Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az, hogy egy eladott ház...

Az, hogy egy eladott ház árának a harmada a gyerek nevére van írva, de az anya elkéri a pénzt azzal az indokkal, hogy majd visszaadja, de amikor szükség lenne arra pénzre arra hivatkozik, hogy enni és inni adott. Ez így rendjén van?

Figyelt kérdés

Jelenleg szakmát tanulok, a kollégiumot apám fizeti és a képzés árát is, anyám havi 10-15 ezer forinttal támogat. Ezzel semmi probléma nincs, csak amikor nekem plusz pénzre van szükségem pl. ma szerettem volna érettségire jelentkezni és a vizsgadíj 17-28 ezer Ft. Én szóltam anyámnak, hogy kéne legalább 17.000 Ft, ő azt mondja nincs pénze. Ez is oké, de ha nálam lenne az eladott házunkból az én részem, mivel apám a harmad részt az én nevemre írta, most nem kéne még egy évet várnom, hogy a szakmámmal bekerülhessek az egyetemre, amit nyár végén fejezek be. Hasonló eset a ballagásomon is: a ballagási pénzt ő "kölcsön" kérte és amikor szükségem van rá arra hivatkozik, hogy engem etet és itat. Amikor összejön neki annyi pénz, amennyit elkért, én kinéztem magamnak egy gitár pedált, amit meg tudok venni a ballagási pénzemből úgy hogy marad 15 000 Ft. Ő ezt meg is adta, de a maradék 15 ezret azóta se kaptam vissza. A házból kapott pénzemre (innentől házpénz) is azt mondja -amit 1,5 éve kért el-, hogy már visszaadta az étellel, itallal amit én elfogyasztok.

Úgy érzem, hogy anyámnál én bérben lakok és nem is tudtam róla. Ő azt gondolja, hogy ezzel a havi 10-15 ezerrel majd részletben visszafizeti a több, mint 1 millió forintot? Ebből a pénzből élelemre éppen futja, de többre nem. Értem a gondolkodását, de akkor a 19 életévemet ne fizessem vissza?

A 2 félhúgommal is ez a helyzet. Mivel 3an vagyunk, ezért támogatást kap anyám, de ezzel ő visszaél és mi hármunk csak ez a pénz miatt vagyunk.

Még folytathatnám...

Mi a véleményed/véleményetek erről? Szerintem ez nagyon nem helyén való, főleg hogy olyanokat hazudik másoknak, hogy abból a pénzből vette az egész hangfelszerelésemet, valójában semmi pénzt nem rakott bele, az az apám pénze (mert amúgy elváltak).

2016. febr. 15. 21:59
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

*erkölcsi dolog

...csak azt szerettem volna tudni, hogy ki mit tud erre mondani, akivel netalántán hasonló történt vagy meg tudja magyarázni ezt.

2016. febr. 16. 21:15
 22/24 kovpet ***** válasza:
37%

Esetleg a család tud rá nyomást gyakorolni. Sajnos más mód nagyon nincs az ilyenre. Jogi ugye nincs és minden más illegális lenne.

Amúgy valószínűleg nem is tudja visszaadni, mert már nincs meg, azért nyomja a szar szöveget az eltartásod költségéről.

2016. febr. 16. 21:39
 23/24 A kérdező kommentje:
Pontosan, már nincs meg neki.
2016. febr. 16. 21:45
 24/24 anonim ***** válasza:
56%

Sajnos butaság volt kölcsön adni, de ez már így utólag nem segít, tudom. Igazat adok neked, visszajárna a pénz, de ezt már nem hiszem, hogy megkapod. Inkább tanulj belőle (mégha nem is vígasztal)

A legfontosabb szabály, hogy pénzt vagy bármit csak olyan embernek adunk kölcsön, akinek örökbe is odaadnád.

Anyád rossz szülő. Igyekezz a saját lábadra állni, és ne kövesd a példáját, ha majd gyerekeid lesznek. Próbálj róla leszakadni, és csak minimális kapcsolatot tartani, mert aki így áll a gyerekéhez, az később is le fogja húzni anyagilag, amikor csak teheti.

A nagyobb kiadásokat próbáld meg diákmunkából fedezni, és ne add oda a pénzt kölcsön se senkinek. A legjobb, ha azt mondod, hogy kölcsönadtad egy haverodnak, vagy azt, hogy bankban van, lekötötted, nem tudsz hozzáférni.

2016. nov. 26. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!