Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudom, hogy a gyerektartásra...

Tudom, hogy a gyerektartásra szükség van a gyerek érdekében, de nem igazságtalan egy kicsit ez a másik szülővel szemben?

Figyelt kérdés
Tételezzünk fel egy olyan helyzetet, ahol mindkét fél igényt tart a gyermekre és egyik sem alkalmatlan, mégis csak az egyik fél kaphatja meg. A másik fél amellett, hogy nem nevelheti a gyermekét, csak néha találkozhat vele - szerintem ez a nagyobb érvágás - még fizetnie is kell, a pénzt viszont nem a gyerek kapja, hanem a gyereket nevelő fél, és senki nem tudja biztosítani - mert ha tudná, még valahogy ok lenne -, hogy az összes forintot a gyerekre költi.
2016. szept. 6. 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:
100%

A barátnőm kötődési zavarokkal küzd, hála a kétheti váltásnak. Korán elváltak a szülők, iskolás korától élt ebben.

Mindkét oldalon lették mostohaszülők, kistestvérek, de sehol sem volt igazán otthon.

Kérdező: ahol mindkét szülő alkalmas a gyerek nevelésére, mindkettő elég intelligens, és a gyerek is elég rugalmas, ott létrejön a váltott nevelés

2016. szept. 7. 11:54
 52/75 A kérdező kommentje:

"A barátnőm kötődési zavarokkal küzd, hála a kétheti váltásnak"

Két hét az lehet, hogy túl kevés idő, mire megszokja az egyiket, megy a másik helyre. 1-2 hónap valamivel jobb lenne.

És igen, sajnos ez megtörténhet, de az is, hogy egy szülő, aki szereti a gyerekét, nagyon rosszul érzi magát, mert elveszik tőle.

"Kérdező: ahol mindkét szülő alkalmas a gyerek nevelésére, mindkettő elég intelligens, és a gyerek is elég rugalmas, ott létrejön a váltott nevelés."

És ha mindkettő alkalmas a nevelésre, de aki megkapta a gyereket, az nem akarja váltásban nevelni, mert megutálta a másik felet? Akkor így járt a másik fél?

2016. szept. 7. 11:59
 53/75 A kérdező kommentje:
Tehát a kötődési zavar a tényleg gond, tenni kell ellene. De az se jó a gyerek számára sem, ha az egyik szülőjével - aki szereti is őt -, csak néha találkozhat.
2016. szept. 7. 12:00
 54/75 anonim ***** válasza:
100%

És csupán józan paraszti logikával lehet azt tudni, hogy annyi pénz elmegy a gyerekre.

Ha nem hiszed, próbáld meg levezetni füzetben éves szinten a költségvetést.

Interneten simán utána tudsz járni, hogy mi kb mennyi, és mire van szüksége egy gyereknek.

De hasraütve is szép összegek jönnek ki.

Most én is kíváncsi lettem, így utánaszámolok.

2016. szept. 7. 12:04
 55/75 A kérdező kommentje:
# 54: Lehet, hogy általános esetben igen, de nem fordulhat elő olyan eset, ahol nagyobb gyerektartást igényelnek, mint a felét annak, amit a gyerekre költenek? Csak kérdezem. Mert mondom, ha tényleg a gyerekre megy el, és nem több a felénél, mint amit a gyerekre kell fizetni, akkor semmi bajom, valóban szükséges ez a gyerek miatt.
2016. szept. 7. 12:07
 56/75 anonim ***** válasza:
100%

A bíróság figyelembe veszi mindkét szülő jövedelmét.

Extrém példa:

-az együttélő szülő keres 500E-t

-a különélő 200at

ilyen esetben három gyerekre se fogják megadni az 50%os gyerektartást.

Amúgy gyorsan csináltam egy számolást ha érdekel.

Egy tíz éves gyereket vettem figyelembe (ők még elég uniszexek, nem is nőnek túl gyorsan), 25ezres gyerektartást és a 13.700 forintos családi pótlékot is számoltam.

Ebből az összegből kapott átlagos mennyiségű ruhát, cipőt, tanszert (iskolatáskával, könyvekkel együtt), és mivel jófej szülő vagyok, napi kétszáz forint zsebpénzt.

Az jött ki, hogy marad havi szinten 16ezer, 30 napos hónapot nézve 530 forint/nap.

És akkor ez a gyerek még nem evett, nem fürdött, nem lett rá mosva, fűtve, nem használt villanyt, nincs semmilyen kütyüje, nem ment szakkörre, nem volt esetleg táborban...

2016. szept. 7. 12:41
 57/75 A kérdező kommentje:
# 56: Azt ugye figyelembe vetted, hogy pl. iskolatáskát vagy cipőt nem szoktak minden egyes hónapban venni egy gyereknek?
2016. szept. 7. 12:46
 58/75 anonim ***** válasza:
100%

Éves szinten számoltam, majd a maradékot elosztottam.

Ebben a költségvetésben nincsenek olyan váratlan költségek, hogy elszakad, eltörik, elkopik vagy elveszik valami, illetve a gyerek gyalog jár az iskolába.

2016. szept. 7. 12:50
 59/75 A kérdező kommentje:
# 58: Oké, lehet, hogy igazad van, most nem számolok utána. De a 25 ezres gyerektartást ne vedd biztosnak, van olyan is, ahol sokkal többet ítélnek meg.
2016. szept. 7. 12:53
 60/75 anonim ***** válasza:
100%

"

De biztosan 2-szer többe kerül? Mert a másik félnek a gyerek költségei felét kell fizetnie, a másik felét a nevelő fél fizeti."

Te nagy tévedésben vagy. Ez függ a az egyes felek keresetétől is, másrészt a nevelőszülő természetben is hozzájárul a gyermek neveléséhez (szabadidő, háztartási munka, tanulás....).

Még szép, hogy nem közvetlen a gyerek a kapja, ugyanis ez nem zsebpénz. Vagy a 3 éves adja fel a villanyszámlát?

2016. szept. 7. 13:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!