Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudom, hogy a gyerektartásra...

Tudom, hogy a gyerektartásra szükség van a gyerek érdekében, de nem igazságtalan egy kicsit ez a másik szülővel szemben?

Figyelt kérdés
Tételezzünk fel egy olyan helyzetet, ahol mindkét fél igényt tart a gyermekre és egyik sem alkalmatlan, mégis csak az egyik fél kaphatja meg. A másik fél amellett, hogy nem nevelheti a gyermekét, csak néha találkozhat vele - szerintem ez a nagyobb érvágás - még fizetnie is kell, a pénzt viszont nem a gyerek kapja, hanem a gyereket nevelő fél, és senki nem tudja biztosítani - mert ha tudná, még valahogy ok lenne -, hogy az összes forintot a gyerekre költi.
2016. szept. 6. 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
93%
Nem tartom igazságtalanságnak. Annyi pénzt, amennyi a gyerektartás akkor is ráköltenél a gyerekedre, ha együtt laknál az anyjával meg vele. Tehát azt nem a kialakult helyzet miatt fizettetik veled, amúgy is kéne. Az meg hogy milyen gyakran találkozol a gyerekkel csak rajtad meg az anyja megegyezésén múlik. Ha normális felnőtt ember módjára váltatok el, nem pedig utálkozva, akkor biztos nem fogja tiltani tőled a gyereket és annyiszor láthatod, akárhányszor akarod. Sőt, ha nem is nálad van elhelyezve, akkor is meg lehet vele beszélni hogy időnként nálad legyen pár napot.
2016. szept. 6. 22:22
 22/75 anonim ***** válasza:
90%
Ha gazdag vagy és többet fizetsz, akkor valószínűleg a gyerek sem putriban nőtt és vannak igényei. Bármennyire is szeretnéd megmagyarázni, gyerektartásból még senki sem tudott nyerészkedni. Esetéeg Hollywoodban. Ha hollywoodi sztár vagy, na, akkor bocs.
2016. szept. 6. 22:22
 23/75 Eszter76 ***** válasza:
35%

Ha valaki, akkor én ismerem mind a két szempontot... 2 gyerekem van a volt férjemtől, én nevelem őket, 1 a páromtól, szintén mi neveljük, a páromnak van 1 a volt kapcsolatából.

Én kevesebbet kapok a volt férjemtől a 2 gyerek után, mint amennyit a párom fizet az 1 gyerek után - holott a jövedelmük kb. ugyanannyi.

A párom volt nőjének semmi nem elég... időnként bepereli, hogy ilyen-olyan alapon fizessen többet - és legutóbb sem vették figyelembe, hogy itt 3 gyereket nevelünk, ráadásul közölte, hogy a férfi, akivel lakik, az nem az élettársa, hanem albérlőtárs, a bíró meg elhitte...

Ugyanakkor azt is tudom, hogy milyen nehéz beosztani a pénzt. Amikor még egyedül voltam a két nagyobb gyerekkel, akkor is úgy gondoltam, hogy fontos, hogy a volt férjemnek is maradjon annyi "plusz" pénze, hogy meg tudja látogatni a gyerekeit - mert az, hogy mi elváltunk, az egy dolog, attól még a gyerekeknek fontos, hogy lássák az édesapjukat.

Meg azt is tudom, hogy gyerekneveléshez minden forint számít - és nincs olyan, hogy túl sok...

Szóval megértelek, kérdező - de ha neked marad elég a megélhetésre, akkor ne sajnáld a gyerekedtől. Még ha 50 ezret fizetsz... akkor is elfogy.

2016. szept. 6. 22:31
 24/75 anonim ***** válasza:
96%

Kap 20-25 ezer forintot a szülő a gyerekre. Az semmi, hogy a jó égbe költene abból a hatalmas összegből másra az anyuka?

Amelyik gyerek nem úgy néz ki, mint egy putriból előrángatott éhező arra rá van költve az a kész vagyon.

Vannak költségek amik mondjuk apuka elköltözése után sem nagyon változnak. Mondjuk télen is ugyanúgy be kell fűteni az egész lakást, hiába csak ketten vannak.

Bár itt az oldalon már olyat is láttam, hogy a szülő nehezményezte, hogy a másik nem a kapott készpénzt költötte a gyerekre, hanem mondjuk a saját bankkártyájával fizetett a boltban. A gyerek ígyis úgyis megkapta a holmit, de a szülő leállt hisztizni a fizetés módján.

2016. szept. 6. 22:41
 25/75 anonim ***** válasza:
96%

" Ja persze, de mi van, ha az az idő, amit a gyerekkel tölt, az számára nem teher, hanem ajándék."

Csak a mai nap 10E forintot hagytam a patikában, mert a nagy hazahozott egy finom kis bakteriális mandulagyulladást és megfertőzte a testvérét is.

kB két hét mire meggyógyulnak, ez nagyjából 20E forint mínusz a fizetésből.

Ajándék a velük töltött idő, de azért nem adnak kenyeret a boltban.

2016. szept. 6. 23:02
 26/75 anonim ***** válasza:
67%

Annyira bosszant hogy ilyen idióta vagy.

Aki neveli a gyereket, annak elmegy a gyerekre az ideje, energiája stb. Szóval ha apukának 50.000ft a gyerektartás, akkor ez van. A nőnek az energiája, ideje fogy a férfinek meg a pénze. Ez így normális.

Az a baj hogy az apukák nagyon tudnak vergődni-tisztelet a kivételnek-a gyerektartás alól. De amikor beteg a gyerek ki oldja meg az otthon maradást vele? Nyáriszünet? Stb stb

2016. szept. 6. 23:47
 27/75 A kérdező kommentje:

"A nőnek az energiája, ideje fogy a férfinek meg a pénze. Ez így normális."

És még én vagyok idióta...

Ha elolvastad volna a kérdés alatt amit írtam, rájöttél volna, hogy olyan esetről beszélek, ahol mindkét fél igényt tart a gyerekre, tehát mindkettő úgy dönt, fogyjon inkább az energiája, de ő szeretne a gyerekkel lenni. azzal a férfival

2016. szept. 6. 23:59
 28/75 A kérdező kommentje:
Szóval ezzel a férfival (de akár nővel, ha a férfihoz kerül a gyerek) mi a helyzet, aki szívesen vigyázna a gyerekére, de nem teheti, plusz még fizetnie is kell? Vele szemben igazságos?
2016. szept. 7. 00:01
 29/75 anonim ***** válasza:
44%
Mivel jobb esetben az elvált felek felnőttek, ezért van annyi eszük, hogy nem kisgyerekek módjára, sértődéssel megy a válás. Szerintem meg lehet oldani, hogy 50-50 arányban töltsenek időt a gyerekkel.
2016. szept. 7. 00:14
 30/75 A kérdező kommentje:
# 29: Igen, így lenne a legjobb. (50-50% idő és költségek is)
2016. szept. 7. 00:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!