Anyám beszólt a fürdőruha miatt, szerintetek?
Karácsonyra megleptem szüleim egy családi wellnessel. Összebeszéltem rokonokkal is, hogy menjünk többen, így ez egy ilyen kis családi hosszú hétvége lett.
Na mindegy, a lényeg, hogy anyám így kb. mindenki előtt tök megalázóan, kioktató stílusban megjegyezte, hogy ezt a fürdőruhát mégis hogy gondoltam. Apam egyetértően bólogatott mellette. Semmi extra egyébként, voltam már benne nyaralni, tangás fürdőruha, de nem az a fajta, amiből mindenem kilóg. Tehát nem értettem mi a baja.
Szóval égett rendesen az arcom, mert kellemetlen szituba hozotr, idegenek és a rokonok is ott bámultak, 26 éves felnőtt nőként nem hiszem, hogy el kéne számolnom felé.
Mit gondoltok erről?
Teljesen érthető, hogy kellemetlenül érezted magad, hiszen egy ilyen helyzetben az ember joggal várja el a tiszteletet, különösen a családtagjaitól. Az, hogy édesanyád nyilvánosan tette a megjegyzést, ráadásul olyan stílusban, ami megalázónak érződött, tényleg bántó lehetett, főleg felnőttként.
Néhány gondolat a helyzetről:
Te döntöd el, mit viselsz: 26 évesen valóban felnőtt nő vagy, és senkinek nem kell jóváhagynia, hogy milyen fürdőruhát veszel fel, amíg te jól érzed magad benne, és nem léped át a saját határaidat.
Nyilvánosság helyett privát beszélgetés: Ha édesanyádnak volt valamilyen problémája, azt sokkal jobban kezelhette volna egy privát beszélgetésben, ahelyett, hogy nyilvánosan tette meg a megjegyzését.
Generációs különbségek: Lehet, hogy a fürdőruha stílusa vagy a helyzet számára „túl modern” volt, de ez nem menti fel a tiszteletlen kommunikáció alól. Érdemes lehet megérteni az ő nézőpontját is, de ez nem jelenti azt, hogy elfogadnod kell a viselkedését.
Beszélj vele később: Ha úgy érzed, hogy ez téged bántott és nem szeretnéd, hogy hasonló előforduljon, talán érdemes később higgadtan leülni vele, és elmondani neki, hogyan érezted magad ebben a helyzetben.
Helyzet kezelése:
Ha valaki más is belefolyt volna: Megérheti egyszerűen félresöpörni az ügyet („Ez nekem kényelmes, és kész”), hogy ne vidd tovább a konfliktust.
Önbizalom megőrzése: Tudd, hogy nem a fürdőruhával volt probléma, hanem azzal, ahogyan a helyzetet kezelték. Az öltözködésed joga kizárólag a tiéd.
Én soha nem hallottam erről a fürdőruha-etikett dologról. Mondjuk én férfi vagyok... :D
Én nem értem, hogy wellnessre miért kéne külön fürdőruhát venni? Mármint én a barátnőmmel max évi 2-3 napra megyek ilyen helyre, azt se mindig, amúgy meg évente nyaralunk összesen kb két hetet, kb abból pár nap kettesben, pár nap barátokkal, többit családdal. Amúgy meg van kerti medence nyáron. Van egy teljes nyári szezonnyi idő, amikor a barátnőm hordhatja a tangás fürdőruhát, akár minden nap, úgy hogy az nem illetlen (az itteni emberek szerint). És ilyenkor hordja is, neki az a kényelmes, praktikus.
Minek kéne beszereznie évi maximum kettő-három napra egy olyan ruhadarabot(nem tangás fürdőruha), amit amúgy soha máskor nem vesz fel?
Én ennek így nem látom az értelmét. Ha beengedik tangába, akkor minek? Nem az a baj, hogy anyagilag megterhelő, de mi úgy vásárolunk, hogy azért hordható legyen amúgy több helyzetben is az a ruha, nem úgy, hogy életében egyszer, meg egy évben kétszer hordjuk, mert amúgy kényelmetlen.
"Mert uszodába, wellnessbe nem illik és kész,jobb helyen dress code is van."
Komolyan, ilyenkor jut eszembe, hogy magyarország tényleg közelebb van a balkánhoz, mint európához.
Németeknél, de magyarországon is normálisabb helyen (pl. hévíz, hotel carbona, zalakaros stb.) a wellness rész akár textilmentes.
Németeknél amikor voltam cégtől ilyen hotelben, ahol volt wellness, csak a törökök meg a mindenféle muszlimok sunnyogtak fürdőgatyában.
#37 remélem tiszta, hogy a Balkán is Európa része, és nem muszlimok élnek ott, hanem keresztény emberek. 🫣 Na nem baj. Mostmár tudod.
Az szerintem nem a nagy fejlődés része, ha elfogadott az, hogy valaki a vagináját ne nyomja más emberek képébe. Undorító látni, hogy egyeseken alig van valami. Ha szeretné magát mutogatni, menjen a nudista strandra, az ilyeneknek van az kifejlvesztve, ne olyan helyen illesse magát, ahol gyerekek futkároznak, és az egész családja lássa, hogy a kislányuk mennyire bszhatnék, hogy azt se tudja már, hogy mivel vonja magára a figyelmet. Vegyen egy becsületes fürdőruhát, amiben még azért ha egyet lép nem terül ki mindene.
"Generációs különbségek"
Úgy bírom, amikor azzal jöttök, hogy őskor volt 2000 előtt. A tangás fürdőruha a 80-as években lett először divat. Szóval ezt semmi generációs különbségre nem lehet fogni. Fürdőbe, családdal viszont nem illik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!