Apámat miért zavarja ennyire, ha egy nő menstruál?
Apámnak van egy fura berögződése vagy nem is tudom minek nevezzem, miszerint a menzesz és az ahhoz szükséges eszközök undorítóak. Nem mondta ki soha, de így viselkedik. Kisebb koromban fogalmam sem volt arról mi az a menzesz, sosem láttam anyámnál betétet vagy tampont, egyszer a szekrény mélyén kutakodva találtam meg egy csomag betétet és csodálkoztam, hogy mi az. Utólag tudom, hogy apám miatt kellett annyira mélyre eldugni.
17 éves leszek, nekem is megvan 4 éve. Ha véletlen elől hagyok egy tamponos dobozt, apám azonnal kiakad és fujjog, hogy azt miért nem vagyok képes eltenni, meg ez nem tartozik rá és hogy ez mennyire undorító. Rendesen rázza a hideg, ha meglát valami olyanra utaló jelet, hogy én vagy anyám épp menstruál.
“ így nőtt fel”
Mondjuk ebben lehet valami. Nagyanyám, apám anyja is egy betegesen vallásos, prűd asszony. Vele még sosem beszéltem menstruációról. Arra emlékszem, hogy amikor kicsik voltunk és nála aludtunk, akkor arra tanított minket, hogy fürdőbugyiban kell fürdeni, és csak benyúlni megmosni azt, ami alatta van. 🤣🤣🤣🤣
Remélem apud lehajtja a wc tetőt. Mert ha úgy marad az fujjj....
Amúgy meg lehet régen a nagymami valamivel megfenyegette amikor megtalálta a fürdőszobában az -akkor még -vattát, vagy ő rémült meg egy ilyen kidobott véres cucctól kicsiként.
Nekem az öt éves kisfiam vígan olvasgatta a tampon használati utasítását, mert ovisan megtanult olvasni. Semmi bajuk nem lett tőle, hogy a polcon tartottam. Ha a szülő természetesnek veszi, a gyerek is annak fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!