Hogy magyarázzam el a szüleimnek hogy NEM cigizem?
Amikor rákérdeznek, hogy cigizel-e válaszolj egy sima nemmel. Utána 1 óráig hagyd figyelmen kivül ezt a kérdést. Mintha meg sem hallottad volna.
Vagy kezdj el cigizni, hogy megnyugodjon a lelkük.
Mondd meg nekik,hogy szagolgassák a kabátod és ha nem cigi szagú álljanak le a nyaggatásoddal.
Ha valaki bagódik annak a kabátja,haja,keze....MINDENE cigi szagú.Ha nem cigizel akkor nem lehet bagó szagú semmid.Szóval ennyi.
Elég szomorú, ha ennyire nem bíznak benned. :(
Én 28 éves vagyok, és soha még csak ki sem próbáltam. Ennek az az oka, hogy én is undorodom tőle, de nagyon! Ha valaki mellettem cigizik, már rosszul vagyok. A kezembe nem tudnám venni annyi időre sem, hogy kipróbáljam.
Aki tudja, milyen ez, az tudja, hogy kizárt, hogy egy ilyen ember dohányozzon. A szüleidnek ismerniük kellene téged ennyire, még kérdezés nélkül is.
De, ha kérdezik, és te mondod, akkor meg hinniük kellene neked - hacsak nem szokásod átverni őket, amit nem feltételezek...
Sehogyan sem. Nem kell magyarázkodni, mert az vesztes helyzet (védekezésre kényszerítenek). Egyszer megmondod, hogy te nem dohányzol, és pont. Amikor újra előhozzák ezt a témát, akkor meg kell mondani nekik azonnal, hogy már megmondtad, hogy nem dohányzol, sajnálod, hogy nem képesek vagy nem hajlandóak ezt felfogni, és még sajnáltosabb, hogy nem bíznak benned.
Ha ezek után is újra felhozzák ezt a témát, akkor vagy azt vágod egyenesen a képükbe, hogy azért nyomják ezt a szöveget, mert valójában azt szeretnék, vagy attól félnek, hogy te dohényzol? VAGY: semmit sem szólsz, hanem rondán nézel rájuk, hogy észrevegyék magukat, majd pedig szó nélkül sarkon fordulsz és otthagyod őket. És minden ezek utáni esetben ugyanígy teszel. Abba fogják hagyni, hidd el. :)
Egyetértek azokkal, akik azt írták, hogy túlzottan próbálod bizonygatni és ezért kelted fel bennük a gyanút.
A szülők úgy vannak vele, hogyha valamire feltűnően reagál a gyerekük , akkor ott valami gond van.
Maradj határozott, de egyben laza is , amikor válaszolsz nekik.
Garantáltan bejön, mert én is így tettem, amikor rákérdeztek, hogy cigizek-e , én pedig mondtam, hogy nem, és egyből elhitték.
A különbség az , hogy veled ellentétben, én cigiztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!