Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apámat miért zavarja ennyire,...

Apámat miért zavarja ennyire, ha egy nő menstruál?

Figyelt kérdés

Apámnak van egy fura berögződése vagy nem is tudom minek nevezzem, miszerint a menzesz és az ahhoz szükséges eszközök undorítóak. Nem mondta ki soha, de így viselkedik. Kisebb koromban fogalmam sem volt arról mi az a menzesz, sosem láttam anyámnál betétet vagy tampont, egyszer a szekrény mélyén kutakodva találtam meg egy csomag betétet és csodálkoztam, hogy mi az. Utólag tudom, hogy apám miatt kellett annyira mélyre eldugni.

17 éves leszek, nekem is megvan 4 éve. Ha véletlen elől hagyok egy tamponos dobozt, apám azonnal kiakad és fujjog, hogy azt miért nem vagyok képes eltenni, meg ez nem tartozik rá és hogy ez mennyire undorító. Rendesen rázza a hideg, ha meglát valami olyanra utaló jelet, hogy én vagy anyám épp menstruál.

jan. 2. 10:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/124 anonim ***** válasza:
15%
Mért kell undorodni? Mert ő ilyen, így nőtt fel. Nem kell, de az emberek sokfélék. Te is undorodsz valamitől, kígyóktól, békáktól, pókoktól, amit más meg imád. A másikat tudomásul kell venni olyannak, amilyen. A békés együttélés feltétele. Nem kell azon csodálkozni, hogy egy másik ember nem a te normáid szerint él.
jan. 2. 12:18
 32/124 A kérdező kommentje:

“ így nőtt fel”

Mondjuk ebben lehet valami. Nagyanyám, apám anyja is egy betegesen vallásos, prűd asszony. Vele még sosem beszéltem menstruációról. Arra emlékszem, hogy amikor kicsik voltunk és nála aludtunk, akkor arra tanított minket, hogy fürdőbugyiban kell fürdeni, és csak benyúlni megmosni azt, ami alatta van. 🤣🤣🤣🤣

jan. 2. 12:23
 33/124 anonim ***** válasza:
80%
#31 undorodjon a vértől, de a tiszta betéttől/ tampontól? Nemár😄 vicc, sajnálom kérdező, hagyd elől azt kész, majd megszokja.
jan. 2. 13:01
 34/124 anonim ***** válasza:
10%
Vallásosághoz nincsen köze. Inkább homokba dugják a fejüket.
jan. 2. 13:30
 35/124 anonim ***** válasza:
71%

Remélem apud lehajtja a wc tetőt. Mert ha úgy marad az fujjj....

Amúgy meg lehet régen a nagymami valamivel megfenyegette amikor megtalálta a fürdőszobában az -akkor még -vattát, vagy ő rémült meg egy ilyen kidobott véres cucctól kicsiként.

Nekem az öt éves kisfiam vígan olvasgatta a tampon használati utasítását, mert ovisan megtanult olvasni. Semmi bajuk nem lett tőle, hogy a polcon tartottam. Ha a szülő természetesnek veszi, a gyerek is annak fogja.

jan. 2. 14:14
 36/124 anonim ***** válasza:
18%
De a kérdező apja nem telálja természetesnek, és nem túl nagy áldozat eleget tenni a kívánságának. Persze lehet vállalni a folyamatos konfrontációt, ha ahhoz van valakinek kedve...
jan. 2. 14:27
 37/124 anonim ***** válasza:
77%
Ha a kérdező apja nem talál természetesnek egy természetes folyamatot akkor a hiba nem a kérdezőben van és nem neki kell alkalmazkodnia
jan. 2. 14:43
 38/124 anonim ***** válasza:
17%
Értem. Hát kérdező, akkor hagyd elől, és ha apád ezen felháborodik, mutatsd meg neki a kommenteket. Az biztos jobb belátásra bírja, és nem fog veszekedni, vagy kivágni otthonról, amint teheti. Ha mégis, nyilván szívesen befogadnak a komenntelők.
jan. 2. 14:52
 39/124 anonim ***** válasza:
29%
Nálunk mondjuk senkit nem zavar, mégsem hagyom elő. A lányom se tette soha.
jan. 2. 15:18
 40/124 A kérdező kommentje:
Jézusom, én sem direkt hagyom elől 🤣🤣 Hanem a szekrény előtt van egy kis elhúzható függöny, így ha azt nem húzom be teljesen, mert totál kimegy a fejemből , akkor esetleg meg lehet látni, juuuuj. De még ha el is húzom, akkor is vigyáznom kell, hogy a szekrény legvégébe rakjam, mert ha apám keres bent valamit, akkor meg ne lássa. 🤦🏼‍♀️
jan. 2. 15:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!