Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben ?

Mit tennétek a helyemben ?

Figyelt kérdés

Van egy 16 éves fiam.

Történt a családunkban egy sajnálatos tragédia. Ezt inkább nem írnám le mert eléggé személyes . És sosem tudtam túl lenni rajta .

Szóval ennek hatására az akkor 9 éves fiam önállóan el kezdet templomba járni amit eleinte támogattam is. Most már nem igazán teszem . Mivel ez kezd nála átalakulni valami vallási fanatizmussá . Kb 2 éve önkéntes cölibátusba kezdet úgy tudom előtte se volt ilyen jellegű kapcsolata mivel túl fiatal volt hozzà. Őszintén tudom hogy az ő döntése de anya kènt ez engem egy kissé ki akaszt hogy ilyen irányba fejlődött az ő vallási fanatizmusa . Mert szerintem ez már az .

Bár római katolikusok vagyunk de nem gyakoroljuk a vallásunkat .

Szóval a fiam jelenleg tovább tanulás előtt àl. Teológiát szeretne tanulni amivel szintén nincs bajom mert nem árt neki . Egy csupa szív fiú egyébként szeret segíteni másokon és rendszeresen teszi is .

Viszont a fejébe vette hogy az ő uta szavait idézve isten szabott rá a papi hivatás. Szamár nincs más lehetőség.Ebben találta meg élete értelmét és a lelkibékét. Még csak 16 éves .

Nincs az a vélemény amivel el tudom teríteni róla.pedig rengeteget beszéltem vele hogy ne tegye de mintha a falnak beszélnék neki .Engem már hihetetlenül zavar

Viszont ezt nem szeretném.

Mit tegyek ? . Ti tennétek ellene valamit vagy hagynátok ?

okt. 30. 11:46
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
67%
Ez a tragédia amiről nem beszélsz, totálisan rányomta a bélyegét a fiad életére. Te a tragédia után mennyit foglalkoztál vele? Vagy totálisan befordultál ő meg "megoldotta" ahogy tudja? Most meg beleszólsz az életébe? Eddig kellett volna vele foglalkoznod, nem most észbe kapni.
okt. 30. 14:22
 42/52 A kérdező kommentje:

Nem teljesen vagyok benne biztos. Elég sok időt töltöt kettesben az apjával .

Így felnőttként azt mondja 5 éves korától emlékszik rá erőteljesebben .

okt. 30. 14:24
 43/52 A kérdező kommentje:
Törödtem vele rengeteget . Nem csak úgy magyarázok bele az életébe . Meg mielőtt az egész történet kiderült is törődtem a gyerekeimmel .
okt. 30. 14:33
 44/52 anonim ***** válasza:
52%
Miért akarod ráerőltetni amit te gondolsz a világról? Szerinted kefélnie kéne jobbra-balra, de neki viszont így jó. Nem drogosnak állt. Másrészt te egy mondatot nem tudtál leírni helyesen, sem pedig értelmesen. A fiad láthatóan túllépett a szinteden. Ne húzd vissza magadhoz a gödörbe.
okt. 30. 16:40
 45/52 anonim ***** válasza:
100%
"Ebben találta meg élete értelmét és a lelkibékét." Sokunknak egy élet se elég hozzá. Örülj neki és támogasd.
nov. 1. 06:43
 46/52 A kérdező kommentje:

Én örülök neki de hogy ilyen elhivatott tényleg de ne az élettől való menekvés miatt legyen pap hanem azért mert valóban ezt szeretné.

Be láttam semmit nem tudok vele kezdeni .

Így alá írtam neki az egyetemi jelentkezését. Érettségi után szemináriumba szeretne menni egyetem mellet . Bár már nem ellenkeztem de arra kertem gondolja át és ha tényleg szeretné akkor támogatom . Bár cserébe kertem egy kitűnő érettségit tőle amit nem lesz nehéz meg ugrania.

nov. 3. 22:10
 47/52 anonim ***** válasza:
100%

"Be láttam semmit nem tudok vele kezdeni .

Így alá írtam neki az egyetemi jelentkezését."

Te, Kérdező, állítólag 16 éves a fiad, aztán mégis hogy a viharba tud már most egyetemre jelentkezni, amit te állítólag alá is írtál?

nov. 4. 11:20
 48/52 anonim ***** válasza:

Te semmit, de semmit nem várhatsz el “cserébe”, mert rohadtul nincs szüksége az annak idején nagykorú gyerekednek az engedélyedre az egyetemre beiratkozáshoz. Ez nem a középiskola.

16-17 évesen max a zsenik mehetnek egyetemre, de érdekes, ha ez csak pár oldalnyi nem tetsző válasz után derül ki.

nov. 4. 13:44
 49/52 A kérdező kommentje:

Igen azt tudom . 17 éves lesz holnap kevertem a kettő ne haragudjatok . Szemináriumba akkor jelentkezni elő készítő évre. Legalább egy éves elő jelentkezés van.

A hittudományi akartam írni hogy kitűnő érettségit várok el tőle de miért ne tehetném . Ez nem nagy keres és tudja is teljesíteni . Szinte mindenből kitűnő így is .

nov. 4. 14:45
 50/52 anonim ***** válasza:
Kérdezö, tölem is ELVÁRTÁK a kitünö bizonyítványt, legföképpen a 8 általánost befejezö, szakmát soha nem tanuló nagymamám. Az egész család azt szajkózta, hogy tanuljál, mert nem lesz belöled semmi. Közben pont ök voltak azok, akikböl soha nem lett semmi. Ezzel azt akarom mondani, hogy ez az "elvárás" elég gáz családon belül. Ha nem teljesít a te akaratodnak megfelelöen, akkor meg kitagadod, vagy mi fog a hálátlan kölyökkel történni? A te érettségid kitünö lett?
nov. 4. 15:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!