Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim a húgomnak vettek...

A szüleim a húgomnak vettek autót, pedig nekem ígérték. Jogos, ha ezek után nem segítek otthon?

Figyelt kérdés

A szüleim évek óta ígérgették, hogyha leérettségizek, és megcsinálom a jogosítványt, akkor megveszik nekem azt a kocsit, amire kb 14 éves korom óta vágytam. Ez megtörtént, leérettségiztem egy ideje, megszereztem a jogosítványt, azt is unokatestvérem segítségével, erre húgomnak, aki semmi erőfeszítést nem tett hozzá, vettek egy autót, és azzal indokolják, hogy neki nagyobb szüksége van rá, mint nekem.

Egyszerűen utálom mindhármat, hogyan szabaduljak meg a haragtól, hogyan kezeljem ezt a helyzetet?

tegnap 14:24
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
90%
Már bocs, de miért van az mindenki szerint rendben, hogy a szülő ígérget valamit a gyerekének éveken keresztül, aztán azt fogja, és megveszi minden indok és kommunikáció nélkül a másik gyereknek. Ez átverés. Le kellett volna ülni s megbeszélni a gyerekkel, hogy így és így gondolom, te mit gondolsz?? Elég szarul kileng az erkölcsi iránytűtök...
tegnap 18:37
 32/48 anonim ***** válasza:
69%

Ez a helyzet biztos árnyaltabb ennél, de a kérdezőnek csak az fontos hogy valaki elismerje az igazát.

Kérdező, igazad van! (Remélem segítettem.)

tegnap 18:47
 33/48 anonim ***** válasza:
38%

Felnőtt vagy és itt a gyakorin nyafogsz. Különköltözöl, eltartod magad és boldogan élsz a szüleid és a hugod felé sosem nézve. Ha ezt meg tudod csinálni akkor sikeres ember ember vagy.

Szóval nyafi kikapcsol és irány önállósodni!

tegnap 18:52
 34/48 A kérdező kommentje:

#33 Mert majd biztosan rögtön ugrok arra, amit valószínűleg dolgod híján leírsz itt havonta sok embernek. Vicces. :D

#31 Nem az erkölcsi iránytűvel van itt probléma, hanem az egész életük megcsúszott valahol, ezekhez képest a húgom egy angyal, szóval engem nem érdekel a kötekedés, csak a normális válasz.

tegnap 18:58
 35/48 anonim ***** válasza:
20%
Arra költik a pénzük amire akarják. Én csak azt mondom, ha az én fiam mondaná hogy nem csinálja meg a házmiunka rá eső részét csak mert nem kapott meg valamit, akkor segítenék neki csomagolni.
tegnap 19:01
 36/48 A kérdező kommentje:

#35 Csak mert nem kapott meg valamit, amit több éve ígérnek**

Te is több évig ígérgetnél valamit, ami érdeklődés hiányában elmaradna? :D Szabadulj meg egy picit így, ezen a fórumon is az elnyomott komplexusaidtól, és irányításvágyadtól, amit soha az életben nem fogsz tudni máshol kiélni, és lásd meg, hogy nem brahiból utálom ezt a két embert!

tegnap 19:09
 37/48 anonim ***** válasza:
20%

36, de, azért hisztikézel ennyire. Felnőtt létedre, otthon lakva ezért vergődsz. Pelusról leszoktál már?

Normális felnőtt ember megérti, hogy nem mindent kaphat meg, azt sem, amit ígértek. és lehet a húgod érdemesebb volt rá, mert mondjuk nem játszott 5 éves ovist elvileg felnőttként. Gondolom te többe kerülsz nekik mint a húgod.

tegnap 19:12
 38/48 anonim ***** válasza:
68%
De ezt a hisztik miért nem anyudéknál vágod le? Ők mit mondanak, miért a hugi kapja? Mi okból van neki jobban szüksége rá mint neked?
tegnap 20:06
 39/48 anonim ***** válasza:
100%

A húgodnak miért van rá szüksége jobban, mint neked? Neked miért lenne rá szükséged? Nem kötekedés, tényleg érdekel, mert enélkül nem lehet releváns választ adni.

Házimunkából ellenben kutyakötelességed kivenni a részed, amíg ott laksz, ez nem autó vagy nem autó kérdése. Nem mások helyett kell csinálni, hanem a rád eső részt elvégezni.

tegnap 20:17
 40/48 A kérdező kommentje:
#39 Épp ezaz amit én sem tudok, iskolát befejezte, az a munkája, hogy egésznap tiktokozik otthon. Ha tudnám nem kérdeztem volna, csak már egy illető nagyon kihúzta a gyufát itt nálam.
tegnap 20:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!