Mit tennétek a helyemben?
Sziasztok! Férjemnek van egy 10 éves fia, aki nálunk van hétköznap, hétvégére megy el az anyukajahoz. Van egy kozos 2 éves gyerekünk is. Én fürdetek / altatok alapvetően, a férjem pedig rendezte a Nagyfiút, hétvégén pedig “besegített” nekem, szombatonként ő ébredt néha a kozos fiunkhoz, mentek piacozni, játszóterezni. Kitalálta, hogy a nagyfiát beiratja egy tehetséggondozási programba, ami havi 2 hétvége, ilyenkor pénteken is itt fog aludni, és szombaton viszi / hozza erre a programra.
Amikor kifakadtam neki, hogy ez nagyon rosszul esik, mert így oda lesz a szombatunk, így reagált: “milyen szombat? Úgy is egész nap csak az altatásból fog állni, altatod az egyik gyereket, aztán a másikat” (Ja mert decemberben jön a kistesó)
Szerintetek rosszul látom a helyzetet? Jogosan bántódtam meg?
A nagyobbik gyerek is az ő fia, neki is vannak szükségletei, és apaként támogatja.
Ahogy majd a közös gyerekeket is fogja.
Nem az összes szombat lesz oda, és lehet, hogy nem is fog sokáig tartani, lehet, hogy a gyerek lelkesedése nem lesz akkora, mint az apukáé.
Az ő évfolyamán még semmi érdekes nem lesz, max helyes internet használat stb, ami nyilván hasznos, de talán ezért nem kellene felrúgni az egyetlen napot amikor számítottam a férjem segítségére, és amit a kicsi is alig várt. A következő évfolyamtól vannak érdekes kísérleti csoportok, drón tanulás stb.
Nem az a baj, hogy a nagy fiával IS foglalkozik, hanem az, hogy lassan csak vele fog. Elfogadtam, hogy a hétköznapok zöme a nagyé, hisz ő az iskolás, ő a prioritás. És mindig a hétvége volt az amiben töltekeztem én is.
Ha kozos 10 eves gyereketek lenne akkor meg nedvesednel , hogy de jooo apci mennyit foglalkozik a nagyfiuval mig en a kicsivel , hude nagy segitseg ez...
Na tehat a nagy is az ove , nyilvan mivel nagyobb masfele torodest igenyel. Ne csinalj problemat ott ahol nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!