladná meg a gyerek szükségleteit.

2016. szept. 6. 22:02
 9/75 A kérdező kommentje:
6-os, elhiszem, hogy te minden pénzt a gyerekre költesz és 7-es, ez igazán tisztelendő dolog? De ettől még lehetnek mások, nem ti, akik másra is költik azt a pénzt.
2016. szept. 6. 22:04
 10/75 A kérdező kommentje:

# 8: Ja persze, de mi van, ha az az idő, amit a gyerekkel tölt, az számára nem teher, hanem ajándék.

Mondom, a gyerek szempontjából igen, kell a gyerektartás. De nézzük a két szülőt, ha mindkettő igényt tart a gyerekre:

A megkapja a gyereket, és kapja a pénzt, amiről ő dönti el, hogy mire költi (senki nem ellenőrzi).

B-től elveszik a gyereket, csak néha látogathatja, és még fizetnie kell pénzt, amiről nem ő dönti el, hogy milyen módon költsék a gyerekre.

2016. szept. 6. 22:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!