Az, hogy egy eladott ház árának a harmada a gyerek nevére van írva, de az anya elkéri a pénzt azzal az indokkal, hogy majd visszaadja, de amikor szükség lenne arra pénzre arra hivatkozik, hogy enni és inni adott. Ez így rendjén van?
Jelenleg szakmát tanulok, a kollégiumot apám fizeti és a képzés árát is, anyám havi 10-15 ezer forinttal támogat. Ezzel semmi probléma nincs, csak amikor nekem plusz pénzre van szükségem pl. ma szerettem volna érettségire jelentkezni és a vizsgadíj 17-28 ezer Ft. Én szóltam anyámnak, hogy kéne legalább 17.000 Ft, ő azt mondja nincs pénze. Ez is oké, de ha nálam lenne az eladott házunkból az én részem, mivel apám a harmad részt az én nevemre írta, most nem kéne még egy évet várnom, hogy a szakmámmal bekerülhessek az egyetemre, amit nyár végén fejezek be. Hasonló eset a ballagásomon is: a ballagási pénzt ő "kölcsön" kérte és amikor szükségem van rá arra hivatkozik, hogy engem etet és itat. Amikor összejön neki annyi pénz, amennyit elkért, én kinéztem magamnak egy gitár pedált, amit meg tudok venni a ballagási pénzemből úgy hogy marad 15 000 Ft. Ő ezt meg is adta, de a maradék 15 ezret azóta se kaptam vissza. A házból kapott pénzemre (innentől házpénz) is azt mondja -amit 1,5 éve kért el-, hogy már visszaadta az étellel, itallal amit én elfogyasztok.
Úgy érzem, hogy anyámnál én bérben lakok és nem is tudtam róla. Ő azt gondolja, hogy ezzel a havi 10-15 ezerrel majd részletben visszafizeti a több, mint 1 millió forintot? Ebből a pénzből élelemre éppen futja, de többre nem. Értem a gondolkodását, de akkor a 19 életévemet ne fizessem vissza?
A 2 félhúgommal is ez a helyzet. Mivel 3an vagyunk, ezért támogatást kap anyám, de ezzel ő visszaél és mi hármunk csak ez a pénz miatt vagyunk.
Még folytathatnám...
Mi a véleményed/véleményetek erről? Szerintem ez nagyon nem helyén való, főleg hogy olyanokat hazudik másoknak, hogy abból a pénzből vette az egész hangfelszerelésemet, valójában semmi pénzt nem rakott bele, az az apám pénze (mert amúgy elváltak).
Anyád egy sz..rházi, lenyúlta a pénzt, búcsút inthetsz neki, felejtsd is el és ne foglalkozz vele többet. Nyilván már be is magyarázta magának, hogy ez neki járt és ez így oké. Aki úgy beszél a középiskolás korú gyerekével, mintha szívességből etetné is itatná, az jó szülő nem lehet.
Apádnak lehetett volna annyi esze, hogy számol ezzel, és nem úgy nyomja kezedbe a lóvét kiskorúként, de ez mostmár mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!