Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igazságtalan az ha a közös...

Igazságtalan az ha a közös gyerek kap lakást, miközben a 2 nevelt nem?

Figyelt kérdés
Szóval van egy házaspár akik úgy jöttek össze hogy a nőnek volt 2 gyermeke az előző házasságából, akik 9-11 évesek voltak amikor össze költöztek az új férjjel, és innentől lettek egy család. Később született közös gyermek. Mára már mindenki felnőtt. A legkisebb tehát közös gyerek kap lakást a szüleitől hitel mentesen, míg a másik két gyerek magának teremtett meg mindent az életben. Az ő apjuk amugy nincs a képben, nem tartja velük a kapcsolatot gyerekkoruk óta. Mit gondoltok, mennyire igazságtalan ez?
márc. 6. 21:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/90 anonim ***** válasza:
100%

47-es, a kérdésednek semmi köze a főkérdéshez. Vagy szerinted az anyuka nem ülhetett be a saját gyerekeivel hambizni?

Itt senki sem a nevelőapán van kiakadva, hanem hogy az anyja a SAJÁT két nagyobbik gyerekét szrja le, a legkisebb (a közös gyerek) meg kap egy lakást.

tegnap 07:55
 72/90 anonim ***** válasza:
68-as, itt egyedül te vagy értetlen...
tegnap 07:57
 73/90 anonim ***** válasza:
0%
És őszintén, 1000-ből, hány magyar család tud 3 lakást kitermelni? Jó, mondjuk 1 örökség beesik. De akkor is. (És most ne kezd el a Gyakoris hazudozást, hogy te meg a párod havi 6,5M -et kerestek!)
tegnap 09:33
 74/90 anonim ***** válasza:
100%

"És őszintén, 1000-ből, hány magyar család tud 3 lakást kitermelni?"

Nem sok. Szóval ha anyuka nem tud adni mindhárom gyereknek egy fél ház árát akkor ne adjon egyiknek se.

Ha nincs háromszor tíz milliója, csak egyszer tíz, akkor ossza el azt három felé.

tegnap 09:37
 75/90 anonim ***** válasza:
0%

74. Szerintem meg ilyenkor kell "üzletileg" nézni a dolgokat. Pl. ha tudom, hogy a gyerek egy drogos farok, akkor nem kap semmit, inkább adom a részét annak, aki mérnökként költözik Debrecenbe. Mert ez hasznot fog hajtani a családnak, ellentétben azzal, hogy cigány drogdíler BMW-jét fizessem.

De ne sarkítsunk ennyire. Ha te választanál, kinek az oktatására költs, mit tennél, ha egyik gyereked okos, és lehet belőle orvos, míg a másik ilyen bölcsész megy gedner szakot akar fizetősön, de csak 1-re fussa?

tegnap 09:54
 76/90 anonim ***** válasza:

70

Erre kb 8x reflektáltam, de úgy látszik, képtelenek vagytok olvasni.

tegnap 10:30
 77/90 anonim ***** válasza:
29%

Őszinte leszek. Hárman voltunk féltestvérek, csak az apánk volt közös.+18 és +25 év korkülönbség van köztünk. Én vagyok a legkisebb. A két nagyobb tesóm is kapott az életkezdéshez lakást, pénzt, autót. Apám elvált az előző feleségeitől. Fizetett gyerektartást, vásárolt a gyerekeinek ami kellett. A tesóim elverték, eltékozolták a lakásaikat, a pénzüket. Semmijük sincsen mára, csak adósság. Én voltam betámadva, a "bezzeg ő". Azt már nem vették figyelembe, hogy az apánkról csak én gondoskodtam, feladva a magánéletemet, az előrehaladásomat, mert a kutya sem segített, ők meg aztán pláne nem. Mikor meghalt apánk lassan 2 éve, támadtak volna be a jussért. Egy büdös fillért sem adtam nekik, és megmondtam hogy a legjobb ügyvédekkel támadom meg őket ha merészelnek tenni valamit. A temetésbe semmit sem adtak, az öreget nem látogatták a kórházban. Úgy érzem ők is megkaptak mindent. És bizony nem örültem volna, ha adnom kellett volna abból amit a régebben elhunyt anyám és apám szerzett nekem. Hisz nekik csak én voltam egyedül "közös gyerek".

Tudom nem leszek népszerű, de egyáltalán nem igazságtalan. Nem a "kicsi" tehet róla hogy az ő apjuk egy hulladék. A közös gyermek apja nem köteles a mostoha gyerekeiről gondoskodni, akikkel semmilyen vérségi köteléke sincs. Én sem vettem volna nekik lakást, ez van.

tegnap 10:59
 78/90 anonim ***** válasza:
100%
#77 de te pont azt mondod hogy a közös szülő a féltestvéreidet is támogatta. Ebben a szituban amit a kérdező ír pedig arról van szó hogy a feltesok egy büdös fillért nem kapnak anyutol, csak az aktuális pasival közös gyerek.
tegnap 11:16
 79/90 anonim ***** válasza:
100%

Férfiként írom!

Ha valaki, összeáll gyerekes emberrel, akkor a gyerekeket is fogadja el, sajátként, és támogassa is őket!

Nekem nem kéne olyan nő, akinek én kellek, de a gyerekem nem.

De olyan nő sem kéne, aki nem engedne a gyereke közelébe.

Viszont akár saját, akár nevelt a gyerek, igen is mérlegelnék és matekoznák, hogy érdemel-e lakást.

Na lehet lepontozni!

tegnap 11:21
 80/90 anonim ***** válasza:
100%
Sosem kezdtem gyerekes pasival, mert semmilyen módon sem tudtam volna elfogadni őket, és úgy érzem helyesen tettem. Egy büdös fillért sem költenék más gyerekére. Azóta se bánom ezt a felfogásomat.
tegnap 13:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!