Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apámat miért zavarja ennyire,...

Apámat miért zavarja ennyire, ha egy nő menstruál?

Figyelt kérdés

Apámnak van egy fura berögződése vagy nem is tudom minek nevezzem, miszerint a menzesz és az ahhoz szükséges eszközök undorítóak. Nem mondta ki soha, de így viselkedik. Kisebb koromban fogalmam sem volt arról mi az a menzesz, sosem láttam anyámnál betétet vagy tampont, egyszer a szekrény mélyén kutakodva találtam meg egy csomag betétet és csodálkoztam, hogy mi az. Utólag tudom, hogy apám miatt kellett annyira mélyre eldugni.

17 éves leszek, nekem is megvan 4 éve. Ha véletlen elől hagyok egy tamponos dobozt, apám azonnal kiakad és fujjog, hogy azt miért nem vagyok képes eltenni, meg ez nem tartozik rá és hogy ez mennyire undorító. Rendesen rázza a hideg, ha meglát valami olyanra utaló jelet, hogy én vagy anyám épp menstruál.

jan. 2. 10:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/124 anonim ***** válasza:
82%

Csoda hogy ilyen mentalitással egyáltalán talált magának nőt apukád.

Szegény anyudat (és téged) sajnálom hogy évek óta ezt kell elviselnie. Apukának ideje lenne felnőnni. Ez már csak kényeskedés és hiszti amit csinál.

Kérdező, amíg otthon vagy, sajnos a békesség kedvéért kedvezőbb alkalmazkodni apukád hülysségéhez. Viszont ha elköltözöl akkor meg pont semmi köze nem lesz ahoz ha a tampont akár az ebédlőasztal közepére teszed. (Túlzás, nyilván nem fogod, de nehogymár az ő kis nebáncsvirág lelkecskéje miatt még akkor is az ő szabálya szerint élnél)

Amúgy nem tudom miért gondolja hogy pl gusztustalan, vagy tisztátalan vagy nem tudom milyen elmebaj miatt ilyen amilyen. A menstruációs vérzés, az egyetlen olyan vérzési forma, ami sérülés nélkül van jelen, a legtermészetesebb

És apukád úgy általánosságban hogy vélekedik a nőkről? Anyukáddal hogy bánik?

jan. 2. 11:35
 12/124 anonim ***** válasza:
92%
Anno nekem is azt tanította anyám, hogy a férfiak elől ezeket dugni kell, mert nem értik... Már akkor f@szságnak gondoltam, nem is dugdostam soha semmit. Apám nem is volt kiakadva, csak anyám, ha a fürdőszobaszekrényben nem volt eldugva a betét, csak simán betéve.
jan. 2. 11:35
 13/124 Katona Dius ***** válasza:
89%
Én 3 férfi mellett nőttem fel (apa, két öccs), illetve jelenleg férjemmel élek. Soha, de soha nem zavarta egyiket sem, ha a polcon volt kikészítve a tamponos vagy betétes csomag.
jan. 2. 11:38
 14/124 anonim ***** válasza:
30%

"ami sérülés nélkül van jelen, a legtermészetesebb" tudom, hogy értetted, hogy "sérülés nélkül", de valójában igenis van egy seb, amely vérzik, ahonnan leválik a megszaporodott nyálkahártya.

Ezt már csak azért is fontos szem előtt tartani, hogy képbe legyünk és tudjuk, hogy igenis igénybe van véve a testünk, gyógyulásra és pihenésre szükség lehet/van! Ez mindenkinek más <3

jan. 2. 11:39
 15/124 anonim ***** válasza:
21%
Az a rengeteg piros, amit kaptam, azt jelenti, hogy a 17 éves lány majd szépen nevelje át az őt eltartó apját? Netán konfrontálódjon vele ahelyett, hogy elrakná a tampont? Vagy költözzön el otthonról? Gondolkozni sem ártana a piros X megnyomása előtt.
jan. 2. 11:40
 16/124 A kérdező kommentje:

#11 Apám nincs rossz véleménnyel a nőkről, szereti anyámat is, de azt tudom, hogy anyámnak is tilos téma előtte a menzesz (nyilván nem tilos, de kiakadna), és azt is mesélte anyám, hogy szült engem, meg amikor a testvéremet szülte, akkor se jött be, mert szerinte az nem rá tartozik és amúgy sem tud mit csinálni ott. Valahogy azt veszem ki, hogy őt azok a dolgok zavarják, amiket csak nők csinálnak. (Szülés, menstruáció).

#12 Amúgy nekem is ezt tanítja anyám. Tanította pontosabban. És hogy ez titok meg magánügy. Van egy 14 éves öcsém, ő meg egyszer mondta, hogy miért olyan nagy titok az, náluk a lányok az osztályban simán elmondják férfi tanárnak is, ha rosszul vannak, mert menstruálnak.

Erre apámtól a reakció az volt, hogy az öcsém miért foglalkozik a menzesszel, nem az ő dolga (wtf), anyám reakciója meg az, hogy a mai lányok szörnyen gátlástalanok, amiben apám egyet is értett. xd

jan. 2. 11:43
 17/124 anonim ***** válasza:
88%
Persze, magánügy, nem fogod kiplakátolni, de hadd tartsd már elérhető helyen a betétet, ami tiszta. A wc papírt is rejtegetni kell, mert undorító a nagydolog?
jan. 2. 11:45
 18/124 anonim ***** válasza:
86%
Mi titok rajta? Nálunk a két nő megmondja mikor van. Szeretünk fürdőkbe járni. Szervezéshez tudni kell. 42f
jan. 2. 11:50
 19/124 anonim ***** válasza:
86%
Hát, apád ilyen begyöpösödött.
jan. 2. 11:55
 20/124 anonim ***** válasza:
89%

Ez csak valamilyen bugyuta prüdéria az ő részéről meg az anyukád részéről is, amire nem fogsz értelmes magyarázatot találni, akkor se ha őket kérdezed, akkor se ha minket. Ők eldöntötték, hogy ez valamiféle perverz, illetlen titok, és nem akarják ebből a misztikumból kihúzni a fejüket a realista, friss levegőre.

Nekem a 80 felé totyogó nagy szüleim nem csinálnak ebből akkora műsort. Az egészséges biológiai működés része, és kész. Sőt, a nagyanyám kimondottan egy pozitív dolognak tartja a betétet, a tampont, a kelyhet, és hogy mindenféle méretben meg vastagságban ekkora a választék, mert az ő fiatalkorában csak vatta volt vagy szétvagdosott ruhacsíkok, ami pepecselős is volt, kényelmetlen is, rohadt hamar elázott és higiénikus se volt.

Az ilyen eseteknél szokták azt mondani, hogy fontos a biológiai edukáció, de aki ennyire röghöz kötött, azon nem tudom, segít-e.

A lényeg, hogy bármit is sugallnak, ne hidd azt, hogy ez a normatív, és te vagy a helikopter. Az átlag férfinek nem trauma a női biológiai működés, és inkább arra törekszenek, hogy minél kényelmesebbek átvészelhető legyen ez a 4-7 nap. Sőt, elég sokaknak a szex és a nyalás is oké ilyenkor is.

jan. 2. 12:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!