Apámat miért zavarja ennyire, ha egy nő menstruál?
Figyelt kérdés
Apámnak van egy fura berögződése vagy nem is tudom minek nevezzem, miszerint a menzesz és az ahhoz szükséges eszközök undorítóak. Nem mondta ki soha, de így viselkedik. Kisebb koromban fogalmam sem volt arról mi az a menzesz, sosem láttam anyámnál betétet vagy tampont, egyszer a szekrény mélyén kutakodva találtam meg egy csomag betétet és csodálkoztam, hogy mi az. Utólag tudom, hogy apám miatt kellett annyira mélyre eldugni.
17 éves leszek, nekem is megvan 4 éve. Ha véletlen elől hagyok egy tamponos dobozt, apám azonnal kiakad és fujjog, hogy azt miért nem vagyok képes eltenni, meg ez nem tartozik rá és hogy ez mennyire undorító. Rendesen rázza a hideg, ha meglát valami olyanra utaló jelet, hogy én vagy anyám épp menstruál.
jan. 2. 10:42
21/124 anonim válasza:
Sok kultúrában van, illetve volt a történelem során ilyen, vagy még ennél is durvább szintű tabusítása a havi vérzésnek. Például a zsidóknál az Ószövetség fejezeteken keresztül részletezi, hogy mit csinálhat, meg mit nem csinálhat egy menstruáló nő, és hogy utána milyen rituálékon, mosakodáson kell átesnie, hogy újra tisztának számítson. Vagy például Észak-Indiában, Nepálban manapság is vannak olyan közösségek, ahol betartják azt, hogy a menstruáló nő éjszaka nem tartózkodhat egy fedél alatt a család többi részével. Úgyhogy ezeken a napokon szerencsétlen elvonul egy különálló épületbe. De ja, a kérdésre visszatérve, itt, Európa közepén, 2025-ben azért kicsit fura apád hozzáállása.
22/124 anonim válasza:
Viszont a 21-es gondolatmenete apropóján vannak olyan kultúrák, ahol meg varázserőt tulajdonítottak a menstruációs vérnek. Így például belefőzték ÉTELBE. Ehhez mit szólna apuka?
23/124 anonim válasza:
Elárulok egy nagy titkot: apád nem tökéletes! Sőt, ingyen még egyet: Te sem vagy az! Sose legyen nagyobb bajotok. Joga van undorítónak találni, ha így élte le élete felét.
24/124 anonim válasza:
23, Van egy felesége és van egy lánygyereke, akikkel egy fedél alatt él. Nincs joga hozzá, hogy egy szeszély miatt AZ EGÉSZ család körülötte ugráljon.
25/124 anonim válasza:
Jó, de akkor a WC papírt is dugják el, mert az is undorító. Tényleg örülök, hogy már nem azokat az időket éljük, amikor ilyen férfinak is jutott nő.
26/124 anonim válasza:
Elég szomorú, hogy anyukát beleidomította az elmebajába.
27/124 A kérdező kommentje:
#23 még meg is érteném, ha véres betétet raknék a kuka tetejére, hogy undorodik tőle, mert én sem szívesen nézem más piszkos betétjét vagy akàr zsepijét, levedlett alsógatyáját/bugyiját. De egy tiszta, csomagolásban lévő tárgytól mit kell undorodni? Olyan, mintha az arcomra való vattakorongtól undorodna.
jan. 2. 12:09
28/124 anonim válasza:
Ja, meg ennyi erővel nem csak a wc papír, hanem a zsebkendő, a fültisztító, a fogkefe, a fogkrém, a wc kefe, a szappan és az izzadásgátló is undorítóak, mert minden testnedvekhez kapcsolódnak.
29/124 anonim válasza:
Most gondoljatok bele, bemegy apuci egy drogériába és infarktust kap, a rengeteg, szégyentelenül kipakolt higiéniai terméktől.
30/124 anonim válasza:
Csoda, hogy a kérdezőt meg az öccsét sikerült megcsinálnia ezzel a mentalitással. Hiszen abba a vér-és nyálkatermelő barlangba kellett betennie a becses pecsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!