Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon idegesít, ahogy anyukám...

Nagyon idegesít, ahogy anyukám eszik, hogy lehet ezt elviselni, másra terelni a figyelmet?

Figyelt kérdés

Lehet bután hangzik, de egyszerűen nem bírom már elviselni, bármit eszik folyamatosan nyammog, cuppog, legyen szó levesről, húsról, ropiról bármiről, engem pedig ráz a hideg tőle. Próbáltam egyszer kétszer mondani neki, h engem ez zavar, de azt hiszi h csak fej játszásból mondom, de ez nem így van. Kérdeztem apukámat is, h őt zavarja-e azt mondta h néha igen, de nem foglalkozik vele. Én viszont minél jobban próbálom ignorálni, annál jobban kiéleződök rá, beidegesedek és nem akarok vele együtt enni. Aztán persze nem érti anyukám h mi bajom van, és még ő sértődik meg rám. Én tényleg próbálok nem az evésére figyelni, de rettentően idegesít.

Valakinek volt már ilyennel tapasztalata, lehet valamit tenni h elviselhetőbb legyen?

tegnap 11:05
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
52%
Mizofóniad van.
tegnap 11:16
 2/29 anonim ***** válasza:
62%
Ez tényleg gusztustalan. Próbáld többször mondani neki, udvariasan, de azért határozottabban, hogy ne vegye viccnek.
tegnap 11:22
 3/29 anonim ***** válasza:
61%
Kezdj el te is csámcsogni.
tegnap 11:29
 4/29 anonim ***** válasza:
44%

Egyes, véletlenül felpontoztalak :(

Amúgy meg nem a kérdező mizofóniás, hanem az anyja gusztustalan.

Kérdező, tök mindegy, beszélsz-e vele erről, nem fog változtatni. Aki ennyire igénytelen, hogy enni sem tanult meg normálisan, attól ne várj csodát, ő még 60-80 évesen is így eszik majd.

Nálunk mostohaanyám apja volt ilyen. Hányinger volt leülni a közös asztalhoz pl vasárnapi ebéd, mert csámcsogott, szürcsögött, nyammogott köpködött! - ez... undorító.

tegnap 11:41
 5/29 anonim ***** válasza:
91%
külön esztek, vagy fülhallgatóval hallgatsz közben valamit
tegnap 11:47
 6/29 anonim ***** válasza:
58%
Hány éves vagy? Mivel foglalkozol?
tegnap 11:56
 7/29 anonim ***** válasza:
27%

OFF

#1, #4: Az nem mizofónia, hanem mizofóBia. Ezért # félig hasznos, mert jófelé kapisgál, csak nem ismeri a pontos kifejezést.

#4 viszont nem hasznos, mivel látatlanban itélkezik, holott a kérdezőn kívül mást (apl. apukát) nem igazán zavarnak a hangok.

tegnap 12:31
 8/29 anonim ***** válasza:
89%

Kedves 7es, okos akartál lenni, csak nem jött össze:

[link]

tegnap 13:14
 9/29 anonim ***** válasza:
57%
#7 🤡🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤦🏼‍♀️
tegnap 13:20
 10/29 anonim ***** válasza:
85%
Most aztán jól beégtél, 7-es. A mizofóBia a baktériumoktól való rettegést jelenti.
tegnap 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!