Szülők pénzét tényleg könnyű szórni? Ismersz olyat, aki amíg a szülők adták a pénzt, szórta, miután melóznia kellett érte, sajnálta?
Azt mondják, könnyű nem saját megdolgozott pénzt szórni.
Hogy sok fiatal könnyen veszi meg a drága cigit, alkoholt, ruhákat, telefont, tabletet. Másoknak is könnyen adnak kölcsön dolgokat, meg pénzt.
De miután nekik kell majd érte melózni, utána már sajnálni fogják kiadni a pénzt ilyenekre. És kétszer is átgondolják, hogy biztos kell-e az nekik!
Igaz ez?
Te ismersz olyat, aki amíg a szüleiből élet szórta a pénzt, de miután melóznia kellett érte, utána már nagyon vigyázott rá?
Mert én nem.
Szia,
Én ilyen voltam :) Nem ennyire durván, mert anyámék pénzét se zsák számra szórtam, csak mivel ők is jól kerestek így sose volt gond a pénzzel. Viszont amikor a saját pénzemből kellet dönteni, hogy mit vegyek meg, akkor sokkal kevésbé voltam engedékeny magammal szemben.
Ez egyértelmű.
Amíg nem tudod meg igazán a munka árát, addig teljesen máshogyan használod a pénzt, mint ami után már megdolgozol érte.
Ilyen téren az ember addig marad gyerek, amíg el nem kezd melózni, mert a gyerek felfogásával él, ugyanazzal a tudatlansággal, amellyel egy 5 éves is rendelkezik a pénzre nézve, tehát hiába valaki 21 éves, ha még mindig a szülők tartják el, akkor annyi fogalma van a pénz értékéről , mint amikor még tipegő volt.
Én is ilyen voltam :) Amióta a saját pénzem költöm, kifejezetten spórolós vagyok :D
26/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!