Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudom, hogy a gyerektartásra...

Tudom, hogy a gyerektartásra szükség van a gyerek érdekében, de nem igazságtalan egy kicsit ez a másik szülővel szemben?

Figyelt kérdés
Tételezzünk fel egy olyan helyzetet, ahol mindkét fél igényt tart a gyermekre és egyik sem alkalmatlan, mégis csak az egyik fél kaphatja meg. A másik fél amellett, hogy nem nevelheti a gyermekét, csak néha találkozhat vele - szerintem ez a nagyobb érvágás - még fizetnie is kell, a pénzt viszont nem a gyerek kapja, hanem a gyereket nevelő fél, és senki nem tudja biztosítani - mert ha tudná, még valahogy ok lenne -, hogy az összes forintot a gyerekre költi.
2016. szept. 6. 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
92%

És a gyermek számára mennyire igazságos, hogy nem láthatja az egyik szülőt hétköznap, illetve, hogy megtudja (mert megtudja... lehet, hogy kicsi, de nem hülye!), hogy anya és apa veszekednek rajta, és a pénzen, amit rá kell költeni?

Nem vagyok elvált szülők gyereke szerencsére, és nem is hibáztatlak, Kérdező. Csak felhívtam a figyelmet egy hasonlóan fontos igazságtalanságra.

2016. szept. 7. 01:23
 32/75 anonim ***** válasza:
100%

Ha a különélő szülő valóban részt vett a gyermek nevelésében, gondozásában és ellátásában, akkor pontosan tudja, mik a gyermeknevelés anyagi vonzata.

Így fel se merül az a kérdés, hogy az az X összeg a gyerekre van-e költve.

Inkább azok az apukák (tekintve hogy a társadalmi berendezkedésünk szerint a nő dolga a gyermeknevelés) szoktak ezen berzenkedni, akiknek egy gyerekcipő áráról sincs fogalmuk, és azért esélytelenek a bíróságon, mert az asszony ellen "harcolnak" nem pedig a gyerekért. Ilyen helyzetben sosem kapja meg az apa a gyereket.

Le lehet vezetni tételesen, hogy kinek mennyibe kerül egy X éves gyerek, helyzetfüggő.

2016. szept. 7. 02:23
 33/75 anonim ***** válasza:
33%
Ja ez teljesen király, mert mivel tőlünk utólag vonták a gyerektartást, az a szülőt illette meg - én addigra átköltöztem a másik szülőhöz. Most komolyan, vicc az egész.
2016. szept. 7. 05:04
 34/75 anonim ***** válasza:
86%

Nagyon egyszerűen kiderítheted! Átlag 25 ezer a gyerektartás, gyerekenként. A duplája 50 ezer. Gondolom, ha neked kell ennyiből megélned havonta, könnyedén megoldod. Ráadásul nem növöd ki a teljes ruhatárad fél év alatt, nem betegszel le három havonta, nem jársz különórára, stb.

Kíváncsi lennék rá, hány hónapig bírnád.

Nem kell a rizsa: mondd azt, hogy a gyerek innentől az anyjáé, tartsa el az anyja. Neked többé nincs gyereked. Ne finomkodj, hogy így a gyerek meg úgy a gyerek.

A legtöbb exférj addig sír a gyerek után, amíg fel nem merül, hogy odaköltözne. Akkor egyből megy a sírás, hogy ááá, hát az nem úgy megy. Ki vigyáz rá, amíg dolgozik? Hogy hozza el az oviból? Nem jön ki az új barátnővel, pedig eddig is csak heti egyszer találkoztak.

A végén kijön, hogy anyuci mekkora szemét, aki eldobja a gyerekét, csak hogy apucival jól kitoljon. Mert ugye egyedül felnevelni a közös gyereket szívás.

Pedig kapjátok utána a busás 25 ezer forintot!!

2016. szept. 7. 05:06
 35/75 anonim ***** válasza:
94%
Csak az egyik fél nevelheti... Nem vághatnak ketté egy gyereket (testvéreket meg ritkán szakítabak szét). Igen, érvágás hogy az egyik szülő alig látja.. DE: az kapja a pénzt akinél van. Milyen lenne ha az a fél aki neveli még fizet is a másiknak fájdalomdíjat? O.o Vagy nem kap a nevelésére egy forintot se, mert érje be azzal, hogy nála a gyerek? O.o. A gyerekkel lenni öröm, de egy beteg gyerekkel munka mellet csak stresz... A főnökök (tisztelet a kivételnek) nem tolerálják, ha 2-3 havonta egy hetet táppénzen van mert a gyerek beteg... Álltalában addig mondogatják, hogy egy gyerek csak öröm, amig nem maradnak egy-két hetet egyedül vele. A sok rohangálás, az ovi/suli ,,agymenéseit" hallgatni, hogy most épp mi kell, mit vigyél, mire fizess stb... Sok stresz, hiába szereted a gyereked. Plusz akinél van az lesz a ,,gonosz", mert próbál szigorú lenni, szabalyokat felállitani, a látogató szülő meg mert ,,ajándék vele lenni" többet enged, próbál kompenzálni ezért enged... A gyereknek meg magyarázd meg hogy hiána engedte apa/anya itthon nincs az...Szabály van, rendszer van, mert anélkül felborulna minden és folyamatos rohanás, csúszás lenne. Amugy meg ha ennyire zavar hogy mire megy a pénz: el kell kérni a számlákat, blokkokat! Az a 25-30e kb semmire se elég (egy rendes cipő is több ezer, amit vagy kinő vagy szétrúg elég hamar)
2016. szept. 7. 06:53
 36/75 anonim ***** válasza:
100%

Csakhogy ez a gyakorlatban szinte megvalosithatatlan ...

Gondolj bele h akkor minden ismetlen minden szamlat blokkot eltenni elszamolni vele ha nagybevasarlas van akkor abbol milyen tetelsz emelsz ki ? Vagy kozlod te csak a kenyer vagy tej felet fizeted ki ?

Es igen abszolut jogos h az fizet akinel NEM helyeztek el a gyereket ...

2016. szept. 7. 07:04
 37/75 anonim ***** válasza:
88%

Egyik kollégám úgy egyezett meg a volt feleségével, (idén februárban váltak el), hogy nem fizet fix összeget, amit számlával igazol, annak a felét utólag, havonta egyszer kifizeti.

Nem lövöm le a poént, de szerintem csináljátok ti is ezt egy darabig.

A kolléga már intézi, hogy fix, a fizetésével arányos gyerektartást fizethessen, ami havi 50 ezer, de úgy nézem, olcsóbban megússza.

2016. szept. 7. 08:50
 38/75 anonim ***** válasza:
100%

nem igazságtalan.akinél van a gyerek,az értelemszerűen költ rá. ha más nem akkor a rezsi és a kaja+ a tankönyvek,ruhák.

igenis elvárható,hogy a másik szülő is segítsen be.

a gyerektartás meg nem a gyereknek van zsebpénznek,kicsit képzavarban élsz.

2016. szept. 7. 10:00
 39/75 A kérdező kommentje:
Egyesek úgy általánosítják itt az apákat, hogy az már kimeríti a férfigyűlölet fogalmát. De gondolom ők is elismerik, hogy - még ha ők azt is gondolják, hogy nem sok - de léteznek olyan férfiak, akik válás után szívesen vigyáznának a gyerekre. És én már kétszer elmondtam, hogy egy ilyen esetről beszéljünk, de egyesek még mindig nem képesek felfogni, és annyit hajtogatnak, hogy lusta, rossz férfiak. Szóval abban az esetben, ha mindkét fél akarja a gyereket, szerintetek nem rossz annak, akitől el is veszik, és még fizetnie is kell? Persze, a gyereke szempontjából megértem, hogy szükség van rá, csak a szülőt sajnálom.
2016. szept. 7. 10:31
 40/75 anonim ***** válasza:
100%

Én 70.000-et fizetek két gyerek után. Járnak nyelvet tanulni és sportolni - nem, nem azért, hogy az anyjuk kiba..on velem. A fiam cipőmérete szinte havonta nő, de 3 havonta biztos.

Ha betegek, akkor 1-2 hét táppénz, ami bevételkiesés.

Már nem olyan kicsik, de amíg azok voltak, túlórázni vagy másodállást vállalni sem tudott az exem.

Ahogy nőnek, egyre inkább a barátokkal akarnak lógni, nem velem, hiába nem ragaszkodtunk soha a bíró által megszabott láthatáshoz.

2016. szept. 7. 10:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!