Apámat miért zavarja ennyire, ha egy nő menstruál?
Apámnak van egy fura berögződése vagy nem is tudom minek nevezzem, miszerint a menzesz és az ahhoz szükséges eszközök undorítóak. Nem mondta ki soha, de így viselkedik. Kisebb koromban fogalmam sem volt arról mi az a menzesz, sosem láttam anyámnál betétet vagy tampont, egyszer a szekrény mélyén kutakodva találtam meg egy csomag betétet és csodálkoztam, hogy mi az. Utólag tudom, hogy apám miatt kellett annyira mélyre eldugni.
17 éves leszek, nekem is megvan 4 éve. Ha véletlen elől hagyok egy tamponos dobozt, apám azonnal kiakad és fujjog, hogy azt miért nem vagyok képes eltenni, meg ez nem tartozik rá és hogy ez mennyire undorító. Rendesen rázza a hideg, ha meglát valami olyanra utaló jelet, hogy én vagy anyám épp menstruál.
Nem, épp ez az, hogy semmi baj vele. Most én is kiakadhatnék, ha a teregetnivaló között megtalálom az alsónadrágját. 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Kérdező! Hamarosan nagykorú leszel, és akkor már nem kell elviselned az apád "idiótizmusát". Akkor már csak magadat kell elviselni, és eltartani.
Ezt a kis időt már "guggolva is ki lehet bírni".
71 Nyilván, értelek… Ahogy én is kiterítettem száradni apám alsóit, úgy ő is bedobta hozzám a melltartóimat, ha épp ő szedte össze a száraz ruhákat. Sosem nyavajogtunk ilyesmin, ahogy a betéteken sem.
Ennél az erőltetett szemérmességnél amúgy kevés perverzebb dolog van… Egy embernek az otthonában dugdosnia kell a mindennapi használati eszközeit, mert az egyik ember valami mágikus nem-tudom-mit tulajdonít nekik. :// Szar helyzet.
72
Remélem utána vissza sem néz egy ilyen emberre.
"Amúgy meg a tampont/betétet helyettesítse be mindenki apu alsónadrágjára és gondolja végig, szeretné e azt nézegetni, mert apu úgy dönt, hogy a fürdőszobában kiakasztva fogja tartani, vagy elvárná tőle, hogy a szekrényében tárolja." Kérdező megelőzött, de így van, nekem sem okoz gondot a férfi alsónadrágok kiteregetése.
De sokan annyira nem akarják itt érteni a problémát. A probléma az, hogy az egészségügyi dolgok rendben ott vannak a szekrényben a helyükön, de ha egyszer apuka rápillant megy a pofavágás meg a bunkóskodás.
De legyen, apuka viszolyog a betétektől, a lánya meg majd viszolyoghat attól, hogy őt pelenkázza. "Nem érdekel, hogy természetes dolog, én ettől undorodom, húzzon az otthonba." Na ez hogy tetszene itt egyeseknek?:)
Nekem volt egy roma párom, ahol ez szintén tabunak számított. Egyszer megkaptam, higy én milyen "igénytelen, mocskos nő vagyok" mert egy steril, bontatlan tampont otthagytam a fürdőszobában (közben meg én gányoltam a fiúk után, akik arra nem voltak képesek, hogy kivigyék a tányért, amiből zabáltak, plusz összemorzsáltak mindent)...
Szerencsére ez volt az egyetlen rossz élményem ezzel kapcsolatban. A párom és a volt párjaim is minden további nélkül megveszi nekem a tampont, ha úgy van. A mosdóban sem rejtegetem, senkit nem zavar.
De most könyörgöm! Egy használatlan, tiszta menstruációs eszköz miért nem lehet szem előtt? Nem a véres, használt betétről/tamponról beszélünk. Függetlenül attól, hogyki a kiskorú ebben a történetben, ez egy ugyanolyan eszköz, mint a papírzsebkendő, a wc papír, stb. Amíg ne kerül használatra, mi undorító van benne? Az, hogy apuka tudja, mire lesz használva. De az adott termék még nem kerül használatra, addig miért ne lehetne a polcon?
A zsebkendő is szem előtt van a legtöbb háztartásban, pedig mindenki tudja, hogy takony lesz bele fújva.
"De most könyörgöm! Egy használatlan, tiszta menstruációs eszköz miért nem lehet szem előtt?"
Azért, mert zavarja az apját. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!