Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim a húgomnak vettek...

A szüleim a húgomnak vettek autót, pedig nekem ígérték. Jogos, ha ezek után nem segítek otthon?

Figyelt kérdés

A szüleim évek óta ígérgették, hogyha leérettségizek, és megcsinálom a jogosítványt, akkor megveszik nekem azt a kocsit, amire kb 14 éves korom óta vágytam. Ez megtörtént, leérettségiztem egy ideje, megszereztem a jogosítványt, azt is unokatestvérem segítségével, erre húgomnak, aki semmi erőfeszítést nem tett hozzá, vettek egy autót, és azzal indokolják, hogy neki nagyobb szüksége van rá, mint nekem.

Egyszerűen utálom mindhármat, hogyan szabaduljak meg a haragtól, hogyan kezeljem ezt a helyzetet?

dec. 21. 14:24
1 2 3 4 5 6
 21/57 A kérdező kommentje:
#17 Ha elmondod, hogy miért kulcsfontosságú egy családi vita kapcsán, melyben egy autón megy a harc, akkor minden további nélkül leírom. Azért, hogy feleslegesen oktass, és full kötekedő választ adj, ami akár nem is a témáboz kapcsolódik, azért nem. :)
dec. 21. 15:42
 22/57 anonim ***** válasza:
75%

Érdekes dolog ez. Szerintem nem elvárható, hogy bárki vegyen neked bármit, főleg nagy értékű dolgot. Ennek ellenére a szülők ezt gyakran megteszik lakás, autó, stb formájában.

Nem tudom, hogy mennyi idös vagy, dolgozol-e már, milyen értékű autóra vágytál, miért kell a hugodnak jobban?

Elég sok az ismeretlen a történetben, de alapvetően sértődésnek, hisztinek tűnik amit írsz.

Viszont ha elég idős vagy már, van saját kereseted és úgy érzed, hogy téged nem értékelnek, a húgod pedig megkapja amit te nem, tehát egyenlőtlenül oszlik meg köztetek a szülők szeretete, anyagiak, stb, akkor lépni kell! Elköltözni, hátat fordítani, leépíteni a kapcsolatot.

dec. 21. 15:43
 23/57 anonim ***** válasza:
19%
Hány éves vagy?
dec. 21. 15:43
 24/57 A kérdező kommentje:
#20 Nem tudom, azt viszont tudom, hogy téged minek hív(nálak), de nem szeretném leírni, maradjunk a tiszteletnél, minden jót. :)
dec. 21. 15:46
 25/57 A kérdező kommentje:
#22 Alapból nem vártam el, ők évek óta ígérgették, már teljesen beleéltem magamat, és ez szertefoszlott. Ez csípi a csőröm.
dec. 21. 15:47
 26/57 anonim ***** válasza:
31%

Ha az egyik gyerekem támogatásként egy autót kérne tőlem, akkor a minimum nem egy jogsi, meg az érettségi lenne, hanem hozzá még az, hogy ne nekem kelljen fenntartani az ő járgányát.

Másrészt amolyan hobbiautót se könnyen szavaznék meg, ha neki más, fontosabb beruházni valói vannak,( pl. lakhatás) vagy nem a mindennapjaihoz szükséges tárgy egy autó.

De a felnőtt gyerekem nem is talál ki ilyesmit.

Az, hogy igérgettek, aztán máshogy lett: értem, hogy csalódtál. Ez vacak érzés. Van ilyen, jobb lett volna, ha inkább nem mondogatják. Ha viszont a tesódnak tényleg jobban szüksége van rá, akkor sajnos érthető a szüleid döntése.

dec. 21. 16:25
 27/57 anonim ***** válasza:
32%
Igazad van, le se írd a korodat, mert ha előre tudod mit fog kiváltani az emberekből azzal mindent elmondtál. Nyilván oka van mindennek, maradjunk annyiban.
dec. 21. 17:22
 28/57 anonim ***** válasza:
28%
De leírom az én meglátásomat.. Nyilván a tesód továbbtanul egyetemen és szüksége van az autóra te meg huszonévesen otthon ülsz a nyakukon lehet dolgozol lehet nem, kitudja..
dec. 21. 17:24
 29/57 anonim ***** válasza:
24%
Lehet, hogy Neki tényleg nagyobb szüksége volt rá, mint Neked. Ha Neked is jogosan szükséged van egyre, akkor kérd meg Őket, hogy vegyenek egyet olcsón, használtan, addig, míg megveszik a beígértet. A másik megoldás, hogy megkeresed rá a pénzt..
dec. 21. 17:27
 30/57 A kérdező kommentje:

#27 Nem releváns a kérdéshez kapcsolatban a korom, mivel jól tudjuk mindannyian, hogyha fiatal vagyok, akkor "mit akarsz mit pattogsz te a szüleidnek?" Ha huszonéves "akkor jujj a mamahoteles mit csinál otthon?"

Nem adom meg a fotelharcosoknak az élvezetet, hogy boldog boldogtalanba belekössenek minden sz.rért, vagyis kössenek nyugodtan, de nem belém. ;) Kaptam pár intelligens választ, azalapján mérlegelem az autóvásárlásom a közeljövőben, a mamahotelesek, meg a többi le van értkélve!

dec. 21. 17:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!