Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim a húgomnak vettek...

A szüleim a húgomnak vettek autót, pedig nekem ígérték. Jogos, ha ezek után nem segítek otthon?

Figyelt kérdés

A szüleim évek óta ígérgették, hogyha leérettségizek, és megcsinálom a jogosítványt, akkor megveszik nekem azt a kocsit, amire kb 14 éves korom óta vágytam. Ez megtörtént, leérettségiztem egy ideje, megszereztem a jogosítványt, azt is unokatestvérem segítségével, erre húgomnak, aki semmi erőfeszítést nem tett hozzá, vettek egy autót, és azzal indokolják, hogy neki nagyobb szüksége van rá, mint nekem.

Egyszerűen utálom mindhármat, hogyan szabaduljak meg a haragtól, hogyan kezeljem ezt a helyzetet?

dec. 21. 14:24
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
85%
30-as, de, amúgy rhadtul releváns a korod, mert pl hogyha nincsen melód sem, mert húsz múltál, akkor pl mire fel akarsz autót, amikor annak a fenntartási költsége az egekbe rúg.
dec. 22. 11:09
 52/55 anonim ***** válasza:
több szempontot kell megnézni lehet hisztizni! De azokat kell figyelembe venni pl hugod minek neki, iskola, munka, önálóság ez alatt értem azt hogy pl a lányom 15 éves kora óta dolgozik iskola mellett heti 4 napot a hétvégéi 14 órásak éjszaka tanul most 17 Fiam 19 autómérnökin van neki a munkábajáráshoz kellett mert egyszer itt vannak egyszer ott és 100 120 km van a helyszinek közt néha sokkal több (kecskemét mercedes zalaegerszeg mercedes) a kocsi mert vagy felmondja az egyetemet vagy megoldja a bejárást így kapott kocsit mert mikor én vittem az nem jó mert 6 kell nekem munkába beérni neki 1 óra az út így 2,5 órával előbb inultunk ha keszcskemét akkor egész éjjel utaztam ő meg fél éjszaka csövezett a szerviz előtt, vissza munka és elmenni érte így egyszerűbb. Lány az szakács technikumos ő mindig ugyanoda megy neki jó a busz is. Ha annyira kell a kocsi miért nem vállasz munkát ? Iskolás vagy mellete is lehet én is középiskla elsőbe kezdtem dolgozni lányom is. Iskola után nem csavarogni kell hanem lehet 9 ig 10 ig dolgozni hétvégén meg 2 nap az már egyész jó. Aztán akkor nem kell hisztizni érte hanem meg kell keresni 14 éves korodtól vágy rá nem tudom hány éves vagy de kb 20 az 6 év addig meg tudtad volna keresni! Én is 14 éves voltam mikor elkeztem dolgozni.
dec. 22. 11:53
 53/55 anonim ***** válasza:
#52 és mikor él,alszik?
dec. 22. 12:44
 54/55 anonim ***** válasza:
76%

Én nem ertem, miért mentek így neki a kerdezőnek, meg mit lovagoltok a stílusán. Egy ilyen volumenű dolognál, mint az autó, az ember igenis számol, főleg fiatalon. Ha tudja, hogy kapni fog, nem arra spórol, hanem másra. Igy aztán,ha megse kap, az érvágás. Csak akkor ígérek meg valamit évekkel előre, ha tuti a dolog. A szülők csak dumáltak, nem gondoltak bele, ez mivel jár.

Kérdező, gyűjts magadnak most már autóra, és vedd úgy, hogy megtanultad, hogy a szüleidre nem számithatsz a jövőben.

dec. 22. 13:06
 55/55 anonim ***** válasza:

Azért nekem kicsit gyanús a sztori. A kérdező fűtött hangulatban leírja az ő oldalát a sztorinak, de mit mondanának a szülők?

Mindenesetre, ha ígértek valamit, azt vagy tartsák be, vagy üljenek le, beszéljék meg a felnőtt (?) fiukkal, hogy sajnos most ez meg az a helyzet etc. Főleg egy ilyen volumenű dolognál, ez egy nagyon durva bizalomvesztés lenne a részemről.

dec. 22. 14:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!