Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám nem lazacot sütött...

Anyukám nem lazacot sütött születésnapomra ahogy ígérte, jogosan haragszom?

Figyelt kérdés
Ma volt a születésnapom és anyukám kérdezte mit szeretnék ebédre (különleges vacsi), majd válaszoltam, hogy lazacot krumplipürével. Kedvenc ételem. Mondta rendben van. Végül a családi ebédnél szembesülök vele, hogy lazac helyett valami szaftos pörkölt került elém és a lazacnak semmi nyoma. Mikor rákérdeztem azt mondta, hogy idő közben elfelejtette és úgy érzi nem nagy dolog. Itt sírva fakadtam és mondtam neki, "a lányod születésnapja akkor nem számít nagy dolognak, mégis fáradozol különleges ebéddel de amit én kértem azt scsak úgy elfelejed???" És ekkor felálltam majd elrohantam otthonról. Több órán át jártam a várost, míg a család több tagja nem kezdett el hívogatni és üzenetet küldeni, hogy hol vagyok mert aggódnak, ilyet nem csináltam soha. Haza mentem és akkor fogadott a lazacos ételem, anya mondta, hogy melepetést akart és a pörkölt csak a nagyi miatt volt, hogy ő is egyen olyat amit szeret. OKé de nem szeretem ha átvernek és ingerülten felmentem a szobámba. Azóta áll a báll. Jogosan vagyok mérges a történtekre?

tegnap 21:44
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
71%

11 éves a kis hisztigép?

Nem lazac kell ennek hanem cumi meg egy nagy pofon.

tegnap 22:01
 12/38 anonim ***** válasza:
77%
Ez csak egy unatkozó hülyegyerek. Ráadásul visszaeső elkövető. Időről időre megjelenik itt a zöldséges-gyümölcsös kérdéseivel.
tegnap 22:04
 13/38 anonim ***** válasza:
74%
Nem ez az akinek az apja megette a citromjait amibol valamit készíteni akart? 🤣
tegnap 22:05
 14/38 anonim ***** válasza:
79%

Ma volt a születésnapom és anyukám kérdezte mit szeretnék ebédre (különleges vacsi),

Most akkor ebédre kérted azt a lazacot vagy vacsorára?

tegnap 22:06
 15/38 anonim ***** válasza:
73%

Esélyes hogy ez az a marha.

Talán a lazacáról tette az öreg a teába.

Ez egy beteg nyomorult.

tegnap 22:06
 16/38 anonim ***** válasza:
22%

Teljesen érthető, hogy csalódott vagy és megbántva érzed magad, hiszen az volt a születésnapod, és azt hitted, hogy azt fogod kapni, amit ígértek neked. Ugyanakkor érdemes egy lépést hátralépni, és megnézni a helyzetet más szemszögből is.

Az édesanyád valószínűleg nem akart direkt átverni vagy megbántani, inkább csak próbálta mindenki igényeit összehangolni – a nagymama kedvéért a pörköltet készítette, miközben neked szánt meglepetésként utólag mégis elkészítette a lazacot. Lehet, hogy nem ez volt a legjobb módja, de a szándéka nem rosszindulatú volt.

Az indulatos reakciód érthető, hiszen fontos volt számodra ez a gesztus, és rosszul eshetett, hogy elsőre úgy tűnt, hogy elfelejtették a kérésed. Viszont a nagy veszekedés helyett most már lehet érdemesebb beszélgetni róla higgadtan. Elmondhatod anyukádnak, hogy számodra a születésnapod fontos esemény, és jobban esett volna, ha előre tudod, mi a terv, mert nem szereted a meglepetéseket ebben a formában.

Jogod van az érzéseidhez, de a helyzet kezelése is fontos. Most már mindenki feszült, és lehet, hogy egy nyugodt beszélgetéssel jobban megérthetitek egymást. 😊

tegnap 22:08
 17/38 A kérdező kommentje:
Mindenki annyira nagyképű...ti sem örülnétek ha valaki valamit megígér és még sem tartja be sőt mást ad helyette....
tegnap 22:09
 18/38 A kérdező kommentje:
16-os az egyetlen megértő válasz, hálás vagyok neked!
tegnap 22:10
 19/38 anonim ***** válasza:
75%
Nem te kis nyomorult, nem sértődik meg senki azon hogy mást kap enni csak az ilyen egybites elkényeztetett nyomorultak mint amilyen te vagy. A lazaccal vertelek volna pofán amikor hazaérsz a hisztid után.
tegnap 22:11
 20/38 A kérdező kommentje:

Mindenki utál itt....szomorú vagyok!😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

pont a szülinapomon mindenki mocskosul megaláz...😭😭😭😭😭😭😭😭😭

tegnap 22:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!